iPhone 14 Pro'ya 42.000 TL verilir mi?

Tabii ki o her şey için gerekli, ön yargıya karşıyım. Ben de tam tersi Apple dışındakilere mi on yargınız var diye sordum. Çünkü çok fazla kişi çok abartılı gömüyor. Siz de gene tam çizgide bırakıp, yazılım olarak en düzgün dönemine gelmiş serilerden kullanamamışsınız ama gene de yakın dönemin bir modelini denemişsiniz en azından. Size bu kararınıza göre uygun olan iPhone olabilir.
Performansta önceden sıkıntı yaşamış olanlar için genelde S23 denenmeli çünkü onun işlemcisi hem güçlü, hem kısıtlamasız hem de verimli.

S23 güçlü evet ama fiyatı acayip yüksek. İlk çıktığı zaman mağazaya gidenlere kulaklık saat ve kablosuz şarj aleti hediye etmişler. İnternetten alanlara da saat hediye ettiler şaka gibi. Bence şu an S23'ün ölması gereken fiyat 18-20 bin TL. Yanında 10bin TL'ye yakın fiyatta hediye verebiliyorlarsa asıl fiyatı o değildir. 26 bin TL değil de 20bin civarında olsa muhtemelen iphonde değil yine Samsung almıştım. Şu an abartı açıkçası fiyatı zaten dolar bu civarlarda giderse 3-4 ay içerisinde piyasada 18-20 bin TL'ye 0 olarak bulunabilir bence.

S23 güçlü evet ama fiyatı acayip yüksek. İlk çıktığı zaman mağazaya gidenlere kulaklık saat ve kablosuz şarj aleti hediye etmişler. İnternetten alanlara da saat hediye ettiler şaka gibi. Bence şu an S23'ün ölması gereken fiyat 18-20 bin TL. Yanında 10bin TL'ye yakın fiyatta hediye verebiliyorlarsa asıl fiyatı o değildir. 26 bin TL değil de 20bin civarında olsa muhtemelen iphonde değil yine Samsung almıştım. Şu an abartı açıkçası fiyatı zaten dolar bu civarlarda giderse 3-4 ay içerisinde piyasada 18-20 bin TL'ye 0 olarak bulunabilir bence.
S23'e pahalı demek nasıl bir düşünce anlamıyorum... iPhone 14 şuanda min. 31.000 lira ve aralarında 6 bin liralık bir fark var, yani bu durumda iPhone 14 pahalı değil ama iPhone 14'ten kesinlikle daha iyi olan Galaxy S23 mü pahalı oluyor?

Samsung'un telefonları yurt dışı fiyatlarına göre hâlâ daha uygun, hâlâ bir nebze de olsa ülkeye göre fiyatlandırma bile var. Ve özellikle Apple'ın modellerine göre kıyaslayınca S23 kesinlikle pahalı kalmayan bir model. Yazılım olarak artık geride kaldığı bir konu yok, donanım olarak zaten lidar dışında daha üstün. Neden Apple'ın böyle daha yüksek bütçeyi hak ettiğini düşündüğünüzü anlamıyorum. Evet yanında 5000₺ fiyatlı ürün verdi de, hep oluyordu bu. Gene akıllı saat oluyordu ama normalde daha uygun oluyorlardı çünkü o zaman $ daha düşüktü. Ve S23'ü S22 ile aynı fiyata getirmezler. S22 128GB'ın 19 civarı olduğunu düşünürsek, 256GB modeli en az 20 olurdu zaten. O yüzden S23'ü o fiyata beklemeniz hata. Serinin tamamı benim tam beklediğim fiyatlarda geldi.

Ben bu 40bin TL'lik telefon alanların ne amaçlı kullandığını merak ettim. Mesela bir tanıdığım kullanıyor ama iş için

Acaba sadece foto+video çekmek için falan alınır mı bu kadar pahalı bir telefon?

Ben bu 40bin TL'lik telefon alanların ne amaçlı kullandığını merak ettim. Mesela bir tanıdığım kullanıyor ama iş için

Acaba sadece foto+video çekmek için falan alınır mı bu kadar pahalı bir telefon?

Kullanıcıya bağlı hocam. Çok medya çeken veya medyası harika kalitede çıksın isteyen insanlara mantıklı sayılabilir. RTX 4090 da mesela çok çok üst kalıyor birçoğumuza. Fakat ben 8K TV aldım cayır cayır oynayacağım diyen adam da var.

Kullanıcıya bağlı hocam. Çok medya çeken veya medyası harika kalitede çıksın isteyen insanlara mantıklı sayılabilir. RTX 4090 da mesela çok çok üst kalıyor birçoğumuza. Fakat ben 8K TV aldım cayır cayır oynayacağım diyen adam da var.
Hocam bir şey soracağım. Mesela S23 ultra alsak. Bunu 5 yıl kullanıp sonra bataryasını değiştirip bir 5 yıl daha kullanamaz mıyız?

Samsung Note 5 var bir tanıdığımda. Telefon bataryası kötü olmuş 5 yılın sonunda ama onun dışında hiç bir aksaması yokmuş.

Hocam bir şey soracağım. Mesela S23 ultra alsak. Bunu 5 yıl kullanıp sonra bataryasını değiştirip bir 5 yıl daha kullanamaz mıyız?

Samsung Note 5 var bir tanıdığımda. Telefon bataryası kötü olmuş 5 yılın sonunda ama onun dışında hiç bir aksaması yokmuş.
Valla ben hiçbir telefonun üç yıldan fazla ömrü olduğuna inanmıyorum şahsen. İlk günkü akıcılığa alışınca gözüm, zamanla olan yavaşlamalar canımı çok sıkıyor. Hiçbir telefon da "ilk günkü" akıcılığına sahip olmuyor üstüne birkaç model çıktıktan sonra.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı