iPhone 14 vs S24

İP12 ve S22 cihazlarını kullandım. iOS ile Android'teki animasyonlar arasında fark olsa da ozellikle Ui7 de Samsung asmıs. Yani 120 Hz in arasındaki farkı Apple animasyonlarla kapatmaya calısıyor ama gozlede goruluyor bu fark. Mesela Apple'ın Pro serisindeki 120Hz cidden cok akıcı. Yine de 90 Hz yine kabul edilebilinir ama 60Hz bu devirde artık 6 7klık telefonda bile yok. En kotu 90Hz var.

One UI 7 denemedim ama izlediğim videolardan evet animasyonlar daha iyi olmuştu ve artık daha akıcı gibi duruyordu. Maalesef Apple Pro modellerinde var ve Samsung Xiaomi gibi markaların gerisine kalıyor bu özellik olmadığı için.

Beni dara düşüren nokta tamamen kamera yoksa S24'ün çok daha iyi bir cihaz oldupunu biliyorum fakat testleri izlediğimde S24'ün kamerasının çok overexposed, IPhone'nun ise daha gerçeğe yakın fotoğraflar çektiğini görüyorum. Belki ileride içerik üretebilirim diye de iPhone kafamı kurcalıyor.

Sırf elma logosundan dolayı bir telefona o kadar para vermem fakat 120Hz olayı da o kadar önemli gelmiyor gözüme şu anki telefonum da 60 Hz zaten.
13 ve 14 kamerası arasında çok fark olmadığı için konuşacağım, özellikle gece modunda S24, 13'ü darmadağın ediyor. Diğer kısımlarda 13 biraz daha gerçeğe yakınken S24 bana göre göze daha çok hitap ediyor ki bunu söyleyen benim tüm telefonlarım Apple olmuştu. Bataryası 120Hz ekranından dolayı çok iyi değil ama her türlü daha iyi. Sentetik testlerdeki puanlarını da atayım (14'te biraz daha gelişmiş A15 diyebiliriz ama aşırı da fark yoktur):
1745092558488.png

1745092573071.png

Sadece üstteki simgeler çok ve biraz eski tasarım Şu an OneUI 6.1'de fakat 7 ile bayağı güzelleşiyor yine.

13 ve 14 kamerası arasında çok fark olmadığı için konuşacağım, özellikle gece modunda S24, 13'ü darmadağın ediyor. Diğer kısımlarda 13 biraz daha gerçeğe yakınken S24 bana göre göze daha çok hitap ediyor ki bunu söyleyen benim tüm telefonlarım Apple olmuştu. Bataryası 120Hz ekranından dolayı çok iyi değil ama her türlü daha iyi. Sentetik testlerdeki puanlarını da atayım (14'te biraz daha gelişmiş A15 diyebiliriz ama aşırı da fark yoktur):
Eki Görüntüle 2473692
Eki Görüntüle 2473694

Sadece üstteki simgeler çok ve biraz eski tasarım şu an One UI 6.1'de fakat 7 ile bayağı güzelleşiyor yine.

Bence 13 ile 14 arasında kamerada anlaşılabilecek bir filtre farkı var bizzat yan yana karşılaştırdım 13 daha sarımsı tonda çekerken 14 daha gerçeğe yakın ve doygun çekiyor ki bu benim daha çok hoşuma gidiyor ve bu dediğim sarı filtre olayı S24'te de var bence sırf IPhone'a benzeyebilmek için yapıldığını ve becerilemediğini düşünüyorum. Benchmark testine gelecek olursak illaki ileride fark oluşacaktır fakat ben iki telefonu da sadece sosyal medya fotoğraf alo gibi kullanacağımı düşünüyorum ki kamera bu yüzden çok önemli bir faktör benim için.

Bence 13 ile 14 arasında kamerada anlaşılabilecek bir filtre farkı var bizzat yan yana karşılaştırdım 13 daha sarımsı tonda çekerken 14 daha gerçeğe yakın ve doygun çekiyor ki bu benim daha çok hoşuma gidiyor ve bu dediğim sarı filtre olayı S24'te de var bence sırf IPhone'a benzeyebilmek için yapıldığını ve becerilemediğini düşünüyorum. Benchmark testine gelecek olursak illaki ileride fark oluşacaktır fakat ben iki telefonu da sadece sosyal medya fotoğraf alo gibi kullanacağımı düşünüyorum ki kamera bu yüzden çok önemli bir faktör benim için.

Vallahi benim bir tek bildiğim hareket modu eklenmesi, F1.6 diyafram kamera hocam. Aşırı fark oluşacağını sanmıyorum. Dediğim gibi ben 13'le karşılaştırdığımda S24'ü daha başarılı buldum fakat siz 14 ile 13 arasında fark var diyorsunuz, bilemeyeceğim bende olmadığı için. Eğer deneme şansınız varsa bir süre kullanmayı deneyin S24'ü. Kaybedeceğinizi sanmıyorum, hatta fazladan telefoto lensiniz olacak. Eğer 15 deseydiniz 15'i seçerdim ben de muhtemelen :D

S24 için 43 bin tl çok. Hayatta alınmaz. Kesinlikle İphone 14 alın.
45'e S25 yok mu?

Alacağı yer S24 cihazı 43 bin TL'ye satıyorsa S25 kaç para kimbilir.
Ne diyeyim valla ben S25'i daha bugün kör değilsem 45'e gördüm. Alınabilirse rakipsiz olduğunu düşünüyorum. Ben olsam 14 almam bu paraya tabii kişiden kişiye değişir. Kamera olarak farkları ne bilemem fakat ben S24'ün her şeyinden memnunum. 15 dese işler değişebilirdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı