Yurt dışı iPhone 15 Pro almak mantıklı mı?

xtech15

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, internette yurt dışı iPhone modelleri üzerine biraz bakındım ve çift SIM'li iPhone modellerinin 1 yuvasını 4 ay, diğer yuvasını da 4 ay, yani toplamda 8 ay kullanabiliyormuşuz sanırım. Ve bu süre her yıl başında yenileniyormuş (yanlışım var ise düzeltin.) Benim kafamdaki sorular ise şunlar:

1-) Bu sürenin her yıl başı yenilenmesi Türkiye hükümetine mi bağlı yoksa Apple'ın düzenlediği bir şey mi? (demek istediğim bu kural ileride değişebilir mi?)

2-) Hiç etliye sütlüye bulaşmadan Türkiye'den iPhone 13 almak mı yoksa yurt dışı 15 Pro almak mı daha mantıklı? (ikisi de aynı fiyat)

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba, internette yurt dışı iPhone modelleri üzerine biraz bakındım ve çift SIM'li iPhone modellerinin 1 yuvasını 4 ay, diğer yuvasını da 4 ay, yani toplamda 8 ay kullanabiliyormuşuz sanırım. Ve bu süre her yıl başında yenileniyormuş (yanlışım var ise düzeltin.)

Evet. Çin modellerinde, 15 Pro'da A3104, çift fiziki SIM var. Global modeli 1 fiziki 1 e-SIM, Amerikan modeli ise çift e-SIM'e sahip. Ülkemizdeki yurt dışı modellerinde en çok Çin cihazı var, ondan dolayı sorun çıkmaz.

1-) bu sürenin her yıl başı yenilenmesi Türkiye hükümetine mi bağlı yoksa Apple'ın düzenlediği bir şey mi? (demek istediğim bu kural ileride değişebilir mi?)

2-) hiç etliye sütlüye bulaşmadan Türkiye'den iPhone 13 almak mı yoksa yurt dışı 15 Pro almak mı daha mantıklı? (ikisi de aynı fiyat)

Şimdiden teşekkürler.

Sürenin yenilenmesi devlete bağlı. Yani her türlü yurt disi telefon 4 ay, çift SIM ise 8 ay kullanılabiliyor.

Hak ve özgürlükler çerçevesinde bu süreyi değiştirememeleri lazım. Lakin ülkemizin durumunu biliyorsun; ondan dolayı istediklerini yaparak bu süreyi kısıtlayabilirler. Umalım ki, böyle bir şey yaşanmaz.

15 Pro'yu 32'ye aldım ben. Bu paraya 256 GB S23, ikinci el S24 - iPhone 13 gibi cihazlar vardı. 35 civarına sıfır S24 - iPhone 13 gibi cihazlar da var.

Kullanım işinde, kanunların değişmediği bir durumda 2025 Eylül ayina kadar sorunsuz bir şekilde kullanabilirsin yurt dışı 15 Pro'yu. Sonra 2026 1 ocağa kadar ikinci bir telefon ile birlikte kullanabilirsin. 1 Ocakta yenilendikten sonra da yine 8 ay kullanabilir, 4 ay ikinci telefon ile idare edersin. Bu döngü devam eder.

Lakin her zaman risk var bu işte. Ve o riski alıp almamak senin kararın. Ama riskin ucundaki ödül de oldukça iyi.

Lakin, risk olmadan da S23 alınabilir. Fiyatına göre oldukça iyi bir amiral gemisi. Aynı zamanda kayıt sorunu da yok. Eger uğraşmamak istiyorsan S23, bütçen yetiyorsa da S24 bakabilirsin. Oldukça mantıklı bir tercih olur.

iPhone 13 ise, yani alan arkadaşlarım var, memnunlar da lakin o fiyata değecek bir telefon değil pek. Özellikle S24 ile kıyasladığımızda çok düşük kalıyor. Onu elemeni öneririm.

Umarım yardımcı olmuşumdur, her cihazın artı ve eksilerini belirttim. Son karar sende tabii.

Evet. Çin modellerinde, 15 Pro'da A3104, çift fiziki SIM var. Global modeli 1 fiziki 1 e-SIM, Amerikan modeli ise çift e-SIM'e sahip. Ülkemizdeki yurt dışı modellerinde en çok Çin cihazı var, ondan dolayı sorun çıkmaz.

Sürenin yenilenmesi devlete bağlı. Yani her türlü yurt disi telefon 4 ay, çift SIM ise 8 ay kullanılabiliyor.

Hak ve özgürlükler çerçevesinde bu süreyi değiştirememeleri lazım. Lakin ülkemizin durumunu biliyorsun; ondan dolayı istediklerini yaparak bu süreyi kısıtlayabilirler. Umalım ki, böyle bir şey yaşanmaz.

15 Pro'yu 32'ye aldım ben. Bu paraya 256 GB S23, ikinci el S24 - iPhone 13 gibi cihazlar vardı. 35 civarına sıfır S24 - iPhone 13 gibi cihazlar da var.

Kullanım işinde, kanunların değişmediği bir durumda 2025 Eylül ayina kadar sorunsuz bir şekilde kullanabilirsin yurt dışı 15 Pro'yu. Sonra 2026 1 ocağa kadar ikinci bir telefon ile birlikte kullanabilirsin. 1 Ocakta yenilendikten sonra da yine 8 ay kullanabilir, 4 ay ikinci telefon ile idare edersin. Bu döngü devam eder.

Lakin her zaman risk var bu işte. Ve o riski alıp almamak senin kararın. Ama riskin ucundaki ödül de oldukça iyi.

Lakin, risk olmadan da S23 alınabilir. Fiyatına göre oldukça iyi bir amiral gemisi. Aynı zamanda kayıt sorunu da yok. Eger uğraşmamak istiyorsan S23, bütçen yetiyorsa da S24 bakabilirsin. Oldukça mantıklı bir tercih olur.

iPhone 13 ise, yani alan arkadaşlarım var, memnunlar da lakin o fiyata değecek bir telefon değil pek. Özellikle S24 ile kıyasladığımızda çok düşük kalıyor. Onu elemeni öneririm.

Umarım yardımcı olmuşumdur, her cihazın artı ve eksilerini belirttim. Son karar sende tabii.
Bu uzun bilgilendirme hakkında teşekkür ediyorum. Çoğu soru işaretini ortadan kaldırdınız.

@arasyuksel Hocam çok güzel izah etmiş. Düz 13 alınası cihaz değil çağ dışı bir cihaz. Soruna gelecek olursam yurt dışı cihaz alınır elbette. Şu açıdan da bakınız: 15 Pro aldınız ve devlet el atıp o süreyi kaldırdı veya azalttı diyelim. Siz zaten yine 15 Pro'yu satayım deseniz parça niyetine dahi çok yüksek tutarlara satacaksanız sadece ekranı 20k olan cihazdan bahsediyoruz. Risk bence yok denecek kadar az bu yüzden. Kafanıza yatmazsa buradan Android alın geçin derim. Pro serileri dışında düz model iPhone alınmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı