iPhone 15 Pro Max IMEI kaydı

HulkGercekmi

Hectopat
Daha fazla  
Yurt dışından iPhone 15 Pro Max almak istiyorum. Fakat yılbaşında IMEI kayıt ücretine zam gelme korkusu yaşıyorum. Dayım yurt dışında yaşıyor. Ailem de aralık ayında 2 aylığına yanına gidecek. Telefonu şimdi dayım satın alsa, telefonu açıp bana IMEI numarasını söylese ben buradan kendi adıma kayıt yapsam olur mu? Temmuz ayında Rodos'a günübirlik gitmiştim, ülkeye giriş tarihini o tarih yapsam? Yani ailem şubat gibi dönerken IMEI kaydı yapılmış halde getirmiş olacaklar. Burada herhangi bir düşüncem veya bilmem gereken önemli bilgi var mı?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

IMEI kaydını yaptıktan sonra e-Devlet'te yolcu beraberinde kaydedilen cihaz yazar.
Dayın veya ailenden birisinin telefonu satın almaları gerekiyor ki ortada kaydedilecek IMEI olsun.
Yani 01.01.2024'ten önce iPhone 15 Pro Max IMEI kaydı yapılırsa 20000TL ödeme olur.

IMEI kaydı öyle "20.000 TL'yi verdim kaydettirdim" kafasıyla olmuyor. Eğer kendi pasaportun varsa yurtdışına çıkıp geri ülkeye girmiş olma şartı var ve ayrıca pasaportuna kaydettirdikten 3 yıl sonrasına kadar sadece kendi üstüne olan hatları takabilirsin.
Kendi yabancı pasaportum var, her sene yurtdışına çıkıyorum ve belirttiğim gibi en son 2023 Temmuz ayında çıktım.

Hocam 5 gün önce bende anneme 15 Pro Max getirttim. Daha kayıt yapmadım önümüzde ki ay yapacağım ama 1yıl önce de 13 Pro Max'i babamın üzerine kayıt yaptırmıştım. Kayıttan sonra numara eşleşmesi de yaptırmak gerekiyor yine e-Devlet üzerinden. Eşleştirdiğimiz numara hattının sahibi de kayıt yapılan pasaport kişisi ile aynı olması gerekiyor. Senin zaten halihazırda pasaportun ve giriş çıkışın var. Bildiğim kadarı ile ülkeye girişinin olması yeterli fakat tarihlerle ilgili bir durum söz konusu değil. Problem yaşayacağını sanmıyorum ancak yaşarsan kullandığın hattı getiren kişiye devrederek çözebilirsin.
Ben Amerika'dan getirttiğim için çift e-SIM var. Hiçbir problem yaşamadım. Kullanıyorum ve çok memnunum. Umarım her şey istediğin gibi olur.

Hocam 5 gün önce bende anneme 15 Pro Max getirttim. Daha kayıt yapmadım önümüzde ki ay yapacağım ama 1yıl önce de 13 Pro Max'i babamın üzerine kayıt yaptırmıştım. Kayıttan sonra numara eşleşmesi de yaptırmak gerekiyor yine e-Devlet üzerinden. Eşleştirdiğimiz numara hattının sahibi de kayıt yapılan pasaport kişisi ile aynı olması gerekiyor. Senin zaten halihazırda pasaportun ve giriş çıkışın var. Bildiğim kadarı ile ülkeye girişinin olması yeterli fakat tarihlerle ilgili bir durum söz konusu değil. Problem yaşayacağını sanmıyorum ancak yaşarsan kullandığın hattı getiren kişiye devrederek çözebilirsin.
Ben Amerika'dan getirttiğim için çift e-SIM var. Hiçbir problem yaşamadım. Kullanıyorum ve çok memnunum. Umarım her şey istediğin gibi olur.
Şuan hattım babamın adına. Eğer telefon getirme işleri netleşirse o zaman benim adıma devrediriz.
Diyelim ki telefon alınd ve ben kaydını yaptım. Yurt dışından Türkiye’ye geri dönerken yeni alınan telefonu sorgularlar mı? Tek telefon getirilecek.

Şu an hattım babamın adına. Eğer telefon getirme işleri netleşirse o zaman benim adıma devrediriz.
Diyelim ki telefon alınd ve ben kaydını yaptım. Yurt dışından Türkiye'ye geri dönerken yeni alınan telefonu sorgularlar mı? Tek telefon getirilecek.

Sorgulanmaz rahat bir şekilde getirir. Herkesin kendi telefonu hariç yanında telefon getirme hakkı var doğal olarak kapalı veya açık kutu fark etmeksizin önemli olan fişini faturasını ne olur ne olmaz yanında bulundurmak. Ayrıca gümrük kısmına da uğramaya gerek yok sen kaydını daha sonra e-Devlet üzerinden yapacaksın ama şu durumda sen zaten çoktan kayıt bile yapmış olacaksın.

Sorgulanmaz rahat bir şekilde getirir. Herkesin kendi telefonu hariç yanında telefon getirme hakkı var doğal olarak kapalı veya açık kutu fark etmeksizin önemli olan fişini faturasını ne olur ne olmaz yanında bulundurmak. Ayrıca gümrük kısmına da uğramaya gerek yok sen kaydını daha sonra e-Devlet üzerinden yapacaksın ama şu durumda sen zaten çoktan kayıt bile yapmış olacaksın.

Tamamdır cok teşekkür ederim yardimin icin. Telefonu getirirken telefonu kutunun dışında tasimalarina gerek yok yani öyle mi? Telefon kutusunun icinde kalabilir. Ve telefon valizin icinde tasinsa olur mu yoksa ailemin yaninda tasidiklari cantada mi dursun?

Tamamdır cok teşekkür ederim yardimin icin. Telefonu getirirken telefonu kutunun dışında tasimalarina gerek yok yani öyle mi? Telefon kutusunun icinde kalabilir. Ve telefon valizin icinde tasinsa olur mu yoksa ailemin yaninda tasidiklari cantada mi dursun?

El valizinde faturası ile birlikte taşınması mantıklı olur. Kutusu açık veya kapalı fark etmez. Kendi cep telefonu hariç 1 telefon daha bulundurabilir.

Benzer bir durumu ben de yaşıyorum. Acaba telefonu kaydettiniz mi ? Telefonu kaydettiyseniz, hangi yurtdışına çıkış tarihini seçtiniz ? Temmuz ayındaki günübirlik Rodos tarihine mi yoksa Aralık ayındaki tarihe mi ? Eğer temmuz ayına göre kaydettiyseniz temmuz ayında 15 pro max cihazı çıkmamıştı, BTK bir sıkıntı çıkardı mı ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı