iPhone 14 pil sağlığı nasıl korunur?

Floppa

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. Geçtigimiz günlerde iPhone 14 cihazına geçtim herkes pil sağlıgı için 20-80 olayını soyluyor. Ben genelde 20'de takıp 90-95 civarı çıkarıyorum akşamları yatmadan önce şarjdan çekiyorum ve şarjda bakmıyorum. Bunun dışında başka önerileriniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler. Geçtigimiz günlerde iPhone 14 cihazına geçtim herkes pil sağlıgı için 20-80 olayını soyluyor. Ben genelde 20'de takıp 90-95 civarı çıkarıyorum akşamları yatmadan önce şarjdan çekiyorum ve şarjda bakmıyorum. Bunun dışında başka önerileriniz var mıdır?
20-80 doğru o yöntem ile bir nebze engelleyebiliriz , pil dediğin kimyasal bir şey sonuçta. Onun dışında ne kadar çok kullanırsanız o kadar çok gidecektir doğal olarak yapacak başka bir şey yok.

%20-90 aralığı yapabilirsiniz. 90 sonrası yırtılmalar daha çok artıyor.
Pil'i sık sık ve azar azar şarj edin. %30 ise 45'e kadar sonra 50 ise 70'e kadar, öyle düşük sürelerde ama sık sık şarj'a takın.

Aralığın dışında bir de şarj döngüsü sayacı var sanırım. GÜnde 2 3 kere şarj etmenizi gerektirecek kadar fazla pil tüketiminde bulunuyorsanız elbette günde bir kere şarj edene göre 2 kat hızlı gidecektir pil sağlığı.

"iPhone 14 ve daha önceki modeller için piller, ideal koşullar altında 500 tam şarj döngüsü boyunca orijinal kapasitelerinin %80'ine kadarını koruyacak şekilde tasarlanmıştır." ibaresi var Apple resmi sitesinde.

Aralığın dışında bir de şarj döngüsü sayacı var sanırım. Günde 2 3 kere şarj etmenizi gerektirecek kadar fazla pil tüketiminde bulunuyorsanız elbette günde bir kere şarj edene göre 2 kat hızlı gidecektir pil sağlığı.

"iPhone 14 ve daha önceki modeller için piller, ideal koşullar altında 500 tam şarj döngüsü boyunca orijinal kapasitelerinin %80'ine kadarını koruyacak şekilde tasarlanmıştır." ibaresi var Apple resmi sitesinde.

24 saatte 1 olacak şekilde şarj ediyorum cihazımı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı