iPhone 15 Pro Max kullanıcı deneyimlerim

Objektif bir inceleme yaptım izlenimlerim şu şekilde.
-Öncelikle ekran kısmına gelirsek ekran kısmında çerçeveler resmen yok edilmiş yani S23 Ultra gibi sonsuz ekrana sahip bir telefon var.

-Cihazın hızı gerçekten mükemmel önceden 14 Pro Max kullanıyordum o da şu an dünyanın en iyi telefonlar arasında olmasına rağmen bununla arasında o kadar çok fark var ki 15 Pro Max hız anlamında işlemci anlamında işlem hız anlamında çok hızlı. Yani şöyle örnek vereyim 60 herzden 160 herz geçmiş gibi hissettim (14 Pro Max de 120 herz olmasına rağmen)

- Cidden çok güzel resmen şu uygulanmış profesyoneller için çok çok uygun olmuş çok avantajlı olmuş gündelik bir kullanıcı bile bile bunu rahat bir şekilde anlayabiliyor 25 X Zoom olayı ise resmen kayıpsız hiçbir kalite kaybı düşüş veya artışı yaşamadım. 14 Pro Max'de çekmiş olduğum tüm fotoğraflardan kat kat daha kaliteli çekiyor düşük ışıkta veya yüksek ışıkta.

-Aksiyon butonu çok çok güzel olmuş istediğimiz her şeyi atayabiliyoruz hatta kestirmeler kullanıp oraya uygulama içi herhangi bir komut bile atabiliyoruz cidden müthiş olmuş ileride daha çok geliştirilebilir bu.

- Henüz PlayStation'daki oyunları oynama fırsatım olmadı fakat çok rahat bir şekilde kaldırabileceğine inanıyorum.

- Son olarak cihazda hiçbir ısınma problemi yaşamadım 2-3 kullanıcıdan ısınma sorunu olduğunu duymuştum. Fakat telefonu ilk açtığımda 10 GB iCloud yedeklemesi + 32 tane uygulama indirdim + verilerimi aktardım + ve bu 32 tane uygulamaya girip tüm hesap hesaplarıma giriş yaptım telefon ayarlarımı yaptım ve en son iOS 17.2 güncellemesini yaptım ve neredeyse hiç ısınmadı diyebilirim.

Sonuç itibari ile önceki telefonum olan 14 Pro Max'i kardeşime hediye hediye ettim çünkü sözüm vardı o yüzden zaten bu cihaza geçtim ve cidden aralarında fark olmadığını söyleyen Apple karşıtı birçok kişiye nazaran çok memnun kaldım ve cidden çok fark var telefonu elime alıp kullanmamız gerekiyor AVM'lerde ki stant haricinde kullanmamak gerekiyor. Donanımıyla sistemiyle mükemmel bir cihaz olmuş tek rakibi olacak olan model S24 Ultra'yı heyecanla bekliyorum.

(Artı olarak ekosistem saçma bir şekilde çok güzel çalışmaya başladı animasyonlar çok hızlı geçişler çok hızlı ve eskiden 40 GB'lik bir dosyayı yarım saatte indirirken şu anda 12 dakikada indiriyorum kendi mobil verisi ve Wi-Fi bağlantısıyla)

IMG_0106.jpeg

3c7242ad-5a93-4242-80cd-4fa857c00d89.jpeg

IMG_0396.jpeg

IMG_0381.jpeg

Hocam adam zekatını veriyorsa iPhone aldı diye neden günaha girsin ki? Ayrıca konu din konusu değil, IPhone'un gereksiz bir lüks tüketim olduğunu ben de düşünüyorum ama konu başka yerlere sapıyor.

Saygılı şekilde düşünceni belirttiğin için teşekkür ederim
İnsanların inancı ile hüküm vermek gelenek olmuş
iPhone seviyorum, benim işimi daha kolay pratik şekilde halledebileceğimi ve çok uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.

Değişiklik olmadıysa benim mesajımı değil, konu sahibininkine " beğenmedim " demeniz lazım. Apple her zamanki Apple, uçup kaçmıyor çok geriden takip ediyor. Kullanıcısının beklentisini bu iki modelde emin olun karşıladı. Bu arada ben Apple algımı yıkalı bayağı oluyor. Fanatik filan da değilim yani. 2 çocuk babası olarak da ülkenin bu ekonomik durumu baz alındığında bir telefona 40 binden fazla da vermem.

Kullanıcı beklentisini karşılaması telefonun kötü olduğunu değiştirmiyor, telefonda yeni yeni sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Az önce haber gördüm 15 Pro Max'ler powerbank ile şarj olmak yerine powerbank i şarj ettiği hakkında iddialar dönüyor. Şimdi kalkıp da bu modele iyi demem ben. 14 Pro Max o parayı hak ediyor (yurt dışında) ama 15 Pro Max hak etmiyor kesinlikle yurt dışında da hak etmiyor.

Hocam adam zekatını veriyorsa iPhone aldı diye neden günaha girsin ki? Ayrıca konu din konusu değil, IPhone'un gereksiz bir lüks tüketim olduğunu ben de düşünüyorum ama konu başka yerlere sapıyor. Ha ben IPhone'a o parayı vermem ama verene de bir şey demem, her iPhone konusunda tartışılıyor. Bedelini o adam ödüyor, karşılığını o adam alıyor. Çok gereksiz yani bu konuları tartışmak.

Konu tartışıyoruz zaten ortada tartışmayı hak eden bir konu yok. Bende senin gibi düşünüyorum aynen öyle. Ama adam gitmiş Müslüman değilim belki diyor vs. bu tarz şeyleri içine katan o. Ben sadece paranın çarçur edilmesini doğru bulmuyorum. Neyse gerek yok uzatmaya iyi akşamlar diliyorum sizlere hocam.

Sanırım bu iki modelden başka seçenek yok. Pek fark yok matte ile arasında aslında onu mu alsam? Mat yazısını görünce sağdan soldan biri ekrana bakınca kararık gözüküyor olarak anladım ben.
Aynen bu tamamen senin tercihin. İkisinden birisini al gitsin. Önemli olan koruma olması. Oda sağlam zaten.

Henüz PlayStation'daki oyunları oynama fırsatım olmadı fakat çok rahat bir şekilde kaldırabileceğine inanıyorum.
Sanmıyorum, Apple M1 chip lansmanı yapılırken oyun olarak Resident Evil Village'ı gösterip onun ile birlikte kalite imajı verdiler. Ancak M1 chip çıkıp insanlar kullanmaya başladığında maalesef RE Village açılmıyordu ki birçok oyunda da aynı açılmama sorunları yaşadı.

Vakti geldiğinde göreceğiz. Benim tahminimce Steam Deck veya Asus Rog Ally gibi bir performans sergileyemeyebilir.

deneyim aktarımınız için teşekkürler.
Fakat artı yönlerinden bahsetmişsiniz sıklıkla. Bu yüzden eksi yönlerini de ben belirtmek istedim.
Telefonu deneyimlemedim. Fakat deneyimlemeden eksi yazılabilecek yönlerini söyleyeyim;

Eksi yönleri:
  • Şarj hızı (20W) 2023 yılının yarısından çoğunu bitirmişken çıkan telefonun şarj süresinin dolmasını 1-1, 5 saat beklemek (120W 5000MAH 20 dakikaya 0'dan 100'e dolduruyor)
  • OLED ekran (direkt rakibi Samsung'un AMOLED ekranı bile OLED'i geride bırakıyorken Samsung'un amiral gemisi telefonlarında dynamıc AMOLED ekran kullanmasına karşın IPhone'un iPhone 12'ye kadar IPS, akabinde OLED ekran kullanması; kalite farkı o kadar fazla ki kalite sıralaması yapsak; OLED-AMOLED-super AMOLED-dynamıc AMOLED)
  • FHD olması (yine direkt rakibi Samsung QHD kullanırken, IPhone'un yarısı kalitesindeki FHD kullanması)

Sanırım 15 Pro serisi 30W destekli ama yine de düşük buluyorum. iPhone 11,13 pmax ve 15 Pro üç cihazıda çok fazla kullandım. Samsung tarafında da S22-23 Ultra serisini kullandım. iPhone bence kamera Zoom-hızlı şarj gibi 2-3 konu dışında Samsung'dan kat ve kat daha iyi.

Sanırım 15 Pro serisi 30W destekli ama yine de düşük buluyorum. iPhone 11,13 pmax ve 15 Pro üç cihazıda çok fazla kullandım. Samsung tarafında da S22-23 Ultra serisini kullandım. iPhone bence kamera Zoom-hızlı şarj gibi 2-3 konu dışında Samsung'dan kat ve kat daha iyi.

20W hocam kabloluda. MagSafe ile 15W, kablosuz ile 7, 5W
IPhone'un kamera yazılımı iyi aslında. NVIDIA'nın DLSS'si gibi.
Evet kullanırken kaliteli hissettiriyor zaten. Android yazılım konusunda epey yol almış olsa da IOS'a yetişebilmiş değil.
Ben konu sahibinin 14'ün özelliklerini %1-2 arttırarak 15'i çıkaran IPhone'u eşi benzeri olmayan şeklinde anlatmasından dolayı eksilerini yazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı