iPhone 15 almaya değer mi?

Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Merhaba. Halihazırda 11 kullanıyordum ancak bozulduğu için model yenileyeceğim. Yakın zamanda 15 aldım, daha dün elime ulaştı ancak kutusunu henüz açmadım. Yani hala iade etme imkanım var. Forumlarda okuduğum kadarıyla 15'in çokça kronik sorunlarından şikayetçi millet. Kamera odaklama, çok ısınma, hızlı pil sağlığı düşüşü vs. 128 uzun vadede yetmez denildiği için 256 tercih etmiştim, 54 buçuğa geldi bana. 128'lik 16'yı ise 59 buçuğa alabiliyorum, sizce iade gerçekleştirip 16 mı tercih etmeliyim? Aklım çok karışık tavsiyelerinize ihtiyacım var. Sosyal medyada içerik üretiyorum, o yüzden kamera ve depolama benim için önemli. Pro serilerine ve 2. el, yenilenmiş cihazlara yönelme imkanım yok. Yalnızca bu ikisi arasında tercih yapabilirim.

Aradaki 5 Bin tl’lik bütçe sıkıntı olmayacaksa 16 alın. Ama saymış olduğunuz 15’in sorunları çoğunlukla rahatsız edici değil tam tersine tesadüfen oluşan ilk model üretim sorunları işinizi görür.

2024 Haziran ayında iPhone 15 128 GB aldım, devir sayısı 520 pil sağlığı 88, boş depolama alanım ise 60 GB. Bence gayet güzel telefon. Çok fazla oyun oynamazsan rahatlıkla götürür seni. Şu sıralar pil performansında düşüklük de olsa bir günü yine de çıkartıyor. Ayrıca söylediğin kronik sorunların hiçbirini yaşamadım. İçerik üretiyorsan 4K 60 FPS videolar çok yer kaplıyor 128 GB yetmez o yüzden 16 ya yönelme bence.

128 mümkünatı yok yetmez. Minimum 256 alın da ne alıyorsanız alabilirsiniz. Hepsi günlük kullanım için fazlasıyla yeterli telefonlar.
16'nın 256'lığını alma imkanım yok maalesef, bütçemi aşıyor.

Aradaki 5 Bin tl’lik bütçe sıkıntı olmayacaksa 16 alın. Ama saymış olduğunuz 15’in sorunları çoğunlukla rahatsız edici değil tam tersine tesadüfen oluşan ilk model üretim sorunları işinizi görür.
Aradaki 5 bin ₺'lik farkın 15-16 arasındaki işlemci, ram, kamera farklarına değeceğinden şüpheliyim. Sizce değer mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı