iPhone 13 vs S23

Biliyorum pahalı olduğunu da ben iPhone 13'ü dikkate bile almadım. Alınacak cihaz değil zaten S23 varken.
Tamam hocam sorun yok ben karar vereceğim ama bir yandan da farklılık olsun iPhone olsun istiyorum disarida bakarim 60 Hz rahatsız etmezse iPhone alabilirim teşekkürler.

Zaten beğenmezsem satarim S24 alirim gibi.

Tamam hocam sorun yok ben karar vereceğim ama bir yandan da farklılık olsun iPhone olsun istiyorum disarida bakarim 60 Hz rahatsız etmezse iPhone alabilirim teşekkürler.

Zaten beğenmezsem satarim S24 alirim gibi.
Hocam %85 İPhone alırsınız diye düşünüyorum ama bakalım.

Merhaba, normalde S23 düşünüyordum çünkü iPhone 13 40 bin liralardaydı. Şimdi iPhone 13 (128 GB) 36.400 lira ve benim telefona Hepsiburada ek takas ile 4500 TL veriyor.31.900 TL denk geliyor. Aynı şekilde Samsung da benim telefonu 5300 TL'ye alıyor ve S23 (256 GB) alınca Watch 6'da 3500 TL indirimim var, toplam 30.459 TL denk geliyor. Kağıt üzerinde S23 saat de olduğu için daha mantıklı ama Apple da yazılımı ile ve 3-4 yıl sonra değerini daha iyi koruyacağı için satarken bana cazip geliyor. Benim için bu iki telefon arasındaki en büyük fark 13 60 Hz, S23 120 Hz olması. İşlemci anlamında gerek A15 gerek Snapdragon 8 gen 2 gayet iyi işlemciler, bu tarafta bir sorunum yok. Depolama olarak da 128 ve 256 ikisi de bana yeter ama tabii 256 daha iyi olur. Sizce hangisi alınması lazım?

S23 değerini çok kaybetmez eskisi gibi güncelleme desteği genişletildi diye hatırlıyorum.

S23 değerini çok kaybetmez eskisi gibi güncelleme desteği genişletildi diye hatırlıyorum.

S23 neredeyse iPhone 11 ile aynı fiyat, 1.5 yıl sonra ikinci eli iPhone 11 ile benzer, 2 yıl sonraysa 11'den daha ucuza satılır, yani değer kaybediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendinize aslında şunu sorun. Bir telefonu kaç yıl kullanıyorsunuz? Bir de telefona iyi bakıyormusunuz? İphone 2. El satarken fazla zarar ettirmiyor ama telefona iyi bakarsanız ve pil sağlığı düzgün ise. İphone sisteminde kalacaksanız telefona iyi bakıp ortalama her yıl yada en fazla 2 yıl da üst modele geçmeniz gerekiyor ki satarken zararınız minimum olsun.
Telefon olarak bakarsak S23 kesinlikle iphone13 ten çok daha iyi. Karar sizin.

S23 neredeyse iPhone 11 ile aynı fiyat, 1.5 yıl sonra ikinci eli iPhone 11 ile benzer, 2 yıl sonraysa 11'den daha ucuza satılır, yani değer kaybediyor.
Abartmayın. 3 sene sonra da beleşe dağıtırlar 4 seneye üstüne para verirler herhalde? Sen bir telefonu olması gerekenden çok ucuza alıyorsun zaten. Alırken kârdasın. S23'ün 14 ile aynı fiyatta olması gerekirken değil. Ayrıca telefon alırken yatırım aracı olarak düşünecek kadar paranız azsa bu kadar para vermeyin zaten. 40 bin TL ile ne yatırımı? Aynı şeyi başka marka için de söylerim. Yani sırf çamur atmak için bir şeyler söylüyor bazıları.

Abartmayın. 3 sene sonra da beleşe dağıtırlar 4 seneye üstüne para verirler herhalde? Sen bir telefonu olması gerekenden çok ucuza alıyorsun zaten. Alırken kârdasın. S23'ün 14 ile aynı fiyatta olması gerekirken değil. Ayrıca telefon alırken yatırım aracı olarak düşünecek kadar paranız azsa bu kadar para vermeyin zaten. 40 bin TL ile ne yatırı mı? Aynı şeyi başka marka için de söylerim. Yani sırf çamur atmak için bir şeyler söylüyor bazıları.

Yaklaşık 17-18 ay sonra iPhone 11'in ikinci eli (S25 çıktıktan birkaç ay sonra) S23'ten daha yüksek olacak, şu anda ise daha ucuza satılıyor, bekle ve gör.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı