iPhone 13 2025 yılında hala alınır mı?

• Konuyu başlatan Zuux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 4.394
Düz 15 de 60 Hz gerçi sosyal medya vs demişsiniz cok önemli değil fakat iOS ekosistemin yoksa Samsung s serisine bakabilirsin hemen hemen 35 40k civarına S24 serisi hatta az daha koyabilirsen S25 serisi alabilirsin ki şu an düz S25 serisi 16 Pro'ya bile rakip.

Sosyal medyada falan ısınma yoksa iPhone 13 benim için en ideal olur açıkçası şu anki telefonumda 60Hz iPhone 13 beni kaç yıl götürür?

Sosyal medyada falan ısınma yoksa iPhone 13 benim için en ideal olur açıkçası şu anki telefonumda 60Hz iPhone 13 beni kaç yıl götürür?
13 Kronik ısınma var. Yaz gelince telefon genellike sıcacık oluyor. Başka modellere yönelmeni tavsiye ederim bütçen varsa. (13 kullanıyorum.)

13 Kronik ısınma var. Yaz gelince telefon genellike sıcacık oluyor. Başka modellere yönelmeni tavsiye ederim bütçen varsa. (13 kullanıyorum.)

Ya iPhone 14 ya da iPhone 15 tercih edebilirim aslında hangisi mantıklı olur? iOS ekosistemimi bozmak istemiyorum

Sıfır olarak alınmaz ki o fiyata çok daha iyi telefonlar var.
Örnek olarak daha ucuza S24 FE, aynı fiyata S24, az üstüne S24+ var.

Başka cihaz önerisi istememişsiniz fakat yine de söylemekte fayda var. O bütçede alınabilecek amiral gemisi Android'ler her türlü IPhone'lardan daha iyi. Ama illa iPhone istiyorsanız 2. elde Pro cihazlara yönelin. Düz modellere üvey evlat muamelesi yapıyor Apple.

Ya iPhone 14 ya da iPhone 15 tercih edebilirim aslında hangisi mantıklı olur? iOS ekosistemimi bozmak istemiyorum.

iPhone 15 daha mantıklı sizi uzun süre götürür dediğiniz gibi sosyal medyada takılıp hafif oyunlar oynayacaksanız pek ısınmaz.

Sosyalde daha önce açılmış konular vardı ama ben başka telefon önerisi istemiyorum. 2025 yılında hala alınır mı? Kaç yıl daha güncelleme alır? Kaç sene daha verim alabilirim?

2 yıl daha güncelleme alacak. Sürpriz yaşanırsa belki 3 seneye uzar. Soruna gelecek olursam alınmaz. Şu an bile çağ dışı bir cihaz iPhone 13, iOS 18 ile de biten bir cihaz. iOS 19 ve 20'yi aldığında rezalet performansa, çirkin bir kameraya sahip cihaz olarak elinde kalacak. 2. el 13 Pro, yurt dışı sıfır 15 Pro, 15 PM varken de yüzüne bakılmaz. Yurt dışı düşünürsen kayıtsız kullanım şeklini açıklarım. Paranı balkondan aşağı atmak= iPhone 13 almak bunu böyle bil 2025 yılında.

2 yıl daha güncelleme alacak. Sürpriz yaşanırsa belki 3 seneye uzar. Soruna gelecek olursam alınmaz. Şu an bile çağ dışı bir cihaz iPhone 13, iOS 18 ile de biten bir cihaz. iOS 19 ve 20'yi aldığında rezalet performansa, çirkin bir kameraya sahip cihaz olarak elinde kalacak. 2. el 13 Pro, yurt dışı sıfır 15 Pro, 15 pm varken de yüzüne bakılmaz. Yurt dışı düşünürsen kayıtsız kullanım şeklini açıklarım. Paranı balkondan aşağı atmak= iPhone 13 almak bunu böyle bil 2025 yılında.

Kral XR bile iOS 19 alacak konuşmaları yapılırken sen iPhone 13 2yıl güncellemesi kaldığını söylüyorsun yurt dışı önermiyorum şu kaotik hava devletin ne yapacağı hiç bell olmaz yurt dışı cihazları şu an 13pm 15pm gibi cihazlar yüzde 80 toplama oluyor ve sen bu cihazlar arızalandığında sorun olduğunda Apple Türkiye garantisi devreye girmiyor. Sen herkese yurt dışı önerisi yapıyorsun ama insanları aslında belli bir riske sokuyorsun.

Kral XR bile iOS 19 alacak konuşmaları yapılırken sen iPhone 13 2yıl güncellemesi kaldığını söylüyorsun yurt dışı önermiyorum şu kaotik hava devletin ne yapacağı hiç bell olmaz yurt dışı cihazları şu an 13pm 15pm gibi cihazlar yüzde 80 toplama oluyor ve sen bu cihazlar arızalandığında sorun olduğunda Apple Türkiye garantisi devreye girmiyor. Sen herkese yurt dışı önerisi yapıyorsun ama insanları aslında belli bir riske sokuyorsun.

Öncelikle XR'ın iOS 19 alacak olması sürpriz bir durum. 6S de ona bakacak olursak iOS 9'dan iOS 15'e kadar 6 sene destek aldı iPhone 7 ise iOS 10'dan 15'e kadar 5 sene destek aldı, iPhone 6 ise iOS 8'den 12'ye kadar 4 sene destek aldı. Yani uç örnekler kaideyi bozmaz. Apple'da kabaca ortalama güncelleme ömrü 5 senedir? iPhone 13, iOS 15 ile çıktı ve şu an 3. senesinde yani iOS 18'de. iOS 20'ye kadar alır dedim 2 yıl daha, sürpriz olursa iOS 21'i de alır dedim. Bunda anormallik nerede? 10 sene alacak mı diyeyim gönlün olması adına.
Bir kere 8 ay muhabbetinde devletin bugüne kadar el atma ihtimali olsaydı devlet çoktan el atardı. Bu ülkeye işi gereği yurt dışından giren çıkanlar oluyor, turistler oluyor. O süreyi kısaltacaklarını düşünmüyorum böyle böyle kendinizi avutup %103 vergi verip çok daha alt model cihaz kullanmak da bir tercih tabii ki.
Toplama işinin çözümü var. Irak, Suriye gibi ülkelerden gelenlerden uzak duracak. Avrupa veya Asya bölgesi cihazlarına bakacak ve alırken 3U Tools programı ile kontrol ettirecek. Bu sayede alan memnun satan memnun. Bugüne kadar da kontrol ederek alanlarda tek bir şikayet görmedim.
iPhone garanti kısmı ülkemizde rezalet düzeyde. Olmaması bir kayıp değil. En ufak pürüzde " yetkisiz müdahale" görmüş diyerek sizi şutluyorlar ve en iyi ihtimalle ücretli onarım yapıyorlar. Bundan 10 sene ve daha öncesinin garantisi olsaydı haklıydın. O zaman arkana yaslanıp "1 iPhone yerine 2 iPhone parası vererek ülkemden aldım ama arkamda kapı gibi Apple TR garantim var " diye kendini avutabilirdin ama günümüzde bu da yok maalesef ki. Kimseye zorla aldırmıyoruz riske sokmuyoruz, artı eksisini açıklayıp kararı kendisine bırakıyoruz. Sizler de objektif olup kendi fikrinizi belirtip milletin önerisine laf atmasanız sizce de iyi olmaz mı :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı