iPhone 12 vs Galaxy S22

Cikotala

Hectopat
Benim çok kafam karıştı ikinci el bir cihaz arıyorum. iPhone hiç kullanmadım spor yaparken video fotoğraf çekmek için bir cihaz arıyorum özellikle sosyal medyaya yükleyeceğim. Abim telefona 15 bin lira mı verilir diyor IMEI çakmalı telefon alalım diyor aynı atıyor zaten Instagram'a hepsi diyor ne düşünüyorsunuz? S22 mi alsam iPhone 12 mi yoksa al mıyım değmez mi?

Benim çok kafam karıştı ikinci el bir cihaz arıyorum. iPhone hiç kullanmadım spor yaparken video fotoğraf çekmek için bir cihaz arıyorum özellikle sosyal medyaya yükleyeceğim. Abim telefona 15 bin lira mı verilir diyor IMEI çakmalı telefon alalım diyor aynı atıyor zaten Instagram'a hepsi diyor ne düşünüyorsunuz? S22 mi alsam iPhone 12 mi yoksa al mıyım değmez mi?

iPhone 12.

S22'nin işlemcisi neden mi İphone 12'nin işlemcisinden daha iyi;
1- %32 Daha yüksek CPU hızı.
2- 1nm daha küçük yarı iletken boyutu.
3- +2 Daha fazla CPU işlevi.
4- +1 Desteklenmiş DDR belleğin daha yüksek sürümü.
5- Çoklu kullanım teknolojisi.
İşlemci açısından S22. Kamera açısından İphone 12.

S22'nin işlemcisi neden mi iPhone 12'nin işlemcisinden daha iyi;
1- %32 daha yüksek CPU hızı.
2- 1nm daha küçük yarı iletken boyutu.
3- +2 daha fazla CPU işlevi.
4- +1 desteklenmiş DDR belleğin daha yüksek sürümü.
5- çoklu kullanım teknolojisi.
İşlemci açısından s22. kamera açısından iPhone 12.

S22'deki işlemci daha güçlü olsa ne olacak? 8 gen 1 çok ısınıyor ve aşırı pil tüketiyor. Bütün Android üreticileri 8 gen 1'li cihazlara özel soğutma sistemi koyması bu işlemcinin sorunlu olduğunu fazlası ile kanıtlıyor.

Samsung'un çoğu modelinde sıvı soğutma yok zaten adamlar koymuyor ama Xiaomi tarafına gelecek olursak son çıkardığı telefonların çoğunda sıvı soğutma var ve gayet başarılı.

S22 işlemci olarak daha iyi değil. Her iki mesajlarınızda da yanlış bilgi söz konusu. 8 Gen 1 sorunlu bir işlemci değil. Evet serin çalışmıyor o doğru ama bu işlemcinin sorunlu olduğu manasına gelmiyor. 8 Gen 1 modeline ısınma sorunu var diyorsanız A14 işlemci içinde aynı şeyleri söylüyor olmanız gerek. 12 Pro kullanıyorum bariz ısıyı hissettiren bir cihaz. Önemli olan günlük kullanımdaki performansı ne kadar etkilemesi iki işlemci de sorun yaratmıyor bu noktada. Bu yüzden sorunlu işlemci damgasını vurmaktan vazgeçin. 8 Gen 1 ısınmasını öyle bir abartıyorsunuz ki sanki SD 810. Böyle bir işlemci değil kesinlikle. Samsung'un üretim kalitesizliğinden dolayı 8 Gen 1 ve SD 888 ısınma ve güç tüketimi konusunda beklentileri karşılamadı ama bu almamak için bir sorun teşkil etmiyor. Bu kadar abarttığınız kadar sorunlu olsalardı kimse tercih etmezdi.

S22 işlemci olarak daha iyi değil. Her iki mesajlarınızda da yanlış bilgi söz konusu. 8 gen 1 sorunlu bir işlemci değil. Evet serin çalışmıyor o doğru ama bu işlemcinin sorunlu olduğu manasına gelmiyor. 8 gen 1 modeline ısınma sorunu var diyorsanız A14 işlemci içinde aynı şeyleri söylüyor olmanız gerek. 12 Pro kullanıyorum bariz ısıyı hissettiren bir cihaz. Önemli olan günlük kullanımdaki performansı ne kadar etkilemesi iki işlemci de sorun yaratmıyor bu noktada. Bu yüzden sorunlu işlemci damgasını vurmaktan vazgeçin. 8 gen 1 ısınmasını öyle bir abartıyorsunuz ki sanki SD 810. böyle bir işlemci değil kesinlikle. Samsung'un üretim kalitesizliğinden dolayı 8 gen 1 ve SD 888 ısınma ve güç tüketimi konusunda beklentileri karşılamadı ama bu almamak için bir sorun teşkil etmiyor. Bu kadar abarttığınız kadar sorunlu olsalardı kimse tercih etmezdi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• 3E2D3E61-3A24-4809-821A-937A1F68505C.jpeg
    3E2D3E61-3A24-4809-821A-937A1F68505C.jpeg
    105,9 KB · Görüntüleme: 133
Kimse ısınmıyor demiyor zaten ancak kullanımı engelleyen bir durum yok. Ayrıca işlemcide ısınma varsa istediğin kadar soğutma yap işe yaramaz. Önemli olan kullanıcı deneyimi. Metal ve cam olan telefonların ısıyı hissettirmesi de bir hayli fazla. Note 11 Pro Plus modelinin testte olması da saçma dağlar kadar fark var donanım olarak diğerleri ile arasında.

A14 işlemcisi de serin çalışmıyor. O programda stabil şekilde çalışan bir uygulama değil ayrıca.

Eğer uygulama uyumluluğu arıyorsanız iPhone 12 tercih edin, Fotoğraf kalitesi arıyorsanız iPhone 12 tercih edin. Kısaca iPhone 12 tercih edin bana göre. Instagrama hepsi aynı atmıyor, IOS cihazlar uyumlu olduğu için daha temiz görüntü veriyor instagram özelinde ve çoğu programda. Andorid o konu da IOS ile yarışamaz bana göre. iPhone 12 alın derim 5 sene daha güncelleme desteği alacak olması cabası, uzun yıllar üzmez sizi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı