iPhone 13 Pro mu 14 mü?

1650 Super 1660'dan nasıl iyi oluyor?

Sana fikrimi söylemek isterim. İsteyen katılsın isteyen katılmasın. Ben birçok telefon kullandım. Çok fazla. Kendimce sebebi Almanya'da telefon ucuz diye sürekli değiştiriyorum ve Türkiyede'de bir cihaz bırakıyorum ve o kapanacağı zaman onu da satıp keyfi değiştiriyorum. İlk kez 14'ü kaydettim 6 bin TL'iken. Kamera, Ekran parlaklığı, Hz olarak 13 Pro önde ama ben kullandığım pro modellerde kameranın avantajını hiç kullanmadım. 120Hz ne kadar güzel olsa da göz alışıyor ve 60Hz'den farkı kalmıyor. Millet bence çok takılıyor. Telefonda çoğunlukta oyun oynamıyorsan 120Hz'in ne yönü kalabilir ki. Tamam çok güzel bir şey ama telefonda da olmayı versin. Tiktok'ta video kaydırırken 120 değil de 60 aksa ne olacak. Monitör mü bu? Pilde de fark yaratıyor. Ki şey diyenler çıkar illa ki. 120Hz'den 60 Hz'e düşürülebiliyor. Düşürülse ne yazar. 120Hz ekranlardaki 60Hz deneyimi normal 60Hz ekrandan çok daha kötü. En basit şöyle izah edeyim. 144Hz monitörde 60fps daha kasıyor gibi gösterirken, 60Hz monitörde 60fps daha iyi gösteriyor. 14'ü sıfır alacaksan da bütçeyi 5-6 bin daha arttır 15 al. En azında 48Mp kamera ve Dynamic Island özelliği kazanırsın. Ayrıca neredeyse bütün amiral gemisi Samsung cihazlarını da kullandım. Aralarından en fazla kullandığımda S22 Ultra oldu. Kendisi 120Hz ekran ve çok güzel cihaz ama animasyon yapısı mı desem, göze uygunluğu mu bilmiyorum adını ama 60Hz iPhone'yle daha rahat hissediyorum kendimi. Tabii sana kalmış. Ne istediğine bağlı. 2.ele sıcak bakmıyorsan her türlü iPhone'da 60Hz alacaksın ama milletin kötülemesini anlamıyorum. 120Hz iPad kullanıyorum, 144Hz monitörüm var ama 60Hz iPhone hiçbir zaman gözüme kasıyormuş gibi gelmedi. Abi ekrana bu kadar takılınmaz ya. Ekran türü olsa tamam diyeceğim ama yenileme hızına çok takılmak saçma geliyor bana. Kaç tane 120Hz model kullandım. Önceki TR cihazım 14PM'ydi şimdi ise 14 kullanıyorum. 14 Pro'nun en güzel özelliği her zaman açık ekran ile Dynamic Island benim açımdan.
Örnek verdim çok takılmayalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı