iPhone 13 Pro %87 sağlığı bulunan bataryadan dolayı değiştirilmeli mi?

Anlatmama rağmen hala neyi iddia ediyorsun dostum? Apple’ın bu yönde sözü nasıl yok? Şu konulara mesaj yazmak için yazmayın.
Zaten pil sağlığı tek kriter değil.
Eki Görüntüle 2053494

Kocaman yazıyor orada arızalı pil için diye. Ben ne diyorum? Donanımsal sorunlar ve istisnalar harici SADECE pil sağlığı garanti kapsamında değerlendirilmez. Arayın Apple Destek'i öğrenin.

Bu şekilde kesin ifadeler kullanıp servis süreciyle ilgili beklenti yaratmamanızı öneririm. Normal şartlar altında pilde donanımsal arıza yoksa pil ücretsiz değiştirilmez. Değiştirilmişse istisna yapılmıştır ve herkese uygulanmayabilir. Bu durumda kullanıcı hayal kırıklığına uğrayabilir, Apple'ın bu yönde bir sözü olmamasına rağmen.

Bu yukarıdaki uyarıyı yazan moderatör, sözüm sana güzel kardeşim. Ya okuma yazmanız yok, ya da kahraman rolü oynamayı seviyorsunuz. Orada yazanı anlayamıyorsanız ararsınız Apple Destek'i öğrenirsiniz. Bilmediğiniz konularda konuşmayı ne çok seviyorsunuz.

Bizzat Apple servisinden bilgi almaya ne dersiniz? Zaten bilmediğimiz bir şey olmasa söylemeyiz hocam. @BehzatAmirim cevabı da vermiş aslında. Eğer halen inanmakta güçlük çekerseniz, Apple Destek'ten bir yetkili kişiyle konuşabilirsiniz.

Sanıyorum bunu bana söylüyorsunuz. Benim herhangi bir şeye inanmama gerek yok. Konu hakkında bilgi sahibiyim zaten.
 
Apple marka olarak %80'in altına düştüğü zaman garanti kapsamında pil değişimi vermekte bu doğru ancak şu durumda @cortex47 haklı çünkü arkadaşın pil sağlığı %87, cihazın ikinci el olması garanti kapsamına bir sorun olmaz servis dışı müdahale görmediği sürece ancak Apple'ın destek sağladığı %80'in üstünde bir sağlıkla diyebiliriz ki evet Apple bu cihaza Apple Care kapsamında ücretsiz pil değişimi hizmeti sağlamayacaktır (bende Apple'dan şimdiye kadar ücretsiz şeklide birden fazla kez ekran değişimi ve cihaz değişimi hizmeti aldım bende bildiğimi düşünüyorum şu durumda belirteyim dedim).
 
Ben zaten başından beri şunu söylüyorum. Kesin ifade vermekten kaçının. Çünkü karar mercii servistir. Normal şartlar altında olanı söylüyorum, istisnalar ve arızalı pil durumunu dışında tutuyorum. Bunun da nedeni bunları servisin tespit edebilecek olması. Kaldı ki gönderdikleri Apple'ın web sitesinde yazan yazının bile benim söylediklerimi desteklediğinin farkında değiller. Hatta moderatör bile değil. Çok garip gerçekten.
 
Hocam cihazı 2. el almışsınız, dfu mod ile sıfırlama yaptınız mı? iOS 16 hatalar ile doluydu ve iOS 17 ilk başta çok düzeltme yapamadı. Cihazı dfu mod ile sıfırlayıp yeniden kullanım sağlayın bence pil süreniz artacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı