iPhone 13 sıfır mı 2. el mi almak mantıklı?

tahtakapı

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, sıfır bir cihazı 36400-38800 TL arasinda değişen fiyatlara bulabiliyorum. Şu anda işte çalışıyorum. Salı günü 15.000 TL param olacak. İkinci elde 27-28 arasına bulabilirim biraz daha pazarlıkla 1-2 bin TL daha belki düşürebilirim.

İkinci el 95 altı bakmak istemiyorum, böyle telefonlarda kutulu faturalı garantili yeni cihazlar oluyor.

Sıfır almak istediğimde ise her şey bana ait oluyor. Bu yane... 🙂

Siz olsanız hangisini yapardınız? Sadece öneri ve istişare için açtım konuyu. Başka model onermezseniz sevinirim.

Not: İki türlü de telefonu alabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sıfır bir cihazı 36400-38800 TL arasinda değişen fiyatlara bulabiliyorum. Şu anda işte çalışıyorum. Salı günü 15.000 TL param olacak. İkinci elde 27-28 arasına bulabilirim biraz daha pazarlıkla 1-2 bin TL daha belki düşürebilirim.

İkinci el 95 altı bakmak istemiyorum, böyle telefonlarda kutulu faturalı garantili yeni cihazlar oluyor.

Siz olsanız hangisini yapardınız? Sadece öneri ve istişare için açtım konuyu. Başka model onermezseniz sevinirim.

İkinci el çok az kullanılmışsa ve sağlamsa alınabilir. Benim içime pek sinmiyor ikinci el. Sıfır almak daha sağlıklı. Size kalmış benim görüşüm böyle.

İkinci el çok az kullanılmışsa ve sağlamsa alınabilir. Benim içime pek sinmiyor ikinci el. Sıfır almak daha sağlıklı. Size kalmış benim görüşüm böyle.
Anladım hocam. Arada bir baktığımda pil 95 kfg li bir tane cihaz var o da 29k. Arkadaşım o kadar veren 10 bini de verir diyor. Bende o şekilde düşünüyorum. Şu an çalıştığım iş çok ikilemde. Çıkarılma ihtimalim de var, beni sahiplenip yaz sonuna kadar çalıştırma ihtimalleri de var. İşten çıkarmak o kadar kolay değil çünkü eleman yok ama patron sürekli bozuk mal çıkardığımız da paranızı keseceğim diyip duruyor. Öyle bir şey yaparsa ben de sen bizi sigortasız çalıştırıyorsun diye şikayet eder geçerim de neyse. Telefon işinde gerçekten elle tutulur bir iPhone'um olsun istiyorum. Aldıktan sonra biraz daha para yapıp tatil sonlarına doğru kuzenle memlekete gidip takilacagim. Umarım işten cikarilma para kesimi gibi şeyler söz konusu olmaz.

Yerinizde olsam 0 alırım.

29k 95 pilli olanın fiyati iyiymiş onu tercih ederdim.
Ben o parayı toparlayana kadar 1 aya yakın bir süre zarfı olacağı için kalacağını sanmam. Yine ara ara bakarım öyle bir şey dusurebilirsem dediğiniz gibi tercih edebilirim. Ya da zam gelir çok uç bir şey olur vezaire.

2.ele madem okeysin sıfır 13 parasına 2. el 13 Pro var. 13 Pro ile çağımıza ayak uydurursun, verdiğin paranın da hakkını alırsın ama düz 13 gibi vasat cihazı almak hele o paraya sadece çalıştığın emeğe yazık edersin derim. Param cebimde de kalsın dersen 2. el 12 Pro bak yine düz 13'ten birçok yönden iyi cihaz. İlla alacağım diyorsan senin bileceğin iş tabii ki bari 2. el da çok para bayılma derim o düz 13'e.

2.ele madem okeysin sıfır 13 parasına 2. el 13 Pro var. 13 Pro ile çağımıza ayak uydurursun, verdiğin paranın da hakkını alırsın ama düz 13 gibi vasat cihazı almak hele o paraya sadece çalıştığın emeğe yazık edersin derim. Param cebimde de kalsın dersen 2. el 12 Pro bak yine düz 13'ten birçok yönden iyi cihaz. İlla alacağım diyorsan senin bileceğin iş tabii ki bari 2. el da çok para bayılma derim o düz 13'e.
Hocam senle benim kafalar hiç uyuşmuyor ya. 2. Elde adam vuruyorlar. Sıfır 13 alacağım ne olursa olsun. 2. ele lanet olsun bu kadar da büyük konusuyorum alırsamda kendimin de...

12 proya baktım şimdi. İşlemci, güncelleme desteği, batarya konusunda bile 13 ten geride. Tek artısı 3 kamera diye masaya vurduğunda milletin kafayı yemesi ve 13 ten 2 GB daha ram fazla olması. 20-25 e falan düzgün bir şey bulabilsem ben de almak isterim de piyasa öyle değil. 30'a 83 pil var. 2800 bataryalı telefonun %83 pilli olanını alincada işkence çekerim.

Sen 13 p onermissin. Yd alsan kapancak. Tr alsan 44-45k ya 83-86 pil. Ben 60 hz e alıştım zaten artık umrumda değil yüksek hz değerleri. Telefonu aldığımda oyun bile yüklemeyeceğim. + Aldıktan sonra kuzenle beraber memleket, giyim falan muhabbetleri bı yukarda anlatmistim oysa.

Son düzenleme:
Hocam senle benim kafalar hiç uyuşmuyor ya. 2. Elde adam vuruyorlar. Sıfır 13 alacağım ne olursa olsun. 2. ele lanet olsun bu kadar da büyük konusuyorum alırsamda kendimin de...

12 Pro'ya baktım şimdi. İşlemci, güncelleme desteği, batarya konusunda bile 13'ten geride. Tek artısı 3 kamera diye masaya vurduğunda milletin kafayı yemesi ve 13'ten 2 GB daha RAM fazla olması. 20-25'e falan düzgün bir şey bulabilsem ben de almak isterim de piyasa öyle değil. 30'a 83 pil var. 2800 bataryalı telefonun %83 pilli olanını alinca da işkence çekerim.

Sen 13 p onermissin. Yurt dışı alsan kapancak. TR alsan 44-45k ya 83-86 pil. Ben 60 Hz'e alıştım zaten artık umurumda değil yüksek Hz değerleri. Telefonu aldığımda oyun bile yüklemeyeceğim. + Aldıktan sonra kuzenle beraber memleket, giyim falan muhabbetleri bir yukarıda anlatmistim oysa.

12 Pro sadece 3 kamera diye değil kamerada da ciddi artıları var. Örnek olarak RAW fotoğraf çekmenin tadı bir başka oluyor. Buna benzer sadece Pro modellerde olan özelliklerden dolayı 12 Pro daha iyi cihaz kalıyor. 13 daha yeni işlemci olduğu için 1 yıl daha fazla güncelleme alacak sürpriz yaşanmazsa en büyük artısı 12 Pro'ya bu. Ancak 2. el istemem demişsin kendin kararını vermişsin o zaman sıfır 13 hayırlı olsun şimdiden sana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı