iPhone 13'ten iPhone 15'e geçmek

MP'in aynı olması kameralar aynı mı demek.
Her şey aynı. MP değil olay bir sürü şey sıraladım orada. Git bak işte. F Değeri önemli ve bunlar aynı tutulmuş. Sanarsın Iphone 16 kalite olarak 8k çekim yapıyor. Ne değişmiş sen söyle bilelim o zaman ?

Oyun oynamasam da özellikle sosyal medya ve kamerayı çok kullanıyorum. Hız anlamında çok bir beklentim yok güncel cihaz pil ömrü ve kamerası için yükseltme yapacaktım. 16 ve 15 arasında 10 bin lira fark var o yüzden buradan birkaç yorum almak istedim
Sana önerim şu olacak. Bu cihaz 8k bile çekse sosyal medya o değeri alamıyor. Yani gidip sıradan bir iphone 15 almakla 16 almak arasında bir fark olamaz. Iphonenin instagrama yükleyebileceği maksimum kalite bellidir. En düşük iphone 14 olacak şekilde iphone 15 alınabilir. Bu üç cihaz arasında kamera farkını göremezsin bile. Kamera farkı Pro da ortaya çıkar o da düz versiyona karşı. Prolar arasında da bir fark yok. Yani tercihen düz bir iphone 15 alman yararına olur.

15 ile 16 arası kamera farkı var evet
iPhone 15 ile iPhone 16 arasında kamera farkı yok. Sensörleri aynı. Maddi durum yetiyorsa iPhone 15 Pro en sağlıklı seçim olacaktır. Sensör daha büyük olduğu için karanlık sahne çekimleri baz modellere göre daha iyidir.

iPhone 14 Pro maxten sonrasında kamera farkı yok. Vallaha yukarıdaki eleman iyi sallamış. Kayıpsız yakınlaştırma dışında hiçbir fark yok kameralarda. Boşa para israfı. Elimde iPhone 14 Pro Max var iPhone 15 Pro Max ve iPhone 16 Pro Max olarak bakarsak olaya bir tık işlemci yükseltiminden başka bir şey olmadığı görülecektir. Kameraların lensleri aynı, çözünürlüğü aynı, MP aynı, ışık alma özelliği aynı. Başka da bir şey yok.

Yazılımla yapılacak şeyleri yeni telefon çıkararak ekliyorlar. Örneği dinamik ada özelliği :) bunun yapılabilmesi için sadece bir kod parçası yeterliydi normalde. iPhone 14 Pro maxten sonrasında bir değişiklik yok. Büyük fark var mı diye sormuşsun zaten büyük fark yok. İster iPhone 14 Pro Max al ister iPhone 15 Pro Max al. Ama düz versiyonunu aldığın bir telefon eski nesilin Pro versiyonundan bile kötü olacaktır.

Mesela iPhone 16 aldın diyelim düz ya da 15 aldın, 14 Pro'dan daha kötü olacaktır.

Sallamış derken sizin de sallamanız ayrı bir ironi.

Eğer batarya ömrü ve yeni bir cihaz istiyorsan 15'i alabilirsin.
Açıkçası 13-14-15-16 ile çekilmiş sosyal medyaya yüklenmiş fotograflar arasında çok da fark göreceğini sanmıyorum.
Fotoğraf olayında Pro düzeyde değilsen 13 ile çektiğin fotoğraf ile 16 ile çekeceğin fotoğraf arasında muhteşem görüntü kalitesi ve renk derinliğine sahip olan monitörlerde bakmayacaksan çok büyük bir fark yok gibi ( bunu ışığın yetersiz olduğu alanlardaki fotoğrafları hariç tutarak söylüyorum. )
Elinde 15 için yeterli bütçen varsa benim şahsi fikrim 15 alman olur, 16'nın alt alta yerleştirdiği kameralar bana biraz itici gibi geldi :(

Eğer batarya ömrü ve yeni bir cihaz istiyorsan 15'i alabilirsin.
Açıkçası 13-14-15-16 ile çekilmiş sosyal medyaya yüklenmiş fotograflar arasında çok da fark göreceğini sanmıyorum.
Fotoğraf olayında Pro düzeyde değilsen 13 ile çektiğin fotoğraf ile 16 ile çekeceğin fotoğraf arasında muhteşem görüntü kalitesi ve renk derinliğine sahip olan monitörlerde bakmayacaksan çok büyük bir fark yok gibi ( bunu ışığın yetersiz olduğu alanlardaki fotoğrafları hariç tutarak söylüyorum. )
Elinde 15 için yeterli bütçen varsa benim şahsi fikrim 15 alman olur, 16'nın alt alta yerleştirdiği kameralar bana biraz itici gibi geldi :(
Yukarıdaki arkadaşa göre siz de sallamış oluyorsunuz. Kendisi APPLE'nin en iyi çalışanı çünkü. Bakın ne yazmış ? Sallıyormuşuz :D Aralarında devasa farklar varmış. Sanki satıştan komisyon alıyor herif. Iphone 14 Pro Max ile Iphone 16 arasında devasa fark varmış mesela. Iphone 16 instagrama 128k fotoğraf yüklerken 14 pro max ise 1080p yüklüyormuş.

Yukarıdaki arkadaşa göre siz de sallamış oluyorsunuz. Kendisi Apple'nin en iyi çalışanı çünkü. Bakın ne yazmış? Sallıyormuşuz :D aralarında devasa farklar varmış. Sanki satıştan komisyon alıyor herif. iPhone 14 Pro Max ile iPhone 16 arasında devasa fark varmış mesela. iPhone 16 Instagram'a 128k fotoğraf yüklerken 14 Pro Max ise 1080p yüklüyormuş.

Kişisel görüş farklı olabilir. Belki fotoğraflarını bilgisayara aktarıp üzerinde düzenlemeler yapıyordur veya ışığın yetersiz olduğu ortamlarda fotoğraf çekiyordur o zaman haklı tabii.
Eskiden her 2 telefonda bir (hatta dönem dönem her yıl çıkan telefonda bile) gözle görülür farklılıklar vardı, ancak son 3-4 yılda hem telefonlar olsun hem bilgisayarlar olsun yeni nesil ürünlerinde eskisi kadar yüksek farklar açamıyorlar çoğunlukla yapay zeka ve %10 %15 sistem özelliği farkı ile yeni ürün sunuyorlar. Mesela 11 ile 13 arasında evet farklar var. Hatta eskiye gidersek iPhone 5 ile iPhone 6, iPhone 4 ile iPhone 5 arasında kayda değer farklılıklar oluyordu. Ancak artık ben ne kadar Nokia'dan iPhone 5 ile Apple ekosistemine dahil olup Apple harici telefon kullanmayan biri olsam da artık ( gündelik haberleşme, 3-5 fotoğraf, birkaç ufak oyun, sosyal medya olarak kullanan biriyim) yeni lansmanlar yeni ürünler o kadar heyecan vermiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı