iPhone 12 serisi kaç yıl daha yazılım desteği alır?

iPhone 6S 6 yıl boyunca Update aldı. Hatta ocak ayında da küçük Update'ler getirdiler.

iPhone 6 ya bir sene ekstra verdiler ondan öyle oldu. Dediğiniz diğer küçük güncellemede güvenlik güncellemesi oluyor.

Evet ama onlar güvenlik güncellemeleri iphone 5 bile alıyor ona bakılırsa. benim dediğim ana ios güncellemeleri.
Kardeş elimde iPad var. Geçen gün 15 sürümünden 16 sürümüne yükselttim çok kötü kasıyor.
Yani Apple cihazları yavaşlatıyor güncellemer ile.

Hatta kabul de ettiler. CPU'ya sürekli dur komutu yollatıyorlarmış.

2-2.5 yıl daha alır.

4- 5 mi? Toplam o kadar alır çıktığı tarihten itibaren.

iPhone 6S 7 sene yazılım desteği aldı 2013'te çıkan iPhone 5S bugün bile uygulama desteği alıyor. iPhone 12 tıpkı iPhone 6S gibi dönemine göre donanımsal kas gücü olarak çok üstün çıkış yaptı. Tahminen 2027'ye kadar yazılım 2030-31'e kadar uygulama desteği alır.

Bu sene 8-8 Plus-X için destek kesilecek deniliyor. Eğer artık her sene 1 seriye veda edeceksek;
  • 2024'te XR-XS-XS Max.
  • 2025'te 11-11 PRO-11 Pro Max.
  • 2026'da 12-12 MINI-12 PRO-12 Pro Max.
İçin son güncelleme senesi diyebiliriz.

Her sene bir adet gitmiyor gücü yetersiz kalan telefondan desteği çekiyorlar. 6S ve 7 artık yeni güncellemeler için yeterince güçlü değildi bu yüzden desteği kestiler. Böyle bir sıralama yaparsanız A12 bionic çipli telefonlar ile A13 arasına 1 yıl koyuyorsanız A13 ile A14 arasına 2 yıl koymalısınız. Aynı şekilde A11 ile 12 arası da 2 yıl olmalı çünkü güç farkları eşit değil.

Kardeş elimde iPad var. Geçen gün 15 sürümünden 16 sürümüne yükselttim çok kötü kasıyor.
Yani Apple cihazları yavaşlatıyor güncellemer ile.

Hatta kabul de ettiler. CPU'ya sürekli dur komutu yollatıyorlarmış.

Ben bu sorunu hiç yaşamadım bunu kanıtlayan veya bunu kabul ettiklerine dair bir link var mı?

Oldukça eski bir haber ayrıca hiçbir kaynağı, dayanağı yok kimin yazdığı belli değil. Buna inanmamı beklemiyorsunuz değil mi?

Sen hangi telefonu kullanıyorsun?

iPhone 7 kullanıyorum ama daha önce iPhone 2G 4s 5S 6s Plus ve 11 kullandım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı