iPhone gerçekten rezalet bir ürün. Apple işlemciler gerçekten verimliler, saçma sapan düşük kapasiteli pillerle bile öyle ya da böyle kullanılabilmelerinin nedeni bu aslında ama iOS berbat bir işletim sistemi.
iPhone 12 kullanıyorum gerçekten 2-3 yıl önce çıkan ama güncelleme alan Android telefonlar çok daha kullanışlı.
iOS'ta navigation gesture olayı berbat, özelleştirme imkanı sıfır, Android'deki aşırı kullanışlı bir ton özelliğin eksikliğini hissediyorsunuz.
Mobil Safari, beklediğimden iyi çıktı, gesturelar falan gayet güzel ama iOS klavyesi rezalet.. Türkçe için swipe typing desteği yok falan..
Telefonda parmak izi okuyucu olmaması rezalet, sağdaki uyandırma tuşuna basarken ses kısma tuşu diğer taraftan destek aldığını yere denk geliyor çoğu zaman ve daha sayamayacağım kadar berbat UX örneği..
Aslında uyandırma tuşunu telefonu uyutmak için kullanıyorum, double tap olayını kullanıyorum normalde ama telefonu kilitlemek için bu tuş lazım sonuçta ve ses tuşları ile arasındaki bu saçma konumlandırma gerçekten berbat.
Telefonda beğendiğim noktalar:
* Sessize almaya yarayan mekanik switch
* Face ID denen zımbırtı normal Android'deki yüz tanımaya göre daha gelişmiş
* Kamera performansı muadilleriyle yarışan ya da geçen nadir özelliklerinden, ön kamerası beklediğimden daha iyi
* Güvenlik anlayışı bana daha iyi geliyor Apple ürünlerinin
* App Store, Play Store'a göre daha derli toplu, Apple'ın geliştirici hesabı açma ücreti daha fazla ve daha fazla inceliyorlar uygulamaları
* Android telefonlardaki gibi ekstra bir ton saçma sapan uygulama ve servis yok
* GarageBand
Bu kadar artı saydığıma bakmayın ama siz yine de
Telefon gerçekten kullanışsız ve fiyatını hiçbir şekilde hak etmiyor.
Apple ürünleri arasında memnuniyet sıralamam şu şekilde:
MacBook Pro M1 > iPad 9 > iPhone 12
MBP, gerçekten harika.. MacOS tüm saçmalıklarına rağmen birçok iyi yöne de sahip. iPad 9 çok eksikleri olsa da fiyatına göre pil performansı çok iyi, diğer ürünlerle uyumunu da düşünürsek eksikleri gözardı edilebilir bir ürün ama iPhone gerçekten berbat.