iPhone 13 vs yurt dışı iPhone 16 Pro

Bir olayı yok, bir tane dandik TR telefon alıyorsun, kalan 4 ayı iki telefon ile geçiriyorsun.

Gelen aramalar ise dandiğe geliyor, iki tarafta iPhone kullanıyorsa gelen arama kapalı telefona geliyor diye bir şey duymuştum bu hala geçerli mi hocam eğer öylese hiç çift telefona gerek kalmıyor benim için.

20.000 TL bir bütçem var yurt dışı 16 Pro almak niyetimde ta ki pedere bu fikrimi söyleyene kadar. Garantili 13 almam yönünde ısrar ediyor fakat 35.000 TL düz 13'e vermek istemiyorum şu an S20 FE kullanıyorum ve iPhone 13 ile aralarında çok bir fark göremedim. İllaki iPhone 13 daha iyidir ama 35.000 TL vermek istemiyorum ve taksit seçeneği yok. Aklımda 0 kapalı kutu 16 Pro yurt dışı almak vardı 20.000 TL nakit geri kalanına 3 ay taksit yapılabiliyor. Çok kararsızım 13 alsam pişman olur muyum 16 Pro alsam 4+4 ay kullanım süresi beni üzer mi büyüklerin lafını dinlemek mi gerek yoksa kendi fikrime mi uymalıyım?

Kendi fikrine uymalısın ve yurt dışı sıfır 16 Pro almalısın. Her yönüyle 40K'yı hak eden bir telefonken iPhone 13 35K'yı asla hak eden bir telefon değil aldığın özellik verdiğin para bakımından. Zaten bu durum her düz iPhone modeli için böyledir. Pro serileri aslında daha uyguna gelmektedir özellikle bizim ülkemizde. %103 vergi verip 13 almak gibi hata yapmamalısın.
Kullanım süresi seni üzmez 1 hafta sonra alıp kullanmaya başlarsan zaten hiç kapanma olmadan 16 ay kullanacaksın ve ağustos 2026'da kapanma yaşadığında gidip bir iPhone 7 alıp yine iCloud arama yönlendirme ile gelen aramaları ve internet paketini 16 Pro'nda kullanacaksın. Son 4 ay zaten bu sadece 1 Ocak'tan sonra 8 ay hakların geri verilecek ve özgürce yine 16 Pro'nu kullanabileceksin. Farkındaysan bu sürede yıl oldu 2027, iPhone 13 hurdası tam 6 yaşına girmiş cihaz olacak, iyi ki almadım diyeceksin. 6 yaş ne alaka deme 2021 Eylül'de çıktı 13 :) bugün bile 4 yaşına basmış cihaza gidip de 35k vermek akıl işi değildir.

Yurt dışında ikameti olanlara 2 ay uzatma seçeneği sunuyorlar zaten, şu anda tam 5 aylık sistem hazır, tepki çekmemek için yapmıyorlar yapamamaktan değil, isteseler 1 aya düşürürler kimsenin gıkı çıkmaz.

Tamam da yurt dışından gelen random adam bununla mı uğraşacak. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir muamele yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı