40-50 bin arası android cihaz önerebilir misiniz?
Honor 400 serisini deneyimle fırsatım oldu bir süreliğine günlük hayatımda Honor 400 Pro ile deneyimlerimi söyleyeyim
Öncelikle size deneyimlerimi şöyle aktarayım kamera ile başlayacağım cihaz 200MP Ultra Net Ai Ana Kameraya 12MP 112° Ultra Geniş Açılı kamerasına,Sony tarafından özelleştirilmiş IMX856 50MP Telefoto Kameraya ve son olarak 50MP f/2.0 diyaframa sahip Portre kamerasına sahip ve bunların hepsi Aİ destekli,Sapphire Rezidanstan(Türkçe olarak:Safir rezidans,türkiyenin en uzun rezidansı)orta katlarından karşıda uzaktaki bir bina 50x olarak çektiğimde mükemmel netlikte bir sonuç verdi zaten sitesindeki yakınlaştırılmış fotoğrafları koyacağım tek tek sitesinden alarak (kalite buraya koyarken düşebilir uyarı yapayım)çekerken kamerada kötü bir kaliteye sahip gibi duruyor ancak alakası yok çektikten sonra yapay zekanın da yardımı ile en beğendiğim yakınlaştırma kalitesine sahip telefonlardan biri oldu diyebilirim ayrıca normal çekimdede inanılmaz derecede aşık olduğumu söyleyebilirim
Ekrana gelirsek ekranı 5000nit HDR parlaklığa sahip Amoled Ai Süper Dinamik destekli 460PPI yani 2800*1280 çözünürlükte 120hz bir 6.7 inç ekrana sahip ve mükemmel kalitede(kendi telefonum iPhone 13 ile karşılaştırılmıştır(Oled ekrana sahip)Ayrıca Apple cihazlardaki gibi 360° ekran karartma bulunuyor ışığa göre otomatik parlaklık ayarı yada sarartma beyazlatma yapabiliyor,ayrıca çerçevesi yok gibi en ince çerçeveli cihazlardan buda beni şahsen çok cezbetti
Batarya konusuna gelirsek beni en çok memnun eden kısımlardan birisi de burası dünyanın en büyük bataryalı cihazlarından biri 6000mah Silikon-karbon bir bataryaya sahip silikon karbon olması bir artı(Silikon karbon batarya nedir?:
Li-ion pillerden daha yoğundurlar , anotta daha fazla yük biriktirirler ve boyutları normal Lityum iyon pillere neredeyse benzer, hatta daha incedir)ve bu batarya eğer düzenli kullanırsanız 3 günü bile çıkarabiliyor yoğun kullanımda 2 günü rahat çıkarıyor,ve 100w adaptör ile inanılmaz hızlı şarj oluyor kablosuz olarak da 50w'a kadar kablosuz şarj desteği var ki hala birçok telefonda bu yok.
Genel hız konusuna gelirsek 8 çekirdekli Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisini kullanıyor yanlışım yoksa en iyi işlemcinin yani 8 elite'in bir altı olan işlemci bulunuyor ve gerek geçişler animasyonlar olsun oyun performansı olsun çok memnun bırakan bir cihaz zaten 120hz ekran ile eğlenceyi 2 ye katlıyor.
Gelelim sona doğru eğlenceli,diğer özelliklere cihazın içinde Wİ-Fi 7 & Wİ-Fi 6E bulunuyor,çift stereo hoparlör ile bir ofise rahatlıkla ses yaydı,yayabiliyor,üründe nfc bulunuyor,ve 512 GB Depolama + 12GB ram ile iyi bir performans veriyor,quick and share ile telefon farketmeksizin çok kolay video,fotoğraf,veri aktarımı yapılabiliyor,eğlenceli özelliklere gelirsekte ürün evrensel kızılötesi kumanda olarak kullanılabiliyor klima televizyon kumanda işlevini uygulama indirmeden rahatlıkla gerçekleştiriyor,deepfake algılama var karşınızdaki kişinin fake mi gerçek mi olduğunu rahatlıkla bulup sizi bilgilendiriyor,ai düzenleme araçları sayesinde nesne kaldırma ekleme ve daha birçok şey yapılabiliyor,arama sırasında canlı çeviri yapabiliyor(ülkemizde olmayabilir),ai yazma araçları sayesinde yazınızı düzeltebiliyor,ayrıca örneğin beğendiğiniz bir ürün için parmağınızın ters tarafından yani parmağınızın eklemi ile daire içine alıyorsunuz ve google lens ile arama yapıp istediğiniz ürünü yada sonuçları çıkarıyor ayrıca bunu yazı kopyalamak için de yapabiliyorsunuz aynı şekilde daire içine alıp yazının üstüne basılı tutunca kopyalabiliyorsunuz ve son olarak,akıllı asistan olarak gemini kullanıyor ki en iyisi bence o,ve benim en tatlı bulduğum en hoşuma giden özellik dinamik ada olması bildiğimiz dinamik ada bulunuyor zaten dinamik adayı ilk bulan marka Honor ki şuan kendini en iyi geliştiren marka da Honor,dinamik ada normal kullanımda diğer harita müzik diğer şeyler deepfake algılama gibi birsürü özelliklerde genel olarak başarılı Apple'daki kadar işlevsel değil onlara ait olmasına rağmen ancak yinede tatmin edici tatlı güzel bir özellik.
Ben 512GB 12GB Ramli versiyonunun Gece Siyahı Ve Ay Grisi rengi arasından Ay Grisini kullandım ki en iyi rengin o olduğunu düşünüyorum ayrıca cihaz çok hafif bu bütün şeylere rağmen 205 gram ve 8.1mm inceliğe sahip ayrıca darbelere suya çok iyi dayanabiliyor,umarım bu yazı senin için bir fikir olur,başkaları için de bir düşünce olur ve alırsan umarım memnun kalırsın.
Ayrıca son olarak Uzun bir metin oldu biliyorum ama detaylı bilgi için bütün deneyimlerimi yazmak istedim, yazı sırasında hata yaptıysam kusura bakmayın,ayrıca söylemeyi unuttuğum birşeyler veya eklemeyi unuttuğum fotoğraflar olabilir sanmıyorum ancak farkedersem ekler söylerim,detaylı görmeniz için dediğim bütün fotoğrafları buraya bırakıcam kendiniz incelemek isterseniz diye de sitesini öyle bırakıyorum.
HONOR 400 Pro: 200MP Ultra Net AI Kamera, IP69 su ve toz direnci, 6000mAh silikon karbon batarya. Ayrıntılar için tıklayın!
www.honor.com