iPhone 15 Pro yurt dışı almak mantıklı mı?

Bütçe
30-65

cywolid

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, iPhone 15 Pro alacağım ama TR alıp kredi ile aylık ödenekli mantıklı yoksa yurt dışı alıp kapanana kadar kullanmak mı?

- Yurt dışı avantajı ucuz 2025 8 aya kadar kullanabiliyorum ama sonra satamıyorum.

- TR'yi alırsam faiz ile taksit ödicem ama sonradan yine aldığım fiyata yakın satabileyeceğim

Sizce hangisi çok kararsız kaldım.

TR 65K'ya alırsam 75 ödüyorum ama yurt dışı cihazda satma sorunu sıkıntı fikirlerinize ihtiyacım var.

- TR'yi alırsam faiz ile taksit ödicem ama sonradan yine aldığım fiyata yakın satabileyeceğim.

Tuketim mallarini yatirim olarak dusunmeyin aldiginiz fiyat enflasyondan dolayı eriyor bu algıya kapılıyorsunuz. Ona bakarsanız iPhone 14'ü çıktığı dönemde alıp değer kaybetmeseydi şu an fiyatı 55000 TL olmalıydı. Çıktığı zaman Türkiye fiyatı 1700 dolardı. Şu an 1000 dolara bile temizini zor satıyorlar.

Tuketim mallarini yatirim olarak dusunmeyin aldiginiz fiyat enflasyondan dolayı eriyor bu algıya kapılıyorsunuz. Ona bakarsanız iPhone 14'ü çıktığı dönemde alıp değer kaybetmeseydi şu an fiyatı 55000 TL olmalıydı. Çıktığı zaman Türkiye fiyatı 1700 dolardı. Şu an 1000 dolara bile temizini zor satıyorlar.

Şu anki enflasyonda erimiyor sabit kalıyor ya da artıyor 40 aldın diyelim en kötü 30-35'e satılıyor yine çok değer kaybetmiyor

Şu anki enflasyonda erimiyor sabit kalıyor ya da artıyor 40 aldın diyelim en kötü 30-35'e satılıyor yine çok değer kaybetmiyor.

Birim olarak erimiyor zaten alım gücü olarak eriyor. Şimdiki 50 bin TL ile 20 gram altın alabilirsen 2 sene sonra telefonunu 40 bin TL'ye satıp ile 10 gram altın bile alamayınca anlarsın ne demek istediğimi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı