iPhone 15 Pro Max vs iPhone 16 Pro

Hocam artik camera gelistikce fotonun veya videonun kalitesinden dolayi kapladigi yer artiyor ve 128 cok hizli dolar eger cok fazla video fotovx. Cekiyorsaniz 512 bile dusunebilirsiniz ama eger orta duzeyde bir cekminiz varsa 256 yetecegini dusunuyorum ve 16 Pro almanizi oneriyorum 15 serileri batarya konsunda ve isinmada cok problemli benim duz 15 var hem pili hizli bitiyor hiçbir sekilde bir gun cikarmiyor ve X'de bile dolasirken aşırı isiniyor.

Çok net aşırı net şekilde 16 Pro yazın detaylı şekilde açıklayayım.
15'e para vermeyin hocam 16 Pro alın bütçe varsa.

Hocam fiyatları aynı zaten 15 Pro Max'le 16 Pro'nun. Siz neden böyle düşünüyorsunuz?

Hocam artik camera gelistikce fotonun veya videonun kalitesinden dolayi kapladigi yer artiyor ve 128 cok hizli dolar eger cok fazla video fotovx. Cekiyorsaniz 512 bile dusunebilirsiniz ama eger orta duzeyde bir cekminiz varsa 256 yetecegini dusunuyorum ve 16 Pro almanizi oneriyorum 15 serileri batarya konsunda ve isinmada cok problemli benim duz 15 var hem pili hizli bitiyor hiçbir sekilde bir gun cikarmiyor ve X'de bile dolasirken aşırı isiniyor.
Pil testlerini izledim çok hızlı gitmiyordu ısınma sorununu da halletmişler yazılımla diye duymuştum ama hala devam ediyor mu?

Bir de IPhone'lar da tek numaralar 11 13 15 gibi hep daha çok tutuldu 12 14 16'yla karşılaştırılırsa.

Hocam fiyatları aynı zaten 15 Pro Max'le 16 Pro'nun. Siz neden böyle düşünüyorsunuz?

Pil testlerini izledim çok hızlı gitmiyordu ısınma sorununu da halletmişler yazılımla diye duymuştum ama hala devam ediyor mu?

Bir de IPhone'lar da tek numaralar 11 13 15 gibi hep daha çok tutuldu 12 14 16'yla karşılaştırılırsa.
15 PM serisinde yazılımla destek sağlanmaya çalışıldı fakat donanımsal problemleri yazılımla bir noktaya kadar çözebilirsiniz.

16 serisinin + yönlerine bakacak olursak en basit şekilde işlemci, kamera ve soğutma diyebiliriz.

İşlemci olarak 16 Pro'nun işlemcisi, 15 PM'nin 12 dakikada işlediği videoyu 6 dakikada işliyor. Bu, çok güzel bir artış demek. Kamera konusunda da 15 PM ile S24 Ultra karşılaştırıldığında, S24 Ultra galip gelirken; 16 Pro serisi ile S24 Ultra karşılaştırıldığında, yapay zekânın etki ettiği durumlar harici 16 Pro galip geliyor. Makro çekimlerde vs 16 Pro serisi daha iyi iş çıkarıyor.

Soğutma konusunda ise Apple, eskiden kullandığı soğutma bloklarının yerlerini ve boyutlarını güncelleyip ek yeni soğutma blokları koymuş. Yani, ısı dağılımı olarak da 15 PM'den kesinlikle daha iyi olacak.

Evet hocam hâlâ devam ediyor. Zaten pili bir gunu cikarmiyor. Isinma desen şarjda bile isiniyor yani ben telden az oyun oynarim cok az ara sira gireyim oyunu lowa cekmezsem ya da mediuma cok feci isiniyordu.

Hocam 15 serisini almanizi onermem arkadaslarda zaten nereden alinmayacagini ve nereden 16 Pro 256 GB almanizi gerektigin soylemis eger butceniz yetmiyorsa tabii ki diyebilecegimiz bir şey yok ama eger yetiyorsa ve kesin olarak iPhone almak istiyorsaniz 16 Pro alin rahatiniza bakin derim.

Arkadaşlar ikisi arasında kaldım. İkisinden birini alacağım. Android önermeyin. Pro Max'in büyük ekranı hoşuma gidiyor fakat 16 Pro'nun A18 Pro işlemcisi de kafamı karıştırıyor. Sizce hangisi neden?

Hocam işlemcinin hiçbir önemi yok render vs. almıyorsanız. 1 sene daha uzun güncelleme alacak sadece işlemciden ötürü. Zaten 16 Pro kamera özellikleri ile öne çıkıyor.
-4K 120FPS video çekebilme.
-48MP Geniş açı kamera olması (15 PM'te 12MP)
-48MP makro çekebilmesi:(15PM'te 12MP)
-Daha iyi mikrofon, ısınma sorunlarının arındırılmış olması.
-MagSafe ile daha hızlı şarj olabilme

Bu özellikler 15 Pro Max'te yok. Çok ciddi yeniliklerdir bunlar. Ben olsam 16 Pro alırdım. 15 Pro Max'in tek artısı 16 Pro'ya daha uzun pil ömrü olacaktır 1-2 saat civarında ekran süresi fazla verir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı