iPhone 14 Pro vs iPhone 13 Pro

Her telefon en az 2 kat fiyat gördü 5-6 ay içinde. Durmak bilmeksizin artıyor her şeyin fiyatı. Bir noktada da bu yüzden Apple almak istiyorum. Çünkü fiyatı katlandığında 2. el piyasası da katlanıyor. Değer koruması da çok önemli.
Alabiliyorsanız 14pro 512Gb olanı alın. iPhone 13pro 512Gb da sizi üzmez. Ben olsam fiyat farkı ile işime yatırım yapar 13pro alırdım. Keyfi bir alış olacaksa da 14pro için bütçeyi zorlar, bir kere alır 5 sene daha telefon düşünmezdim.

Alabiliyorsanız 14pro 512Gb olanı alın. iPhone 13pro 512Gb da sizi üzmez. Ben olsam fiyat farkı ile işime yatırım yapar 13pro alırdım. Keyfi bir alış olacaksa da 14pro için bütçeyi zorlar, bir kere alır 5 sene daha telefon düşünmezdim.
Maddi açıdan yapamam. 128GB olanını alacağım.

Maddi açıdan yapamam. 128GB olanını alacağım.
14 düz olanı 256 alın bari. 128 Gb gerçekten bana bile yetmiyor. Yaptığım iş whatsapp üzerinden rapor ve bilgi paylaşımı, aynı zamanda günlük hayatta da kullanıyorum. Hele ki kamerası güzel bir model olmuş olsa elimdeki 128 Gb (64gb+64gb hafıza kartı) ile zaten yetinemezdim herhalde. 13pro için de 256 Gb olanı almayı deneyin. Maddi açıdan limitlerinizdeyseniz eğer 13 pro almak daha mantıklı. Aralarında ciddi fark yok, var ama ancak ve ancak tüm işini sadece bir telefon üzerinden halletmek isteyen biri için ciddi fark var ve maalesef en az 512 Gb olanı bile bu şekilde iş yapan birine anca yeter.
Benim tavsiyem size en az 5 sene telefon düşünmek istemiyorsanız yönündeydi. 256 Gb 13pro tam size göre o zaman. Kamerası o kadar önemli bir kriter değilse normal 14 ile 13pro (ikinci el) benzer fiyata geliyor yanlış bakmadıysam.

Tax-Free ile 27700₺'ye sadece cihaz geliyor. 2800 IMEI kayıt için, yol tahmini 1500, yemesi içmesi kalması... Sadece bunlar da değil, cihaz garantisi Türkiye'de geçmeyecek, 3 yıl boyunca sadece benim hattım kullanılabilecek ve eSIM veya NanoSIM'den biri kayıtsız kalacak (kayıt için ekstra ücreti olacak).

Mantıklı gelmedi.
Sizce bu kadar insan mantıksız mı hareket ediyorlar ?

Sizce bu kadar insan mantıksız mı hareket ediyorlar ?

Hocam millete "mantıksız" demedim. Benim için o kadar zaman kaybına ve artık Gürcistan'da da fiyatların yükselmesine değmeyecek. Yine fiyat için kesinlikle değer diyeceğim ancak garanti konusunda sorun yaşamak istemiyorum. Teknoloji konusunda şanssızım ve şansa bırakmak bana mantıklı gelmiyor.

Hesaplara göre tahmini 5-8 bin TL daha uyguna geliyor ancak maalesef dediğim gibi. Konuyu açmadan önce gitmek için hazırlık bile yapıyordum. Gümrükteki doluluk ve Gürcistan mağazalarındaki stok sorunlarını gördükçe vazgeçtim. Zaten 4000 Lari seviyesindeki iPhone 14 Pro 4500 Lari'ye çıktı.

Tax-Free ile 27700₺'ye sadece cihaz geliyor. 2800 IMEI kayıt için, yol tahmini 1500, yemesi içmesi kalması... Sadece bunlar da değil, cihaz garantisi Türkiye'de geçmeyecek, 3 yıl boyunca sadece benim hattım kullanılabilecek ve eSIM veya NanoSIM'den biri kayıtsız kalacak (kayıt için ekstra ücreti olacak).

Mantıklı gelmedi.
Türkiye'de 1 yıl garantisi bulunuyor hocam.

Böyle olduğunu bilmiyordum. Kaynağın var mıdır hocam? Var ise o şekilde yapayım.
Benim bildiğim Türkiye'den alınmamış olan cihazların (Global garantili) Türkiye'de servis göremiyor olması gerekiyor.
Apple Gürgençlere sorduğumda yurt dışı cihazların 1 yıl garantisi olduğunu, kendilerinin yurt dışı cihazlara baktıklarını ve garanti kapsamında olduğunu söylemişlerdi. Geçen ay yurt dışından 14 Pro max almıştım Apple garanti sayfasından seri numarasıyla sorgulayınca 1 yıl garantisi olduğu gözüküyor.

yemesi içmesi kalması..
Gürcistan'da otelcilik çok ucuz bir meslek. Kalmayı ucuza halledersin. Ben günlüğü 300 liraya deniz manzaralı gökdelen otel odası tutmuştum. Yeme, içmeye gelirsek oradaki porsiyonlar çok büyük. Türkler gibi malzemeden çalmıyorlar. Haçapuri adlı yemeklerinden sipariş etmiştim ve 2 kişi doyduğu halde yarısı kaldı yemeğin. Ama sen yurtdışıyla uğraşmak istemiyorsun diye tavsiye etmedim. Ancak, yapılacak en mantıklı şey yurtdışından almak zaten...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı