İnceleme iPhone 15 256 GB Kullanıcı Deneyimim

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 77
  • Görüntüleme 9.963
Tazeleme hızına takılmaya hiç gerek yok. Zaten ana oyun cihazı bile olmaz bunlar. 60 Hz de gayet yeterlidir. 120 Hz Android'den 60 Hz iPhone'a geçtim, tabi ki 120 Hz daha güzel görünüyor ama olmasa da olur gayet.

Bu arada evde 144 Hz monitör yanında 75 Hz monitör var. Aynı anda kullansam da iPhone 11, 75 Hz monitörden daha akıcı görünüyor. Nedenini anlayamadım.

Bu arada evde 144 Hz monitör yanında 75 Hz monitör var. Aynı anda kullansam da iPhone 11, 75 Hz monitörden daha akıcı görünüyor. Nedenini anlayamadım.
Katılıyorum kesinlikle ve ben de bundan bahsettim ama yukarida ilginc yorumlar geldi. Sanki cihaz bana bedava verildi de 60 Hz’yi savunuyorum. Bu cihazin 60 Hz olmasi tamamen model konumlandirmasi yuzunden Apple’in bilerek yaptigi bir is, bunu ben de defalarca gomdum zaten.

Ama kullanimda benim gozume Android’deki 60 Hz’den daha akici geldi. 120 Hz Apple ya da Android kullansam gozume daha cok batabilirdi. Bu benim fikrim zaten, kimse zorla aldirmiyor sonucta.

Elinize sağlık gayet açıklayıcı ve yararlı bir açıklama olmuş

@Jira kesinlikle öyle. Bu yorumları yapınca "Apple fanı" oluyoruz ancak elde ettiğimiz deneyim bu. iPhone 11 kullanıyorum ben, epey eski hatta insanlara almayın dediğim bir model. Ancak imkanım varken de S21, S22 gibi modellere geçmedim. Geçmeyi de düşünmem. Donanım olarak daha güçlü ve özellikle telefonun bizi daha memnun edeceği gibi bir durum yok.

Bana da günlük kullanımda çok farkı yok gibi geliyordu ancak 60Hz ila 165Hz arasında dehşet bir fark varmış. Ağır çekimde çok net anlaşılıyor. Yine de 60Hz candır.

120Hz sonrası 60Hz gerçekten kötü görünüyor bu arada.

Neyse, 60Hz iki farklı cihaz arasındaki görsel fark frame time'larından dolayı olabilir, eğer micro stutter tarzı minik takılmalar oluyorsa gözünüze takılıyordur elbette, ucuz Android teelfonlarda bunu ben de fark etmiştim zamanında ama şimdi 120Hz ekrandayım ve Hz değeri genelde 119-120 civarında o yüzden sıkıntı yok, göze güzel geliyor.

Iphone'larda orta-alt segment Androidlere kıyasla donanım daha sağlam olduğundan sürekli sabit yenileme hızı sağlayabiliyordur bu yüzden oradaki 60Hz daha stabil gözüküyordur diye tahmin ediyorum.

Hayırlı olsun hocam, ben de 8 ay önce Android’i artık bırakıp gidip İOS’a geçtim 14 Pro alarak. Kesinlikle yazılım ve donanım olarak çok iyi. Ayrıca evet haklısınız İOS neden bilmiyorum ama çok daha akıcı geliyor insana, bunun teknik açıklamasını bir kenara bırakırsak önemli olan kullanıcı deneyimi. Şu an mevcut telefonumu satıp üstüne biraz ekleyip S24 Ultra alabilirim fakat muhtemelen Android tarafına bir daha geçmeyi pek düşünmüyorum yazılımsal olarak çok büyük bir sıçrama yapıp İOS’u sollamazlarsa.

Kesinlikle yazılım ve donanım olarak çok iyi. Ayrıca evet haklısınız İOS neden bilmiyorum ama çok daha akıcı geliyor insana,
Başlığa o yüzden kullanıcı deneyimi yazdım. Kullanmadan önce ben de abartılıyor diyordum ama gerçekten denilen kadar stabil. Hayırlı olsun. Bu arada batarya optimizasyonu tam olarak kaç gün sürüyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…