iPhone 13 ve iPhone 14 güncelleme ömrü

kerem325

Hectopat
İyi günler arkadaşlar bu iki telefon aynı güncelleme ömrüne mi sahip? İşlemcileri aynı olduğu için aynı sayida mi güncelleme alacaklar?

Hocam tam olarak bilgim olmayaraktan işlemciye bakılmıyor diye biliyorum hatam varsa kusura bakma. iPhone 14'ün 1 yıl fazlası olabilir. Ama güvenlik güncellemeleri alır.

XR-XS bir sene uzadı. 13 serisiyle birlikte Pro ve base modellerde işlemci farklılıkları olmuştu ( 13 Pro'da 5 Core Apple GPU var). Belki Apple bu bir sene güncellemeyi cihazları eşitlemek için verecek. Çünkü 13 Pro ve 14 bire bir aynı donanıma sahipler. 13 Pro daha fazla güncelleme alırsa base 13 daha az almış olur ve bu da saçma olur. Bence aynı güncellemeyi alırlar.

Hayır , iPhone 13 çok daha az alacak.
Çok daha az yanlış olur. 1 gücncelleme eksik olur eğer illa olursa.

Güncelleme ömrü işlemciye göre verilir. Vakti geldiğinde 13 mini, 13, 13 Pro, 13 Pro Max, 14, 14 Plus hepsinin desteği aynı anda kesilecek. GPU'da 1 çekirdek farkı var diye 1 sene öncesinde düz 13'ü eleyip 13 Pro ve düz 14'leri 1 sene daha uzatmak saçma olur eğer o zamanki iOS teknik olarak bunu gerektirmezse. Gerektireceğini de sanmıyorum ticari açıdan bakarsak da saçma. Çok yüksek ihtimal aynı anda kesilecek dediğim gibi.

Güncelleme ömrü işlemciye göre verilir. Vakti geldiğinde 13 mini, 13, 13 Pro, 13 Pro Max, 14, 14 Plus hepsinin desteği aynı anda kesilecek. GPU'da 1 çekirdek farkı var diye 1 sene öncesinde düz 13'ü eleyip 13 Pro ve düz 14'leri 1 sene daha uzatmak saçma olur eğer o zamanki iOS teknik olarak bunu gerektirmezse. Gerektireceğini de sanmıyorum ticari açıdan bakarsak da saçma. Çok yüksek ihtimal aynı anda kesilecek dediğim gibi.
14 Pro nun bir sene fazla alacağını düşünmüyorum. Zaten 5 core a15 ile A16 neredeyse aynı işlemciler. Bence hepsi bir sene daha uzadı bu önceki senenin işlemcisi olayından dolayı.

14 Pro'nun bir sene fazla alacağını düşünmüyorum. Zaten 5 Core A15 ile A16 neredeyse aynı işlemciler. Bence hepsi bir sene daha uzadı bu önceki senenin işlemcisi olayından dolayı.

Transistör farkı, daha hızlı GPU, tek ve çok çekirdekte daha iyi skorlar veriyor olması nedeniyle ben aynı anda biteceğini düşünmüyorum. Düz modellerin Pro modellerden 1 sene önce desteği biteceği gerçek son 2 senenin düz modelleri yani. Düz 14 ve düz 15'ler. Bakalım vakti geldiğinde göreceğiz.
Senin dediğine göre; 13 Pro, 13 Pro Max, 14, 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Max, 15, 15 Plus. Hepsi desteği aynı anda kesilecek. Sana inandırıcı geliyor mu?

Transistör farkı, daha hızlı GPU, tek ve çok çekirdekte daha iyi skorlar veriyor olması nedeniyle ben aynı anda biteceğini düşünmüyorum. Düz modellerin Pro modellerden 1 sene önce desteği biteceği gerçek son 2 senenin düz modelleri yani. Düz 14 ve düz 15'ler. Bakalım vakti geldiğinde göreceğiz.
Senin dediğine göre; 13 Pro, 13 Pro Max, 14, 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Max, 15, 15 Plus. Hepsi desteği aynı anda kesilecek. Sana inandırıcı geliyor mu?

Gelmiyor fakat her iki türlüde saçma oluyor evet. Pro modellerle base modeller arasında güncelleme farkı şu ana kadar yapılmayan bir şey. Gene sene sene mi gider acaba. A9'lu iPad 5 iOS 16 alırken A10'lu iPhone 7 iOS 15'te kalıyordu mesela. Var Apple'ın böyle saçmalıkları.

Gelmiyor fakat her iki türlüde saçma oluyor evet. Pro modellerle base modeller arasında güncelleme farkı şu ana kadar yapılmayan bir şey. Gene sene sene mi gider acaba. A9'lu iPad 5 iOS 16 alırken A10'lu iPhone 7 iOS 15'te kalıyordu mesela. Var Apple'ın böyle saçmalıkları.

Dostum bizim dediğimiz metodun nesi saçma sana mantıksız gelen kısım bu zamana kadar Pro ile düz modelleri ayırmadığı mıydı? Pro ile düz modellerde çünkü 12 serilerine kadar birebir aynı işlemci kullanıldı. XS ve XR için de aynı durum geçerli. Hatta iPhone X ve 8 modellerinde de birebir aynı işlemci vardı. Düz model IPhone'lara sadece işlemci değil her donanım parçasında hatta yazılım parçasında özellikle son 2 senedir üvey evlat muamelesi çekilmiyor mu? Çekildiğini sen de adın gibi biliyorsun.
Güncelleme işlemciye göre verilir kıvırmanın, şartları zorlamanın anlamı yok gerçekçi ol biraz. iPhone 14'te A15 işlemci var. 1 GPU fazla olması onun A15 işlemci olmasını değiştirmiyor. Tekrar diyorum en mantıklı ve en gerçekçi senaryo düz 13 ve düz 14 modelleri aynı zamanda 13 Pro serisi günü geldiğinde beraber desteği kesilecek. Eğer sürpriz yaşanmazsa 14 Pro ile düz 15'lerin de destekleri günü geldiğinde aynı anda kesilecek. Bu mesajımı da eğer bu forumda olursam o gün geldiğinde 2-3 sene sonra 13 ve düz 14'lerin destekleri kesildiğinde sana hatırlatacağım.
iPad ile iPhone güncelleme ömrünü kıyaslamak da son derece saçma geldi bana. iPad iOS16'yı aldı ama kilit ekranı özelleştirme seçeneği yoktu. Zaten A10 işlemci de iOS 16 gibi animasyonu bol işletim sistemini çalıştıramayıp yetersiz kalacağını yabancı kaynaklarda okumuştum sonrasında. iPhone durumunda insanları model yükseltmeye itmekle iPad'dekinde itmek bir değil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı