iPhone 14 Serisinin Kılıfları Sızdırıldı

Sanırım uzunca bir süre (1-1.5 ay kadar) araştırma ve fiyat değerlendirmesi yapacakmışım gibi duruyor.
Hocam şöyle diyeyim, ben aldığımda S21 9200, 21 FE 9500, 21+ 10500, 22 13500 liraydı. Şu anki fiyatlarına göre çıkarım yapmak sana kalmış :D Zaten aralarında öyle uzay üssü fark yok, biz her ne kadar burada atıp tutsak da o fiyatlardaki istisnalar hariç tüm telefonlar gayet güzel telefonlar, hoşuna giden birini ilk indirimden/uygun fiyattan kap keyfine bak.
 
Bu ülkede çok garip bir kitle var, ısınmayan telefon arıyorlar. Böyle bir cihaz arayanlar hüsrana uğrar, çünkü böyle bir cihaz asla olmadı, olmayacak. Her işlemci güç tüketir ve doğal olarak ister istemez ısı yayar buna ne kadar termal olarak soğutsan da belli bir derece yine ısınır. Ülkede telefondan anlayanların sayısı çok çok az maalesef. Telefon hakkında en ufak bilgisi olmayan adam telefonu kurcalar, telefon doğal olarak biraz ısınır ve hemen başlar bu kitle telefonda ısınma sorunu var diye.

Telefon malzeme yapısı da ısıyı hissettirme açısından farklılık gösterir. Bir telefonun ısıyı size hissettirmesi telefon da ısınma sorunu olduğu manasına gelmez. Exynos 850 eline biraz alıp soba diyen kitle bile var, halbuki bu işlemci son derece güçsüz ve 8 NM ile üretilen bir model ve de anormal ısınmıyor.

Amiral gemisi işlemci ile güçsüz işlemci arasında da ısınma noktasında fark olur, bu da gayet doğal. Daha güçlü işlemci doğal olarak daha fazla enerji yayar ve bu da ısınmaya sebep olur. Şu şekilde düşünebilirsiniz daha hızlı koştuğunuzda daha fazla terlersiniz, bunlar için de aynı durum söz konusu.

S21 ve S22 serisine geçersek Exynos 2100, 2200, SD 888, Snapdragon 8 Gen 1 bu yongalar kullanılıyor. Bu işlemcilerin hepsi Samsung üretimi ve üretimden ve mimariden kaynaklı çok serin çalışan işlemciler değil bunlar ama ısınma sorunu olan işlemciler de değil. Bu işlemciler bahsedildiği kadar sorunlu modeller olsa bu kadar üretici tercih edemezdi. Snapdragon 810 vari işlemciler değil, Exynos 990 gibi de değiller. Exynos 990 deneyim olarak SD 810 modelinden de daha iyiydi, o hala normal kullanımda bile tercih edilebiliyor.
 
S21 ve S22 serisine geçersek Exynos 2100, 2200, SD 888, Snapdragon 8 Gen 1 bu yongalar kullanılıyor. Bu işlemcilerin hepsi Samsung üretimi ve üretimden ve mimariden kaynaklı çok serin çalışan işlemciler değil bunlar ama ısınma sorunu olan işlemciler de değil. Bu işlemciler bahsedildiği kadar sorunlu modeller olsa bu kadar üretici tercih edemezdi. Snapdragon 810 vari işlemciler değil, Exynos 990 gibi de değiller. Exynos 990 deneyim olarak SD 810 modelinden de daha iyiydi, o hala normal kullanımda bile tercih edilebiliyor.
Eski 801'cilerden kim kaldı :D
801'li S5'imi Android 6'ya güncellerken buzluğa koyduğumu hatırlıyorum :D:D Arka kapağında tam o Samsung yazısının olduğu yer sıcaklıktan zamanla elektrik mavisinden yosun yeşili-camgöbeği karmasına dönüşmüştü.
 
Eski 801'cilerden kim kaldı.
Ben G2 kullanıyordum. Oyunlarda 82 84 derece görüyordum yanıyordu ama performans düşüşü azdı ona rağmen çok performanslıydı. Gündelik kullanımda 50 derece falan görüyordum. Şimdiki cihazların çoğu oyunlarda 50 derece civarlarında.
 
LG G3 telefonumun 4K video (zamanının ilklerinden) çekerken elimi rahatsız edecek kadar ısındığını hatırlıyorum, yanlış hatırlamıyorsam onda da SD 801 vardı.
Evet onda da aynı işlemci. 4K video oyundan daha fazla yorar cihazı. O nedenle sınırsız 4K video çekemezsin istediğin kadar depolama alanına sahip olsan bile. SD 800-801 aynı mimari, OC edilmiş modeller.
 
@BERWAR @The Man From E.A.R.T.H. Zamanında LG G3 telefonumun 4K video (zamanının ilklerinden) çekerken elimi rahatsız edecek kadar ısındığını hatırlıyorum, yanlış hatırlamıyorsam onda da SD 801 vardı. :D
Aynen, MSM8974-AC Snapdragon 801 :D
Bir seferinde okul ödevim için videomu 4K çekmiştim, 1 dakikalık video 500+ MB boydaydı ve tahta oynatırken kasıyordu ağır çekim gibi oynatıyordu :D
 
Arka kapağında tam o Samsung yazısının olduğu yer sıcaklıktan zamanla elektrik mavisinden yosun yeşili-camgöbeği karmasına dönüşmüştü.
Oha. Şeffaf kılıf vardı bende ısı kaynaklı sapsarı olmuştu.
 
Oha. Şeffaf kılıf vardı bende ısı kaynaklı sapsarı olmuştu.
Hatta şu anda hala evde kullanımda, ısınsa bile taş gibi telefon. Rengi kesin tarif edemedim ama olsun :D
Şeffaf kılıflar hep sararıyor ya, 1.5 yıl falan oldu S10 Lite'ın kılıfı ama bildiğin kahverengi.
 
@BERWAR TR'deki asıl sorun, kullanıcıların nasıl bir telefon almaları gerektiğini bilmemeleri. Mesela ablamın arkadaşı iPhone 13 Pro Max aldı. Ne oyun oynuyor ne de bu telefonun hakkını verecek bir amacı var.

Tamam, Sezar'ın hakkını verelim. Kamerası çok işine yarıyor. Ama o kadar iyi kameraya gerek var mıydı, tartışılır. Tabii, alana da bir şey dememek gerek ancak tüketici ne amaçla tüketeceğini de bilmeli bence. Örneği iPhone üzerinden verdim. Genel yapılan hata bu çünkü.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı