iPhone 14 Modelleri 6 GB RAM’e Sahip Olabilir

Artık iPhone serisinde Pro modellere en az 8 GB RAM koyulmalı.
"Hoşgeldin Android Bekir Sıddık Bebek" ondan sonra. :) iPhone modellerinde RAM mümkün olduğunca verimli kullanılmaya çalışılıyor. Android cihazlar gibi kaos yok o ortamda. Bu şekilde bir RAM sıçraması yapılırsa, uygulama geliştiriciler adaptasyonun dışına çıkıp o belleği sömürmeye yönelecektir. Haliyle eski modellerin mezarı kazılır ve verim ortadan kalkar.

"Hoş geldin Android bekir sıddık bebek" ondan sonra. :) iPhone modellerinde RAM mümkün olduğunca verimli kullanılmaya çalışılıyor. Android cihazlar gibi kaos yok o ortamda. Bu şekilde bir RAM sıçraması yapılırsa, uygulama geliştiriciler adaptasyonun dışına çıkıp o belleği sömürmeye yönelecektir. Haliyle eski modellerin mezarı kazılır ve verim ortadan kalkar.

Ama her zaman üstüne koymaları lazım 6 GB RAM ile sınırlı kalırlar ise bir süre sonra sıkıntı yaratır ona göre optimize etmek için her uygulama uğraşmaz eski modeller zaten gitgide yavaşlatılıyor iPhone ile çok şey yapılabilir fotoğrafçılık render edit içerik üretimi yapanlar var ona göre yükseltme yapmak zorundalar.

@Rustin Cohle RAM iPhone için bir sorun değil ama. Zaten o dediklerinizi fazlasıyla yerine getiriyor mobil cihaz dünyasında. İhtiyaç duyulsa yükseltilir, muhabbetini yapmamız bile bu firma için tuhaf kaçıyor. Kendi başına kural koyuyor ve telefonla yapılabilecek şeylerde tepeyi onlar belirliyor. Birbirinden geride kalabilecek firmaların kavga ettiği Android dünyası gibi düşünmemek lazım. Bir şeyleri büyütmek güzeldir ama Apple sayılardan çok işe bakan bir firma. Gerekliyse artırıyor ve geçişleri çok güzel yumuşatıyor. Sürecin içerisinde mağduriyet yaratacak bir aksiyon yaratmadığı gibi işini de en tepede götürebiliyor. Bu firmanın bence en güzel yanlarından biri de bu. Kullanıcısını yok saymıyor bir anda bazı üreticiler gibi.

Markayı sömürmekten başka bir şey değil ucuz yem alsan bile yer kafası.

Üst düzey bir telefon alıyoruz üst üst, en azından biraz teknik özellikten çekinmeyin 6000'lik telefonda bile 8 GB RAM var 128 hafıza var (M52) sırf Apple diye telefon almak mantıksız.

Evet iyi bir kullanım optimizasyonu olabilir ama bu parçadan kaçınıldığını gizlemez.

Bu iPhone da aynı WhatsApp gibi, Telegram'dan özellikleri (ç)alıp bilmem kaç sene sonra ekliyor, yenilik diye sunuyor. 🤪 Cidden enteresan. Nerde o eski marjinal telefon tipleri..... (Dokunmatik çıkmadan evvel.)

Markayı sömürmekten başka bir şey değil ucuz yem alsan bile yer kafası.

Üst düzey bir telefon alıyoruz üst üst, en azından biraz teknik özellikten çekinmeyin 6000'lik telefonda bile 8 GB RAM var 128 hafıza var (M52) sırf Apple diye telefon almak mantıksız.

Evet iyi bir kullanım optimizasyonu olabilir ama bu parçadan kaçınıldığını gizlemez.

M52 telefona 64 TB RAM bile koysanız Snapchat efektleri donmaya devam edecek, bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Söylediğinize hak vermediğimden değil fakat bu işler böyle yürümüyor. Günümüz geliştiricileri çoğunlukla iOS tarafında çalışmalar yapıyor ve açıkçası kullanımını teşvik ediyor. Günümüzde uygulamaları geçtim, Amerikan malı arabaların multimedya sistemleri bile sadece Apple cihazları destekliyor; bu bir taraf meselesi. Ayrıca Apple sadece çıkardığı ürün üzerinde değil o ürünün kullanım aşamasındaki her detayla ilgili yaptığı önemli anlaşma ve çalışmalarla dünyanın 1 numarası olabiliyor.

Emin olun iOS işletim sistemi 6 GB RAM ile yıllarca sorunsuz şekilde çalışacaktır, gidip 12 GB RAM koymaları gereksiz maliyet yaratmaktan başka işe yaramayacak. Ben standart bir kullanıcı olarak (ekonomik durumun da etkisi var elbette) hala iPhone 6S modelini kullanmaktayım; bugün düşündüğümde 18-19 bin TL harcayarak en güncel Apple cihazını alır mıyım? Evet, bütçemi biraz iyileştirdiğimde alacağım; eski cihazıma yeni iOS sürümü gelmeyecek ve artık uygulamalar yavaş yavaş desteğini çekecek. Fiyat olarak çok yüksek olduğu inkar edilemez fakat en az 4 sene keyifle kullanacağım Premium bir cihaz için değer olduğunu düşünüyorum. Hiçbir Android telefon ile 2 yılı deviremedim fakat tanıtım tarihi 2015 olan Apple cihazımı hala kullanıyorum.

Gelmesi için bir sebep göremiyorum. Android gibi bir bloatware değil ki iOS. Neden gelsin? iOS optimizasyonu Android'e benzemez.

3 sene evvel bende diyordum neden RAM arttırsınlar iPhone X 3GB RAM ile geldi şimdi 6 GB konuşuluyor o kadar para verdikten sonra uçak gibi olsun isterim yavaşlama söz konusu değil ama 30k para verince 2 GB RAM fazla olması daha iyi olur.

iPhone 14 modelleri

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 14 serisi hakkında bugüne kadar sızıntı haberi yapıldı. Bu sızıntılarla beraber iPhone 14 modellerinin özelliklerinden fiyatlarına kadar birçok detayı gözler önüne serildi. Lansman tarihine yaklaşık 4 ay kalmışken bugünde iPhone 14 modelleri ile ilgili önemli bir rapor yayınlandı. Tayvan merkezli araştırma şirketi olan trendforce, bu yıl piyasaya sürülecek olan tüm […]

Devamı: iPhone 14 Modelleri 6 GB RAM’e Sahip Olabilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Benim PC 2 GB RAM abi :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı