Hayır , iPhone 13 çok daha az alacak.İyi günler arkadaşlar bu iki telefon aynı güncelleme ömrüne mi sahip? İşlemcileri aynı olduğu için aynı sayida mi güncelleme alacaklar?
Çok daha az yanlış olur. 1 gücncelleme eksik olur eğer illa olursa.Hayır , iPhone 13 çok daha az alacak.
14 Pro nun bir sene fazla alacağını düşünmüyorum. Zaten 5 core a15 ile A16 neredeyse aynı işlemciler. Bence hepsi bir sene daha uzadı bu önceki senenin işlemcisi olayından dolayı.Güncelleme ömrü işlemciye göre verilir. Vakti geldiğinde 13 mini, 13, 13 Pro, 13 Pro Max, 14, 14 Plus hepsinin desteği aynı anda kesilecek. GPU'da 1 çekirdek farkı var diye 1 sene öncesinde düz 13'ü eleyip 13 Pro ve düz 14'leri 1 sene daha uzatmak saçma olur eğer o zamanki iOS teknik olarak bunu gerektirmezse. Gerektireceğini de sanmıyorum ticari açıdan bakarsak da saçma. Çok yüksek ihtimal aynı anda kesilecek dediğim gibi.
14 Pro'nun bir sene fazla alacağını düşünmüyorum. Zaten 5 Core A15 ile A16 neredeyse aynı işlemciler. Bence hepsi bir sene daha uzadı bu önceki senenin işlemcisi olayından dolayı.
Transistör farkı, daha hızlı GPU, tek ve çok çekirdekte daha iyi skorlar veriyor olması nedeniyle ben aynı anda biteceğini düşünmüyorum. Düz modellerin Pro modellerden 1 sene önce desteği biteceği gerçek son 2 senenin düz modelleri yani. Düz 14 ve düz 15'ler. Bakalım vakti geldiğinde göreceğiz.
Senin dediğine göre; 13 Pro, 13 Pro Max, 14, 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Max, 15, 15 Plus. Hepsi desteği aynı anda kesilecek. Sana inandırıcı geliyor mu?
Gelmiyor fakat her iki türlüde saçma oluyor evet. Pro modellerle base modeller arasında güncelleme farkı şu ana kadar yapılmayan bir şey. Gene sene sene mi gider acaba. A9'lu iPad 5 iOS 16 alırken A10'lu iPhone 7 iOS 15'te kalıyordu mesela. Var Apple'ın böyle saçmalıkları.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.