iPhone 13 vs 14 vs Galaxy S23

Mcbre

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar. Şu anda iPhone 8 Plus kullanıyorum, rahat 6 yıl da oluyor kullanalı. Telefonumla ilgili batarya ve bazen hoparlörden gelen kısık ses dışında herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum, genel anlamda memnunum diyebilirim ama artık modeli yükseltmek istiyorum, malum fiyatlar da her geçen zamanda artıyor. Telefonda iPhone ekosistemine alışığım o nedenle iPhone 13 veya 14 almayı düşünüyorum ama arasındaki fiyat farkına değecek ne özellik değişikliği var?

Bir de bu aralar Samsung Galaxy S23 ile de alakalı çok fazla övgü duyuyorum, çok uzun yıllardır Android kullanmadığım için (En son S3'lerin çıktığı 2012-2013 yıllarından bahsediyorum o kadar eski :D) alışabilir miyim veya pişman olur muyum emin olamıyorum, çünkü o zamanki Android telefonlarda 1 yıl dolduğunda veya dolmadan telefonda kasma, donma oluyordu o yüzden şu anki Android'ler nasıl bilgilendirebilirseniz çok iyi olur.

Genel olarak kullanma amacım:
- Müzik dinlemek, video izlemek için çok fazla kullanıyorum.
- Normalde fotoğraf/video çeken biri değilim ama biraz mobil fotoğrafçılık alanına girmek istiyorum, o nedenle güzel fotoğraf çekmesi güzel olur.
- Sık telefon değiştiren biri değilim o yüzden en en önemlisi benim yine rahat 4-5 yıl kullanabileceğim bir telefon olması, herhangi bir kasma gibi bir durum olmasını istemiyorum.
- AirPods ve Apple Watch da kullanıyorum, Android de kullansam bunları kullanmamı engellemez diye düşünüyorum.
- Oyun da genelde oynamıyorum ama oynamak istediğimde herhangi bir optimizasyon, yavaşlık gibi problemleri olmasın istiyorum.

Bu 3 model arasından hangisi daha uygun olur benim için? Ve daha önce Mediamarkt veya HepsiBurada gibi yerlerden "Değiş Tokuş" kampanyasından yararlanan da oldu mu süreç nasıl işliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
S23, SoC, arka & on kamera, panel ve donanim konusunda iki modelden de hissedilir sekilde ustun. One UI'ya alismaniz 1 hafta almaz, yillar icerisinde epey gelistirdiler kendilerini. Su an iOS ile aralarinda ekosistem elverisliligi disinda cok bir fark yok ancak iki tarafinda lehine bir takim avantajlar ve dezavantajlar var tabii.

Ozellikle SoC ve arka kamera tarafinda cok fark var.

Şahsen S23 alırdım ama siz iOS'a alıştıysanız ve bir ekosistem kurduysanız iPhone almanız iyi olabilir. Telefonlar güç olarak asla üzmezler birbirlerine çok yakınlar S23 bir tık üstün sadece.

1) iPhone 13 ile 14 arasında kamera, ram ve video optimizasyonu farkları var, 14 daha iyi haliyle. Fiyat olarak 6-8 bin tl fark var, daha güncel bir model olması nedeniyle 14 alıp almamak size kalmış. Ayrıca mobil fotoğrafçılık alanına girmeyi düşünüyorsanız pro modellerine de bakabilirsiniz. (Bütçe belirtmediğiniz için bi şey söyleyemiyorum)

2) Apple ekosistemine alıştıysanız dışına çıkmanızı önermem, her ne kadar S23 güzel bir cihaz olsa da beklentilerinizi karşılayamayabilir. Bana sorarsanız iPhone almanız daha iyi olur.

3) Değiş-Tokuş kampanyası hakkında; bu tür kampanyalar hızlı satış açısından iyi ama malın ederinin verildiğini hiç görmedim. Kendiniz satmanız daha iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı