iPhone 14 vs iPhone 15

404NotFound

Hectopat
Arkadaşlar hepinize merhaba. Telefon alacağım. iPhone 14 128 GB ile iPhone 15 128 GB arasında kaldım. Birkaç kişiden iPhone 15'ün batarya konusunda kötü olduğunu duydum, ondan dolayı 14 al diyorlar. Ben telefonda oyun oynayan birisi değilim, telefonu da çok kullanmıyorum günlük hayatta. Tek istediğim beni en az 4 5 yıl götürmesi. Sizce hangisini almam mantıklı olur? Bu arada Android telefon kullanıyorum onun yerine şu Android telefonu alırsın vs demezseniz sevinirim. Hepinize teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar hepinize merhaba. Telefon alacağım. iPhone 14 128 GB ile iPhone 15 128 GB arasında kaldım. Birkaç kişiden iPhone 15'ün batarya konusunda kötü olduğunu duydum, ondan dolayı 14 al diyorlar. Ben telefonda oyun oynayan birisi değilim, telefonu da çok kullanmıyorum günlük hayatta. Tek istediğim beni en az 4 5 yıl götürmesi. Sizce hangisini almam mantıklı olur? Bu arada Android telefon kullanıyorum onun yerine şu Android telefonu alırsın vs demezseniz sevinirim. Hepinize teşekkür ederim şimdiden.

iPhone 14 ile 13 kopya gibi neredeyse. Ya 13 al ya da 15 güncellik açısından daha iyi daha donanımlı. Bütçeniz nedir bu arada? Pro serileri de daha premium oluyor.

15'te benim gozlemime gore her cihazda degil fakat bazi cihazlarda isinma ve pil sagligi dususu sikayetleri var, bu durum bizzat yakinimin cihazinda da vardi sosyal medyada gezerken bile cihaz oyun oynuyormus gibi isiniyordu, fakat cihazi sorunsuz kullanan da bir cok kisi var.

iPhone 14, Apple'ın aklımızla dalga geçtiği modeldir. 13'ün sadece 2 GB RAM fazlası ile gelen halidir. O sebepten sıfır istiyorsanız ya 13 alın, aynı telefona ayarlarda iPhone 14 yazacak diye fark vermeyin ya da 15 alın. Ama benim önerim hiçbirini almamanız olur. 2. el 14 Pro bu bütçede en iyi seçim olacaktır. 14 Pro, her yönden düz 15'ten iyi telefondur. Ya da sıfır derseniz yurt dışı öneririm, düşünürseniz kayıtsız kullanma şeklini açıklarım.

Hocam 15 alın geçin hem daha güncel hem de daha uzun güncelleme alacak cihaz. Eğer bakarsanız kamera olarak daha iyi, Dynamic Island var ve her ne kadar USB 2 olsa da USB-C de var gidip de Lightning girişli telefonu almayın.

iPhone 14 ile 13 kopya gibi neredeyse. Ya 13 al ya da 15 güncellik açısından daha iyi daha donanımlı. Bütçeniz nedir bu arada? Pro serileri de daha premium oluyor.
Hocam bütçem maksimum 52k diyebilirim. Iphone 15 alacak kadar var diyim size.
15'te benim gozlemime gore her cihazda degil fakat bazi cihazlarda isinma ve pil sagligi dususu sikayetleri var, bu durum bizzat yakinimin cihazinda da vardi sosyal medyada gezerken bile cihaz oyun oynuyormus gibi isiniyordu, fakat cihazi sorunsuz kullanan da bir cok kisi var.
Hocam şans yani iyi de çıkabilir kötü de çıkabilir o zaman. Çevremde bir kac kişiye sordum 2 yıla yakın süredir kullanıyormuş pil sağlığı 87'deymiş ve ısınma yokmuş.
Farketmez 13ten sonra hepsi aynı, işlemci ve güçleri farklı tabi ki. Ama düz değil en az pro almanızı öneririm. 60hz telefon kalmadı artık.
Hocam telefonda oyun oynayan birisi değilim 60 Hz o yüzden yeter diye düşünüyorum. Şu anki telefonumda da 120Hz ekran var fakat hiç 120 Hz kullanmadım hep 60'ta kullandım.
dynamic ısland olmasa da olur diyorsan direkt iphone 13 al geç derim.Eşimde 15 var 13 ten tek farkı bu dynamic ısland.
Hocam telefonu alıp en az 4 5 yıl kullanma gibi bir düşüncem var o yüzden 13'ü direkt eledim diyebilirim kafamdan. Dynamic island ne yalan söyliyim baya hoşuma gidiyor hocam. Sizce 14 alınabilecek bir model midir?
iPhone 14, Apple'ın aklımızla dalga geçtiği modeldir. 13'ün sadece 2 GB RAM fazlası ile gelen halidir. O sebepten sıfır istiyorsanız ya 13 alın, aynı telefona ayarlarda iPhone 14 yazacak diye fark vermeyin ya da 15 alın. Ama benim önerim hiçbirini almamanız olur. 2. el 14 Pro bu bütçede en iyi seçim olacaktır. 14 Pro, her yönden düz 15'ten iyi telefondur. Ya da sıfır derseniz yurt dışı öneririm, düşünürseniz kayıtsız kullanma şeklini açıklarım.
Hocam ben telefon alıp üstte de dediğim gibi 4 5 yıl kullanma fikri var aklımda ondan dolayı 13 alma gibi aklımda bir düşünce yok diyebilirim. Yurt dışı üründe benim bildiğim maksimum 8 ay kullanabiliyoruz aynı yıl içinde diye biliyorum ama kullanım şeklini bilmiyorum, açıklarsanız sevinirim.
Hocam 15 alın geçin hem daha güncel hem de daha uzun güncelleme alacak cihaz. Eğer bakarsanız kamera olarak daha iyi, Dynamic Island var ve her ne kadar USB 2 olsa da USB-C de var gidip de Lightning girişli telefonu almayın.
Hocam benimde aklıma yatan 15 diyebilirim. Dediğiniz gibi daha uzun güncelleme alacak ve ben telefonu 4 5 yıl kullanmayı düşünüyorum. Dynamic island yalan söylemim hoşuma gidiyor ve bir albeni oluşturuyor bende. Ayrıca dediğiniz gibi USB girişe geçmesi de bir artı özellik.

Hocam bütçem maksimum 52K diyebilirim. iPhone 15 alacak kadar var diyeyim size.

Hocam şans yani iyi de çıkabilir kötü de çıkabilir o zaman. Çevremde birkaç kişiye sordum 2 yıla yakın süredir kullanıyormuş pil sağlığı 87'değmiş ve ısınma yokmuş.

Hocam telefonda oyun oynayan birisi değilim 60 Hz o yüzden yeter diye düşünüyorum. Şu anki telefonumda da 120Hz ekran var fakat hiç 120 Hz kullanmadım hep 60'ta kullandım.

Hocam telefonu alıp en az 4 5 yıl kullanma gibi bir düşüncem var o yüzden 13'ü direkt eledim diyebilirim kafamdan. Dynamic Island ne yalan söyleyeyim bayağı hoşuma gidiyor hocam. Sizce 14 alınabilecek bir model midir?

Hocam ben telefon alıp üstte de dediğim gibi 4 5 yıl kullanma fikri var aklımda ondan dolayı 13 alma gibi aklımda bir düşünce yok diyebilirim. Yurt dışı üründe benim bildiğim maksimum 8 ay kullanabiliyoruz aynı yıl içinde diye biliyorum ama kullanım şeklini bilmiyorum, açıklarsanız sevinirim.

Hocam benim de aklıma yatan 15 diyebilirim. Dediğiniz gibi daha uzun güncelleme alacak ve ben telefonu 4 5 yıl kullanmayı düşünüyorum. Dynamic Island yalan söylemim hoşuma gidiyor ve bir albeni oluşturuyor bende. Ayrıca dediğiniz gibi USB girişe geçmesi de bir artı özellik.

Bende 1.5 senedir 15 kullanıyorum pil sağlığı 95. Isınma normal düzeyde sosyal medyada ısınmıyor. O ısınanlar son sürüme güncellediği için ısınıyorlar. Bendeki iPhone 15'in çıktığı sürümde stabil çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı