iPhone 14 Plus'ı sabaha kadar şarjda takılı tutmak bataryaya zarar verir mi?

tugi02

Picopat
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bazı zamanlar telefonu gece 1'de şarja takıp sabah 9 gibi çekiyorum. İnternette araştırdığım zaman konu tamamen yılan hikayesine dönmüş. Bir kısım batarya fullendiği zaman akımı kesiyor sıkıntı olmaz takılı kalabilir diyor. Kimisi gerekirse alarm kur gece kalk şarjdan çek bataryaya zarar verir diyor. Mümkün oldukça %20-80 arası şarj ediyorum ama arada gece takıp uyumam gerekiyor. Telefona gidip 38 bin para verince insan ister istemez böyle şeyleri dert edebiliyor:)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şeyin ne kadar gözünün içine bakarsanız başına bir şey gelme ihtimali o kadar çok artıyor. Şarja takın yatın uyuyun, akımı kesiyor zaten tamamen dolunca.
 
Bu özelliği açın.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_0211.jpeg
    IMG_0211.jpeg
    182,2 KB · Görüntüleme: 91
Hiçbir şey olmaz akım kesiliyor %100 olduğu zaman. Ayrıca telefonu %20-%80 tutmaya gerek yok, %100 olunca çıkar.

Bu benim tamamen kişisel görüşüm 14 Plus'a, 38 bin TL vererek hata etmişsiniz, fiyatını hak etmiyor.

Değer kaybetmiyor ona güvenerek verdim. iPhone 11 7.500'e almıştım şu a 15 k civarı. Arkadaş iPhone 12 almıltı 10 k ya şimdi fiyatı ortada. Uzun vadede zarar ettiemiyor en azından yoksa bence de hak etmiyor o fiyatları 😃
 
Arkadaşlar, bazı bilgisiz kişilerin panikle yazdığı yorumları bir kenarı bırakalım. Pil dediğiniz şey düşük bir ücret karşılığında Apple'ın kendi orijinal servisi aracılığıyla değiştirilebiliyor. En mantıklı olan şey satın aldığınız yeni model iPhone yine Apple'ın kendi güncellemeleri ile zaman içerisinde yavaşlatılmadan, yani diyeceğim o ki hazır maksimum hızda ve verimlilikteyken içiniz rahat bir şekilde kullanın bence. Batarya şarjı dolduğunda akım kesme özelliğini harici bir şey eklemek istiyorum. Şarj seviyesini %20 gibi düşük seviyelere indirmemeye dikkat etmek pil ömrünü uzatır. Saygılar.
 
Açıkçası 30 35 bin TL verilen cihazların bu derece aciz görülmesi çok gülünç geliyor... Zaten pil dolduğunda akım kesiliyor, hatta iPhone'da 80'e geldiğinde otomatik durdurduğunu duymuştum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı