iPhone 15 Pro Max almak mı yoksa 16 Pro Max'i beklemek mi?

Super User

Kilopat
Arkadaşlar merhaba Android serüvenim buraya kadardı. IOS'a geçiş yapacağım. Yalnız şu an Android tarafındaki cihazlar kamera, hoparlör, mikrofon vs. olarak önde. Özellikle gerek ön kamera gerekse arka kamerada Xiaomi 14 Ultra ve S24 Ultra; 15 Pro Max'i tokatlıyor. 15 Pro Max açıkçası bekletinleri karşılamadı diyebilirim. Sizce 16 Pro Max beklentileri karşılar mı? Almaya değer bir cihaz olur mu, bekleyeyim mi, tavsiyeniz nelerdir?

16 Pro Max'i beklemeye değer illa iOS alacaksanız. Ama şunu söyleyeyim S25 serisi çıktığında muhtemelen 16 serisini ezip geçecektir.

16 Pro Max'i beklemeye değer illa iOS alacaksanız. Ama şunu söyleyeyim S25 serisi çıktığında muhtemelen 16 serisini ezip geçecektir.
Zannetmiyorum, Apple her zaman çok satıyor ve kolay kolay değişeceğini zannetmiyorum. 16 Pro ve Max modellerinde de radikal değişiklikler olacak deniyor öyle olursa geçemez fakat çok radikal değişimler olmazsa o zaman işler değişir.

Zannetmiyorum, Apple her zaman çok satıyor ve kolay kolay değişeceğini zannetmiyorum. 16 Pro ve Max modellerinde de radikal değişiklikler olacak deniyor öyle olursa geçemez fakat çok radikal değişimler olmazsa o zaman işler değişir.

Apple şu an ne yaparsa yapsın Samsung'u geçemez. Bu süreç minimum 2 seriyi kapsar. Yani Apple kendine şimdi çekidüzen verse eski zamanlarına gitmesi için minimum 2 yıl gerekli diye düşünüyorum. Tek seride olacak şeyler değil. Ki Samsung S25 serisi iddialı geliyor.

Apple şu an ne yaparsa yapsın Samsung'u geçemez. Bu süreç minimum 2 seriyi kapsar. Yani Apple kendine şimdi çekidüzen verse eski zamanlarına gitmesi için minimum 2 yıl gerekli diye düşünüyorum. Tek seride olacak şeyler değil. Ki Samsung S25 serisi iddialı geliyor.

Herhangi bir konu hakkında bu kadar kesin konuşmak çok saçma.

Herhangi bir konu hakkında bu kadar kesin konuşmak çok saçma.

Kesin konuşmak değil hocam tecrübe. Bir seride Apple nasıl Samsung'u geçebilir? Aradaki fark gittikçe açılırken üstüne üstlük. Son 5 yıldır tasarım değişikliğine bile gitmeyen Apple'dan 1 seride büyük değişimler beklemek ne kadar mantıklı?

Kesin konuşmak değil hocam tecrübe. Bir seride Apple nasıl Samsung'u geçebilir? Aradaki fark gittikçe açılırken üstüne üstlük. Son 5 yıldır tasarım değişikliğine bile gitmeyen Apple'dan 1 seride büyük değişimler beklemek ne kadar mantıklı?

Hocam ben bu tasarım mevzusunu anlamıyorum halihazırda beğenilen bir tasarım tuturmuşken şirketler neden risk almak istesin Samsung bile şu an belirli bir tasarım stili tutturdu ve telefonlarını genelde o çizgilere bağlı kalarak çıkartıyor. Tasarım markanın yüzüdür mesela şu an uzaktan baktığınızda bir Samsung'u ya da Apple'ı ayırt edebilirsiniz fakat diğer model Android'ler biribirine karışabiliyor.
İşlem gücü olarak hala Samsung Apple'ı geçebilmiş değil kamera olarak çok yakıınlar genelde Samsung'un üstün geldiği noktalar baskın fakat iki cihazında iyi olduğu noktalar var. Samsung AIden güç aldığı için hassas çekimlerde Apple'ın önüne geçiyor fakat Apple AI geliyor ve vaat ettikleri gerçekten çok güzel Apple daha önce hiç yapmadığı bir şeyi yapıp Apple AInin tüm telefonlarında kullanabilmesi için düz serilere bile güçlü bir işlemci ve 8 GB RAM koydu.

Hocam ben bu tasarım mevzusunu anlamıyorum halihazırda beğenilen bir tasarım tuturmuşken şirketler neden risk almak istesin Samsung bile şu an belirli bir tasarım stili tutturdu ve telefonlarını genelde o çizgilere bağlı kalarak çıkartıyor. Tasarım markanın yüzüdür mesela şu an uzaktan baktığınızda bir Samsung'u ya da Apple'ı ayırt edebilirsiniz fakat diğer model Android'ler biribirine karışabiliyor.
İşlem gücü olarak hala Samsung Apple'ı geçebilmiş değil kamera olarak çok yakıınlar genelde Samsung'un üstün geldiği noktalar baskın fakat iki cihazında iyi olduğu noktalar var. Samsung aıden güç aldığı için hassas çekimlerde Apple'ın önüne geçiyor fakat Apple AI geliyor ve vadettikleri gerçekten çok güzel Apple daha önce hiç yapmadığı bir şeyi yapıp Apple aınin tüm telefonlarında kullanabilmesi için düz serilere bile güçlü bir işlemci ve 8 GB RAM koydu.

İlk olarak hocam tasarım beğenilse bile yenilik olmalı. Sonuçta iPhone 11 Pro Max'le aynı tasarımı kullanıyorsun halen. Beğenilecek bir tasarım yapılabilir hep aynı yola devam edilmez sırf beğenildiği için. 2. si Android tarafı işlemci konusunda geçti. Geekbench testlerine bakmayın siz. Daha yeni gelecek MediaTek işlemcileri var. Bir de Samsung yapay zekayı iyileştirmek adına One UI 6.1.1 güncellemesini yayınlayacak. Samsung şu an yapay zekaya en çok önem veren şirket. S25 serisinde daha da geliştirecekler. Apple'ın 1 seride Android tarafını geçebilmesi için çok iş yapması lazım onu da ben Apple'dan beklemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı