iPhone 13'ten Samsung S25'e geçilir mi?

Bütçe
50000
Yazılımın dandik olduğunu size kim söyledi. Artık HyperOS eskisi gibi değil 2 telefon kullanıyorum birisi mi 15 Ultra diğeri 16 Pro. 16 Pro masanın üstünde aksesuar olarak duruyor artık. Gerek malzeme kalitesi gerek kamera gerek ekran ve hatta yazılım olarak Xiaomi çok güzel işler başardı. HyperOS zamanla daha stabil hale gelecektir. Fakat S25 serisini beta yazılımla piyasaya sürüp S24'e tam sürüm One Ui7 verip onda da kritik hata bulup tüm ülkelere güncelleme durduran Samsung mu kaliteli yazılım oldu gözünüzde.

Ha S25 kötü telefon değil bunu kimse iddia edemez fakat aradaki donanım farkı çok bariz belli olduğu için mi 15 daha iyi bir cihaz. En basitinden S25 de 8 bit ekran varken mi 15 de 12 bit ekran var. Kamera kısmına girmiyorum zaten Samsung'un 4 yıldır aynı sensörü kullandığını söylememe bile gerek yok.
S25 Ultra aldım, 2 aydır telefona güncelleme gelmiyor hala Beta 2 sürümünü kullanıyor ve arayüzü bug kaynıyor. S24 Serisine verdiği stabil One UI 7 güncellemesinde S25 serisinde olmayan özellikler var öyle söyleyeyim, resmen komedi. En son çıkan telefonuna bile stabil versiyon güncellemesini veremiyor. Yazılımı çöp denilen o çinli üreticiler telefonlarına Android 16 beta vermeye başlamışken Samsung 6 ay gecikmeyle daha Android 15'i cihazlarına veremedi. Bir güncelleme yayınladılar onu da hatadan dolayı geri çektiler.. 6 Ay geciktirdikten sonra hatasız bir güncelleme bile veremeyen markanın yazılımıyla övülmesi komik geliyor artık.

S25 Ultra aldım, 2 aydır telefona güncelleme gelmiyor hala Beta 2 sürümünü kullanıyor ve arayüzü bug kaynıyor. S24 Serisine verdiği stabil One UI 7 güncellemesinde S25 serisinde olmayan özellikler var öyle söyleyeyim, resmen komedi. En son çıkan telefonuna bile stabil versiyon güncellemesini veremiyor. Yazılımı çöp denilen o çinli üreticiler telefonlarına Android 16 beta vermeye başlamışken Samsung 6 ay gecikmeyle daha Android 15'i cihazlarına veremedi. Bir güncelleme yayınladılar onu da hatadan dolayı geri çektiler.. 6 Ay geciktirdikten sonra hatasız bir güncelleme bile veremeyen markanın yazılımıyla övülmesi komik geliyor artık.
Açıkcası s25 serisini işlemciden dolayı çok sevmiştim ama yazılım kısmının böyle sorunlu olduğunu bilmiyordum.

S25 Ultra aldım, 2 aydır telefona güncelleme gelmiyor hala beta 2 sürümünü kullanıyor ve arayüzü bug kaynıyor. S24 serisine verdiği stabil One UI 7 güncellemesinde S25 serisinde olmayan özellikler var öyle söyleyeyim, resmen komedi. En son çıkan telefonuna bile stabil versiyon güncellemesini veremiyor. Yazılımı çöp denilen o Çinli üreticiler telefonlarına Android 16 beta vermeye başlamışken Samsung 6 ay gecikmeyle daha Android 15'i cihazlarına veremedi. Bir güncelleme yayınladılar onu da hatadan dolayı geri çektiler. 6 ay geciktirdikten sonra hatasız bir güncelleme bile veremeyen markanın yazılımıyla övülmesi komik geliyor artık.

O konuda batırdılar evet ama genel olarak One UI en stabil ve kullanışlı Android arayüzü bence ben 6.1 kullanıyorum S23 ile akıcı calisiyor.

Açıkcası s25 serisini işlemciden dolayı çok sevmiştim ama yazılım kısmının böyle sorunlu olduğunu bilmiyordum.
Bende bilmiyordum hocam. Telefonu alıp deneyimleyince anladım sorunlar olduğunu. One UI 7 Çok çok iyi bir arayüz, kullanımı falan çok iyi, belki de kişiselleştirme ve kullanıcı deneyimi bakımından Android'in en iyisi, ona kimse bir şey diyemez ama Samsung güncelleme kısmında çuvalladı ve bu işi pek ciddiye aldığı söylenemez.

Android 16, Haziranda Stabil sürüme geçiyor. Çinli markalar Google ile partnerlik kurup bunun zeminini hazırlamışken, Haziran ayına 1 ay kala Samsung Android 15 dağıtacak. Android 16 çıkış yaparken, Samsung cihazlar Android 15 güncellemesi alacak yani. Bu güncellemenin ne kadar geciktiğini, rezilliğin boyutunu oradan hesap edin. 16'yı ne zaman verir kim bilir. Sözde 5 yıl güncelleme verecek bir de. Ben S25 ultraya iPhone'dan geçtiğim için güncelleme olayına baya baya takıldım ve telefondan da çok memnun kalmayınca cihazı sattım ve 16 pro max aldım. Seneye bir güncelleme muhhabeti daha patlak verirse bu sefer S25 serisi üvey evlat muamelesi görecek.

Bu linkte Android 16'yı en erken alacak markaları görebilirsiniz. Alıp uzun yıllar kullanacaksanız, değer kaybı önemli değilse farklı markalara yönelmenizi öneririm. Ya da iPhone'dan şaşmayın.

Son düzenleme:
Açıkçası S25 serisini işlemciden dolayı çok sevmiştim ama yazılım kısmının böyle sorunlu olduğunu bilmiyordum.

Yazılım kısmı sorunlu değil. Aksine daha iyi ama çok uzun sürdü. Merak etmeyin eğer Ui7 Nisan güncellemesi gelmeden alırsanız farkı az çok hissedersiniz ama bug dolu bir sistem değil One UI. Açıkçası en iyi Android OS denilebilinir ama Samsung çok gecikti ve batırdı. Ama Ui7'den sonra bu sorunlar olmaz. Cihazın temmuz gibi UI8 alır muhtemelen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı