iPhone 13 vs S23

Bütçe
~30.000-35.000
Yani gündelik anlamda ne kadar sürenizi bu aktivitelere ayıracaksınız onu kastettim. Demişsiniz ya aramaları Mac'ten cevaplama veya iCloud verilerini depolama vs. Bu açıdan bunları çok sık kullanacaksanız sizin için önemli yoksa değil o anlamda dedim.

Şüpheniz olmasın süreyi çıkartır her iOS cihazı gibi. Hatta dediğiniz iPhone 6 ve X de bu süreyi çıkardı ve halen aktifler. Bunlar okey ama iPhone 13'ün son 2 yılı kaldı benim gözümde keyif vererek kullanım için. Ne demek istiyorum? Planlı eskitme mevzusundan dolayı Apple onun fişini 2 seneye kadar çekecek bugünlerdeki ne eski kamerası ne eski performansı ne eski pil ömrü kalacak. Ondan sonra ısınan, kamera kalitesi bozulmuş olan, pil sağlığı günden güne hızla eriyen ve değişim isteyen ve hepten çağ dışı kalmış bir telefon olacak hele 4. ve 5. senende süründürecek seni. Eğer güncellemezseniz bunlar olmaz siz güncelleme desteğini de baz alarak dediğiniz için diyorum bunları sonra bu ne saçmalıyor deme😄 Bu şekil telefon kullanmaya razıysan 2 sene sonra tamam gönül rahatlığıyla güncelle desteğini al ama 2 sene sonra gel bu mesajıma bak. Yani artık iOS işletim sistemleri stabil değil maalesef Android daha stabil çalışıyor premium segment cihazlarda. Dolayısıyla o gördüğün iPhone 6 kullanan ve X kullanan kişiler ne kadar keyif alarak iPhone deneyimi yaşıyorlar bir sor her şey uygulama desteği değil onlar kolay şekilde çözülebiliyor. iPhone 13'e karar verirsen uzun ömür için güncellemeni tavsiye etmiyorum bu bir tercih sebebin olmasın derim. Elinde bir Mac var diye çok daha iyi ekrana çok daha iyi kameraya sahip bir telefonu bırakmak bir ekosistem için halen daha benim kafama yatmıyor.
Hocam demek istediğini anlıyorum. Arkadaşımda IPhone X var. Pil sağlığından şikayetçi ve nadir arada kasma giriyor saniyelik ancak onda durum şöyle. Telefon 2. el tani ne yaptılar, hangi şartlar altında kullanıldı bilmiyoruz ve pil sağlığı %76 falan. İleride 1-2 defa pil değişimi yaptırırım ben. Çevrem de IPhone 13 öneriyor şu anda. Kendim bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ve arada bu işi çok profesyonel olarak yapanlar kadar olmasa da kendi çapımda kod yazıp github'a falan da aktarıyorum. İhtiyacım olduğu zaman telefondan dosyalara erişime mevzusu olsun, bilgisayardan telefona herhangi bir 3. parti uygulama olmadan erişebilme özelliği olsun ilgimi çeken yanlardan. 3. parti olmamasının avantajı bu özelliğin sorunsuz yakın çalışabiliyor olması.

Dediklerinize sonra korkmadım değil ama başka bir akrabamda IPhone 7 vardı onda da telefon bayağı akıyor pil dışında. Onların pilleri direkt kendiliğinden küçük ondan pil mevzusunu bundan ayrı tutuyorum.

Telefon üniversiteyi çıkarsa yeterli bana. Kamera ile işi çok profesyonel olmayan adamım ve IPhone 13 kamerası bile günümüzde bana gayet güzel ve yeterli geliyor. Ekran mevzusunda 120 hz olsa keşke diyorum ama hem Mac'te hem telefonda 60 hz kullandığım için alışkın olduğum bir durum.

Yine o zamanki maddi durumuma göre bakacağım ama bu sebeplerden dolayı IPhone 13'e karar kıldım gibi şu anlık. Yine de burada olan diğer kişilerin ve sizin de fikirlerinizi almak isterim.

Dediklerinize sonra korkmadım değil ama başka bir akrabamda iPhone 7 vardı onda da telefon bayağı akıyor pil dışında. Onların pilleri direkt kendiliğinden küçük ondan pil mevzusunu bundan ayrı tutuyorum.

Hocam akıyor akmasına onda sorun yok ama ilk performansı daha akıcı güncellemelerle cihaz formundan düşüyor ve dediğim durum kamera kalitesinin güncellemelerle düşmesi, pil sağlığının da hızlı erimesi ne demek istediğimi iPhone tecrübenizi yaşayınca anlayacaksınız.

Yine o zamanki maddi durumuma göre bakacağım ama bu sebeplerden dolayı iPhone 13'e karar kıldım gibi şu anlık. Yine de burada olan diğer kişilerin ve sizin de fikirlerinizi almak isterim.

Hayırlısı olsun hocam. Ben diyeceğimi dedim şahsen. Sebeplerinizi anlıyorum o yönlerden hak versem de bana baskın gelmiyor o sebepler 13 almaya itmezdi beni sözün kısası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı