iPhone 13 alınır mı?

iPhone cihazlar arasinda nasil bilmiyorum ama kesinlikle genelleme yapilirsa iPhone cihazlarin goruntu islemesi veya arkada yazilimsal ne donuyor bilmiyorum MP az olmasina ragmen performanslari cok iyi (zoomlu fotograflar haric). Tabii ki ayni fiyattaki android seceneklerde daha iyi kameralar vardir ama 12MP kameraya gore cok iyi demek istiyorum, zannediyorum ki yazilimsal.
Bu arada MP olayı Android'de aldatmaca gibi. Mesela Redmi Note 13 Pro'da arkasına 200MP diye basmışlar öyle pazarlanıyor ancak sadece özel ayarlarla ve diğer özelliklerin kalitesi daha düşük olacak şekilde ve uzaklaştırma yakınlaştırma olmadan ve flaş bile olmadan 200MP çekiyor. Ona rağmen 2 katı yer kaplıyor normal fotoğrafın. Günlük kullanımda işe yaramıyor. Samsung A21s'te de 48MP aynı şekilde çalışıyordu.

Bu arada MP olayı Android'de aldatmaca gibi. Mesela Redmi Note 13 Pro'da arkasına 200MP diye basmışlar öyle pazarlanıyor ancak sadece özel ayarlarla ve diğer özelliklerin kalitesi daha düşük olacak şekilde ve uzaklaştırma yakınlaştırma olmadan ve flaş bile olmadan 200MP çekiyor. Ona rağmen 2 katı yer kaplıyor normal fotoğrafın. Günlük kullanımda işe yaramıyor. Samsung A21s'te de 48MP aynı şekilde çalışıyordu.
Katiliyorum hocam, gercekten cok iyi kamerasi olan modeller var ama mesela S25 Ultra'nin bile goruntu islemesi bir 16 pro max gibi degil, belki de arkada farkli yazilimsal durumlarda oyledir ama Apple gercekten bu isi yapiyor.

Bu arada MP olayı Android'de aldatmaca gibi. Mesela Redmi Note 13 Pro'da arkasına 200MP diye basmışlar öyle pazarlanıyor ancak sadece özel ayarlarla ve diğer özelliklerin kalitesi daha düşük olacak şekilde ve uzaklaştırma yakınlaştırma olmadan ve flash bile olmadan 200MP çekiyor. Ona rağmen 2 katı yer kaplıyor normal fotoğrafın. Günlük kullanımda işe yaramıyor. Samsung A21S'te de 48MP aynı şekilde çalışıyordu.

Hocam zaten üst segmente çıkılmadığı sürece(bence çıkılsa bile) 200MP çok gereksiz. MP asla kaliteyi yansıtan bir şey değil, 200MP baş edilmesi zor bir miktar. Resmi yapaylaştırır. Yani tamamen aldatmaca değil, hatta neredeyse hiç aldatmaca değil. Sadece bazen kullanıcıyı kandırmak için(çünkü hala MP miktarını kalite sananlar var) sensör, diyafram, fiyatına kıyasla anormal bir yükseklikte MP yerleştirip saçmalıyorlar. Zaten MP denen şeyin neredeyse tek olayı fotoğrafı yakınlaştırdığında kalitesinin daha az bozulması.

iPhone 13 almayı düşünüyorum da sizce alınır mı? Şu anda Vestel Z20 kullanıyorum ve çok kasıyor. Ayrıca Android düşünmüyorum iPhone hakkında konuşalım. iPhone 13 güncel fiyatı şu anda 33 bin TL civarı.

İlla sıfır Apple alınacaksa zaten o fiyatta başka cihaz yok Apple için.

16e 39k düşmüşken 16e al kesinlikle, ana kamera 16 ile aynı işlemci desen zaten şu an en iyisi denebilir. en önemli kısmı 13'e göre daha çok yıl güncelleme alacak çünkü nesil farkı çok arttı. 13'le arasında muazzam fark vardır demiyorum ama 6-7 lira farkı verip geleceği garantiye almak çok mantıklı olur.

16e 39k düşmüşken 16e al kesinlikle, ana kamera 16 ile aynı işlemci desen zaten şu an en iyisi denebilir. en önemli kısmı 13'e göre daha çok yıl güncelleme alacak çünkü nesil farkı çok arttı. 13'le arasında muazzam fark vardır demiyorum ama 6-7 lira farkı verip geleceği garantiye almak çok mantıklı olur.
İphone 13 ü bile zor alacağımı düşünüyorum o yüzden 16e şuan hayal gibi ayrıca çoğu iphone özelliği yokmuş onda öyle duydum.

Ayrıca güncellemesi bitse bile 2-3 yıl daha kullanırım veya tanıdığıma veririm.

İphone 13 ü bile zor alacağımı düşünüyorum o yüzden 16e şuan hayal gibi ayrıca çoğu iphone özelliği yokmuş onda öyle duydum.

Ayrıca güncellemesi bitse bile 2-3 yıl daha kullanırım veya tanıdığıma veririm.
Yani o zaman 13 de yeter zaten 16'ın yapıp 13'ün yapamayacağı hiçbir şey yok işlemcileri çok iyi, boyutuna göre pili çok iyi -bu boy tüm telefonlar genelde az çok aynı süreyi veriyor, en son çıkan s25'ler vs. dışında-, kamera desen içerik bile çekilir sadece gece fotoğrafları tabi biraz daha zorluyor. Uzun lafın kısası günümüz için hala çok iyi telefon pubg son fps falan oynayacaksan bile açar eder, hiçbir sorunu yok yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı