İnceleme iPhone 14 Pro Max uzun kullanım incelemesi

Çok alaka. Kullandığım için olabilir mi?

İlk batarya sorunu sonra ise yazılım, erişim vb.
Yazılım, erişim konusunda ne gibi sorunlar yaşadınız? Yanlış anlamayın merak ettiğimden soruyorum çünkü durup dururken bir cihaza kullanılacak bir cihaz olmadığını söylemek garip.

@The Real Ferid Boş yapma birader. Ben Appleci falan değilim, hoşlanmam da ayrıca. Cihazı beğenmeyebilirsin, gerekçelerini sunarsın oldu bitti bu kadar basit. Mesajı yazdığımda mesajın yoktu. Ayrıca sunduğun gerekçelere bir anlam veremedim. Batarya ve yazılım konusunda da ne gibi sorun yaşadın mesela? Batarya olarak çok iyi telefon, pil sağlığı çabuk düşebiliyor, onu diyorsan doğru. Yazılım konusunda anca Android kadar özelleştirme sunmuyor onu diyebilirsin o da zaten herkes biliyor.

Yazılım konusunda Android’e karşı herhangi bir artısı yok, daha basit ve animasyonları daha iyi bir işletim sistemi sadece.

Apple, kullanıcısının özgürlüğünü kısıtlayıcı hareketler yapmayı seviyor. Güvenliğe de herhangi bir katkısı yok bu arada… Yıllarca Android kullandım, bir tane APK dosyasından sadece bir kere pop-up virüsü yedim o da sadece bir kere. Bunun olması da Android’in değil benim suçumdu. Yıl oldu 2024, teknoloji ilerledi. Gerekli özgürlük kullanıcıya verilmeli. Kullanıcı bilinçli olmalı, işletim sistemi kısıtlayıcı olmamalı.
Ayrıca iOS güvenlidir diye bir şey yok, Android’de yaptığının aynısını iOS’ta yapsan bir şey değişmeyecek.
Telefonuna deli gibi oradan buradan APK dosyalar yükleyip saçma sapan sitelere giriyorsan işletim sistemini suçlamayacaksın, suç sende. iOS daha güvenli olayı sadece bir bahane. Apple uygulamalarına kısıtlı kalmanı istiyorlar çünkü bundan daha çok şey kazanıyorlar.

Pil konusuna gelecek olursak pil sağlığının hızlı düşmesi çoğu 14 serisi cihaz sahibi olan kişilerde olmuş sanırım çünkü bayağı kişi gördüm.
Benim pil sağlığım 1.5 senede %87 oldu ve birkaç aydır 87’den düşmüyor.
Batarya konusunda ben de memnunum.

Telefonuna deli gibi oradan buradan APK dosyalar yükleyip saçma sapan sitelere giriyorsan işletim sistemini suçlamayacaksın, suç sende. iOS daha güvenli olayı sadece bir bahane.
Aynen öyle.

Pil konusuna gelecek olursak pil sağlığının hızlı düşmesi çoğu 14 serisi cihaz sahibi olan kişilerde olmuş sanırım çünkü bayağı kişi gördüm.
Evet çoğu kişide bu sorun var zaten kronik.

Yazılım konusunda Android’e karşı herhangi bir artısı yok, daha basit ve animasyonları daha iyi bir işletim sistemi sadece.
Evet, zaten Android daha gelişmiş bir OS.

Apple, kullanıcısının özgürlüğünü kısıtlayıcı hareketler yapmayı seviyor.
IOS'un olayı o ya.

Yıllarca Android kullandım, bir tane APK dosyasından sadece bir kere pop-up virüsü yedim o da sadece bir kere. Bunun olması da Android’in değil benim suçumdu.
Ben hiç virüse denk gelmedim ama saçma sapan yerlerden APK yüklersen elbette virüs bulaşabilir ve bu da senin sorunun elbette.

BERWAR hocam ile aynı telefonu kullandığımı bilmiyordum. Ben alalı 2 sene oldu, büyük ihtimalle bir 3 sene daha kullanırım ardından da şirket telefonu olarak devam ederim. Yoğun kullanıyorum, işim için de sürekli fotoğraf çekip editlediğim için aynı zamanda fotoğraf makinem olur kendisi.

Ufak bir düzeltme/katkı olarak 30W PD destekli şarj aletleri ile ( örnek olarak bu şarj aleti mesela) 27W ile şarj oluyor. Sürekli 27W ile olmuyor tabi ama mesela %20'de taktınız, 27W ile başlıyor ve %80 civarına kadar 25-27W devam ediyor, sonrasında şarj hızı düşüyor.

Eksi olarak benim söyleyebileceğim şey ise fotoğraf çekerken şarjın çok hızlı azalması. Fotoğraf çekimi dışı kullanımda batarya performansından gayet memnunum.

Kesinlikle hocam aynı problemi yaşıyorum kamera açıkken cihaz çok ısınıyor ve pili hızlı bitiyor.
Bunun dışında pili iyi yani %87 pil sağlığıyla bile.

@Eryd Evet kamera kullanımında pil tüketimi fazla, normal bir durum o da.

Ben 20 Watt Baseus adaptör ile şarj ediyorum, 80’e kadar iyi şarj ediyor, elbette diğer amiral gemileri kadar hızlı olmuyor ama kötü değil. Pil sağlığı için de yüksek hızlı şarj daha zararlı ama elbette hepsi yüksek hızlı şarj destekliyorken Apple’nin de bu yapması gerekiyor, bu bir bahane olamaz. Muhtemelen Apple bataryayı korumak için daha fazla Watt değeri sunmuyoruz zırvalıkları bahane eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…