iPhone 14 Pro şarjı hızlı bitiyor

Ablamda 14 Pro Max var. Aynı şekilde şarjı yetmiyor. Günü çıkartamıyor. Günlük normal kullanım oyun oynamıyor sosyal medya kullanıyor ara sıra o kadar.
Umarım 14 serisinin geçici sorunudur ve ileride düzeltilir. 14 Max'te de aynı durum yani.
 
13 Pro kullanıyorum hiç böyle bir sorun yaşamadım yakınlarımda 14 Pro var yakında bende geçmeyi düşünüyorum. Bu sorun çünkü düzeltilebiliyor varsa bile zaten.
 
13 Pro Max vardı eşime verdim 14 Pro Max aldım. Bariz bir şekilde arkadaşın anlattığı gibi 13 Pro Max'in şarjı daha iyi. İkisinin de yazılımı 16.2

Her zaman açık ekranı kapatıp denedim yine aynı, ki telefonu direk değiştirdiğim için ayarların hepsi aynı kullanım durumum da aynı,

Bir yazılım eksikliği olduğunu düşünüyorum ama dur bakalım ne olacak.
 
13 Pro Max vardı eşime verdim 14 Pro Max aldım. Bariz bir şekilde arkadaşın anlattığı gibi 13 Pro Max'in şarjı daha iyi. İkisinin de yazılımı 16.2

Her zaman açık ekranı kapatıp denedim yine aynı, ki telefonu direk değiştirdiğim için ayarların hepsi aynı kullanım durumum da aynı,

Bir yazılım eksikliği olduğunu düşünüyorum ama dur bakalım ne olacak.

14 Pro ile 14 Pro Max'te 2000NIT gibi korkunç bir değer sunan cam gibi bir ekran var. O ekranın pil tüketmesi gayet normal. Apple 14 Pro ile 14 Pro Max'e daha büyük MAh'li piller koymalıydı. Bu konuda hata yapıldığını düşünüyorum.
 
Ben XR kullanıyorum ben bile senin bahsettiğin değerlerdeyim. Akşam 8 gibi şarjım yüzde 10 durumunda. Yani şöyle bir bakınca iPhone 14 Pro bana kalırsa akşam 10'a kadar götürmesi lazım.
 
Ben iOS 16'nın hala tam oturmadığını düşünüyorum bu sebeplede bütün iOS 16 kullanan iPhone kullancıları pilden şikayetçi durumda. iOS 16,5 civarında pil performansı artacaktır muhtemelen fakat 14 Pro ve Pro Max'teki mAh değerleri yüksek değil bence. Eşime yeni 13 Pro Max aldım ekran süresi bazında değil ama Full şardayken kullanıma başladığında 1,5 gün gidiyor.
 
1 hafta önce iPhone 14 Pro 256 GB telefon aldım.
Gece şarj ediyorum. Sabah 100 ile saat 8 de evden çıkıyorum. Akşam yediye kadar en fazla 20'ye kadar dayanıyor. Çok fazla değil mi? Yepyeni telefon en güçlü telefon.
Bir gün yetmiyor şarj eve gidince hemen takmam lazım oluyor.

Bluetooth açık oluyor kulaklık kullanıyorum sık sık.

Mobil veri açık oluyor evde olmayınca internet.
Wi-Fi açık oluyor evde olunca internet için.

Airdrop sadece kişiler için açık.

Parlaklık telefon kendisi ayarlıyor ben kendim düşürüyorum 50'den az kullanıyorum genelde.

Apple'a gittim test yaptılar bir sorun bulamadılar sorunsuz telefon dediler.
Kullanımı uzatmak için her zaman açık ekranı kapatın dediler bir şey değişmedi.

Telefonda adam gibi hiç oyun da oynamıyorum.

iPhone 14 Pro alıp bildirimleri, Wi-Fi'yi mi kapatatacağım bu nasıl iş ne yapmalıyım.

Arkadaşım 13 Pro aldı sabah ikimiz aynı saatlerde kullanıma başlıyoruz akşam 8'de şarjım 10'a düştü powerbanke bağladım.
Arkadaşımınki 60-70'lerdeydi.

14 Pro alıp powerbankle gezmek sinir bozucu.

Ne yapmalıyım?

Gerekirse iade edip 13 Pro almayı düşünüyorum mantıklı bir hareket olur mu sizce?

13 Pro Max kullanıyorum ve annemde 14 Pro Max var. Always on display açarsanız 6-7 saat. Kapalıyken 13 Pro Max 8 saat 14 Pro Max 9 saat dayanıyor. 14 Pro yaklaşık 7 saat dayanıyor diye biliyorum. Always on displayde doğal olarak 5saat dayanır. Zaten iş arası 1 saat dedin mi? Çıkışta 1 saat. Akşam 2 saat dedinmi anca 20-30 kalır bu çok normal. Ben akşama 40-50 bazen de az kullandığımdan 60-70 oluyor.
 
Durum ne hocam, ben de aynı sorundan muzdaripim. Bu konuyu okurken bile %2 şarjım gitti. Yeni güncellemeler de bir şey değiştirmedi bende.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı