Çözüldü iPhone 15 Pro Max sıvı teması uyarısı veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

804153

Centipat
Öncelikle herkese merhaba,
Telefon iPhone 15 Pro Max ve şöyle bir hata veriyor;
USB-C bağlayıcısında sıvı algılandı: USB-C - USB-a kablosuyla iPhone'unuza aksesuar veya şarj aleti taktığınızda sıvı algılanırsa görüntülenir. Şarj kablosunu hemen çıkarın.
Yaklaşık bir 10 15 dakikadır böyle ne yapacağımızı da bilmiyoruz pirince koyduk nemi alır diye, bu arada buhar makinesının yanında kalmış yani nasıl geçer bilgili birisi yardım ederse sevinirim herkese iyi sosyaller.
Resim:
1731614524343.png

Çözüm
Sorun telefonda değil hocam normalde telefon abimin zaten ilk defa yaşamıyorum dedi ama meraklandım telefonu normalde satıcak birşey olur bozulur o yüzden meraklandım boşuna elimizde patlayıp kalmasın.

Krallar şimdi baktım sorun telefondaymış başka bir type-c kablo denedik, dediklerinizin hepsini şuanda deniyoruz sağolun.
Kablo denemeyin. Şarj portunun içine ince uzun peçeteyi dikkatlice yerleştirip USB-C porturnu kırmayacak kadar bir iğne ile az miktardaki peçeteyi yavaşça sokun. Ben cihazı kirlendiğinde çeşmede yıkıyorum bu şekilde kurutuyorum 40 dakikaya şarja hazır oluyor.
USB-C bağlayıcısında sıvı algılandı: USB-C - USB-a kablosuyla iPhone'unuza aksesuar veya şarj aleti taktığınızda sıvı algılanırsa görüntülenir. Şarj kablosunu hemen çıkarın.
Yaklaşık bir 10 15 dakikadır böyle ne yapacağımızı da bilmiyoruz pirince koyduk nemi alır diye, bu arada buhar makinesının yanında kalmış yani nasıl geçer bilgili birisi yardım ederse sevinirim herkese iyi sosyaller.
Resim:
Eki Görüntüle 2352715

Hocam havasız mekanda bekletin buhar pirinçle geçmez.

Resim:
Eki Görüntüle 2352715

Sorun telefonda mı anlayamadım ama pirinç bu işi çözmez bu bir yalandır aksine daha kötü yapar eğer cihaz sıvı temasına çok fazla maruz kaldıysa sıvı bantları çürüdüyse ve içeri aldıysa havluya sarıp boş boş beklemekten başka bir çareniz maalesef yok sakın hava vesaire vurmayın üflemeyin veya saç kurutucu gibi şeylerle ısıtıp içerideki suyu yok etmeye çalışmayın daha da kötü olacaktır hatta cihazdan bile olabilirsiniz sadece cihazı kapatın ve nem olmayan bir ortamda bekletin.

Buhar makinesinin yanında kaldığı için nemlenme olmuş ve uyarı vermiş, cihazın içine gözle görülür bir sıvı gitmediğinden bir sorun olacağını düşünmüyorum dediğiniz şekilde biraz bekletip iyice kurumasını bekleyin tekrar denediğinizde hata vermez muhtemelen.

Cihazı direkt su temasından daha fazla nem bozuyor hocam, bizzat kendim yaşadım, hiç suyla temas ettirmediğim cihazım kendi kendine kapanmıştı. İçini açıp ne dönüyor diye bakmıştım, her tarafı oksitlenmiş. Banyoda, havuzda veya denizin olduğu şehirlerde hangi telefonun içini açtıysam hepsi aynı oksitlenme yaşıyor.
İşin kötü tarafı şu, sıvı temasından kullanıcının haberi oluyor, ama nemden dolayı olan hasar içi açılana kadar kendini göstermiyor ya da telefon artık açılmayacak hale gelene kadar.

Sorun telefonda mı anlayamadım ama pirinç bu işi çözmez bu bir yalandır aksine daha kötü yapar eğer cihaz sıvı temasına çok fazla maruz kaldıysa sıvı bantları çürüdüyse ve içeri aldıysa havluya sarıp boş boş beklemekten başka bir çareniz maalesef yok sakın hava vesaire vurmayın üflemeyin veya saç kurutucu gibi şeylerle ısıtıp içerideki suyu yok etmeye çalışmayın daha da kötü olacaktır hatta cihazdan bile olabilirsiniz sadece cihazı kapatın ve nem olmayan bir ortamda bekletin.
Sorun telefonda değil hocam normalde telefon abimin zaten ilk defa yaşamıyorum dedi ama meraklandım telefonu normalde satıcak birşey olur bozulur o yüzden meraklandım boşuna elimizde patlayıp kalmasın.

Krallar şimdi baktım sorun telefondaymış başka bir type-c kablo denedik, dediklerinizin hepsini şuanda deniyoruz sağolun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı