iPhone 14 incelemesi

Herkese merhaba. Bugün sizlerle birlikte iPhone 14 incelemesi ile ile karşınızdayım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıda kutu açılışını yaptığım cihazla ilgili tecrübelerimi size aktarmak istiyorum. iPhone 14'e iPhone XS'ten geçtim. Şunu söyleyebilirim ki bana göre arada pil performansı dışında geçmeye değecek hiçbir şey bulamadım. Cihaz güzel gözüküyor, kasada kullanılan malzeme alüminyum olduğu için daha hafif fakat düşürmeniz durumunda kesinlikle çizilecek. Ekranı XS'ten biraz daha parlak. Bu arada kesinlikte iPhone 11 önermiyorum kimseye. 2022 yılında LCD ekranlı bir telefon alınmamalı. Onun yerine XS tercih etmek çok daha mantıklı bir tercih olur. Kamera olarak Zoom kamerasının yerini geniş açı kamerası almış. İki cihazda 4K 60 FPS video çekebiliyor. iPhone 14 sinematik mod sayesinde 30 kareye yakın odak takipli video çekebiliyor. Çok kullanacağımı sanmıyorum. Bataryası kesinlikle XS'ten fazla gidiyor. Aynı kullanımda arada en az 6 saat fark oluyor. Çok yoğun kullanmadığım günlerde 2 günden fazla şarja takmadığım oluyor. Bana soracak olursanız elinizdeki telefon bozulmadığı sürece almaya değmez. Fakat Pro modeline o kadar para verecek bir farkta yok ortada. Bu yüzden yeni telefon alacaksanız tercih edilebilir. En az 256 GB tavsiye ediyorum. Günümüzde bir mobil oyun bile 7GB yer kaplayabiliyor (Dead by Daylight) şimdilik tecrübelerim bunlar. Biraz daha kullandıktan sonra video olarak da inceleme çekmeyi planlıyorum. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım.

İkisi arasında fark söyler misiniz?

1-donanım (13 4 GB RAM 14 6 GB RAM) 2-daha iyi ön kamera 3-arka kamerada daha iyi gece performansı ve daha doğal fotoğraf performansı 4-kaza anında uyarı sunma 5-Action mode 6-termal soğutma sistemi sayesinde daha az ısınma 7-yazılımsal iyileştirmeler sayesinde daha akıcı 60Hz deneyimi. Haklısın 13 ile 14 arasında hiçbir fark yok.😃😃😃

Hocam 13 ile 14 aynı kazıklandınız. Yarım saat mi ne şarjı fark ediyor sadece başka her şeyi aynı.
Kazıklandığımı sanmıyorum. Gpu tarafında 14 13'ten güçlü. Şarjı teori'de yarım saat fark ediyor olabilir günlük kullanımda arada ciddi fark var. Fiyat olarak konuşucaksak arada 100 dolar falan fark vardı.

Ben iPhone 13’ten 14 Pro max’e geçtim, çağ atlamış gibi hissettim. Düz modellerde çok hissedilir farklar yok. 120hz ekran gibi özellikler kullanıcı deneyimini çok farklılaştırıyor.
Ben sadece ekran için o kadar fark ödemeye gerek görmedim. Ama evet ekran fark yaratıyor.

Yanlış anlaşılma olmasın fakat 12 serisi dahil bundan sonra daha çok profesyonellere hitap etmeye başladı modeller. Kaç kişi bu kadar donanımsal özelliğini kullanacak diyor insan. Bi foto çekilirsin, geri kalanı sosyal medya zaten. Şahsen alacak olsam 13 ten yüksek model almam artık. SE2020 kullanıyorum memnunum.
Güle güle kullanın.
Teşekkürler. Yaklaşık 1-2 senedir kafama estikçe youtube için içerik üretiyorum. İnanın arada bariz bir fark yok. Premier kullanmayı biliyorsanız 4s ile bile aynı videoyu yapabilirsiniz.

Herkese merhaba. Bugün sizlerle birlikte iPhone 14 incelemesi ile ile karşınızdayım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıda kutu açılışını yaptığım cihazla ilgili tecrübelerimi size aktarmak istiyorum. iPhone 14'e iPhone XS'ten geçtim. Şunu söyleyebilirim ki bana göre arada pil performansı dışında geçmeye değecek hiçbir şey bulamadım. Cihaz güzel gözüküyor, kasada kullanılan malzeme alüminyum olduğu için daha hafif fakat düşürmeniz durumunda kesinlikle çizilecek. Ekranı XS'ten biraz daha parlak. Bu arada kesinlikte iPhone 11 önermiyorum kimseye. 2022 yılında LCD ekranlı bir telefon alınmamalı. Onun yerine XS tercih etmek çok daha mantıklı bir tercih olur. Kamera olarak Zoom kamerasının yerini geniş açı kamerası almış. İki cihazda 4K 60 FPS video çekebiliyor. iPhone 14 sinematik mod sayesinde 30 kareye yakın odak takipli video çekebiliyor. Çok kullanacağımı sanmıyorum. Bataryası kesinlikle XS'ten fazla gidiyor. Aynı kullanımda arada en az 6 saat fark oluyor. Çok yoğun kullanmadığım günlerde 2 günden fazla şarja takmadığım oluyor. Bana soracak olursanız elinizdeki telefon bozulmadığı sürece almaya değmez. Fakat Pro modeline o kadar para verecek bir farkta yok ortada. Bu yüzden yeni telefon alacaksanız tercih edilebilir. En az 256 GB tavsiye ediyorum. Günümüzde bir mobil oyun bile 7GB yer kaplayabiliyor (Dead by Daylight) şimdilik tecrübelerim bunlar. Biraz daha kullandıktan sonra video olarak da inceleme çekmeyi planlıyorum. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım.

Hayırlı olsun. 13 yerine 14 alarak doğru bir tercih yapmışsın. Bir ara 14 almayı düşündüm ama fotoğraf çekmeyi çok sevdiğim için ikinci el 12 Pro da karar kılıp 12 Pro aldım.

Yok hocam farkı falan bilmiyorum adam telefon almış hayırlı olsun demek yerine kazıklandınız demeniz komiğime gitti.

Bu arada hayırlı olsun hocam.
Teşekkürler. Herkesin şahsi fikrini beyan etme özgürlüğü var sonuçta. Açıkçası ben fiyattan ziyade bu para karşılığında ne veriyora baktığım için 14 tercih ettim. Yine de gün sonunda bütçe meselesine dayanıyor hepsi.

Hayırlı olsun. 13 yerine 14 alarak doğru bir tercih yapmışsın. Bir ara 14 almayı düşündüm ama fotoğraf çekmeyi çok sevdiğim için ikinci el 12 Pro da karar kılıp 12 Pro aldım.
Teşekkür ederim. Ben tercih ederken kapasiteye dikkat ettim en çok. Xs aldığımda 64 aldığım için pişman olmuştum. iPhone alırken her zaman girişin bir üstü depolama tercih edilmeli en az. Yoksa çok hızlı şekilde doluyor.

Bende XR almıştım şimdi 14 aldım aradaki fark baya fazla geldi ekrandan dolayı ve gece modu vs. Gürcistandan tanıdıklar 13 aldı arada çok az fark olduğu için 14 daha makul geldi aradaki ram farkından dolayı. Dediğin gibi 11 bu saatden sonra sıfır asla alınmaz.
Arkadaşımda 11 almıştı bende xs varken. İnanı
Bende XR almıştım şimdi 14 aldım aradaki fark baya fazla geldi ekrandan dolayı ve gece modu vs. Gürcistandan tanıdıklar 13 aldı arada çok az fark olduğu için 14 daha makul geldi aradaki ram farkından dolayı. Dediğin gibi 11 bu saatden sonra sıfır asla alınmaz.
Bana kalsa ben xs'i de değişmezdim fakat 64 gb artık hiçbir şey için yetmemeye başladı. En büyük değişim sebebim bu oldu diyebilirim. Gece modu dediği farkı ben pek yakalayamadım xs'te de cihazı sabit tutup parlaklık şeyini yukarı kaydırınca fotoğraf çekme süresi (poz değeri) uzuyordu ve hemen hemen aynı görüntüyü alıyordum gibi geldi. Belki prolarda biraz daha iyi olabilir bu lidar sensöründen ötürü.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun. Bataryasından memnun musun?

Ne kadara almıştın?

Teşekkür ederim. Batarya kısmı şöyle ki ciddi anlamda çok yoğun kullanma fırsatı bulamadım telefonu fakat normal kullanımda 2. gün şarja takıyorum. Uzun süredir bir iPhone kullanıcısı olarak (2014-2023) ilk defa her gece telefonu şarja takmadan uyumaya alışmak gerekiyor. Yanlışım yoksa 900 dolar bandında bir paraya aldım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı