Çözüldü iPhone 13 turuncu şarj grafiği ne anlama geliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

symadogan

Picopat
Daha fazla  
Telefonumu saat 23'te şarja taktım ve uyumuşum. 2.15 gibi uyandım şarjdan çektim ve baktım şarj grafiğinde böyle turuncu bir şey var. Bunu ilk defa gördüm. Nedir bu? Telefonuma zarar vermiş midir?

IMG_5707.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam. Turuncu şarj çubuğu, Apple'ın optimize edilmiş pil şarjı özelliğinin göstergesidir. Siz telefonu saat 23:00 gibi taktığınızda iPhone bataryayı %80'e kadar dolduruyor. Sonra turuncuya geçiyor. Yani; telefon pili tam şarj etmeyi durdurdu. Çünkü senin sabah ne zaman uyanacağını tahmin etti. Ve pili %100'e kadar geç dolduruyor ki batarya yıpranmasın.

Yani bu iyi bir özelliktir. Bu telefonunuza asla zarar vermez. Korkulacak birşey yok.
Hocam. Turuncu şarj çubuğu, Apple'ın optimize edilmiş pil şarjı özelliğinin göstergesidir. Siz telefonu saat 23:00 gibi taktığınızda iPhone bataryayı %80'e kadar dolduruyor. Sonra turuncuya geçiyor. Yani; telefon pili tam şarj etmeyi durdurdu. Çünkü senin sabah ne zaman uyanacağını tahmin etti. Ve pili %100'e kadar geç dolduruyor ki batarya yıpranmasın.

Yani bu iyi bir özelliktir. Bu telefonunuza asla zarar vermez. Korkulacak birşey yok.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı