iPhone 15 Pro yurt dışı almak mantıklı mı?

Rietrâ

Decapat
Yer
Texas
Daha fazla  
Başlıkta belirtiğim gibi 15 Pro yurt dışı almayı düşünüyorum.
35-38k limitim var. Ya buradan 13 alacağım ya da yurt dışı 15Pro fakat yurt dışı muhabbetine hiç hakim değilim.

Şu an kullandığım cihazım Xiaomi Mi 8, bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan tavsiye almak için konuyu açtım.
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben aldım aynı şekilde geçen sene Temmuz'da bu yıl Eylül'e kadar kullanacağım kalan 4 ayda da yurt dışı X ya da 11 kullanmayı düşünüyorum o kadar para vermeye gerek yok 13e ben de 13'ten geçmiştim 16 Pro bile bakabilirsin hatta.

Yeni IMEI kayıt ucreti sanırım 45 bin oldu. Ayrıyeten garanti kapsamından da faydalanamiyorsun bildigim kadarıyla.
Ikinci el temiz eger bulabilirsen 14 veya 13 Pro alabilirsin bence 4 ay telefonsuz kalmaktansa daha düşük modele bile rağzı gelirdim ben şahsen.

Aldığın cihaz çift simli ise 8 ay kullanırsın 4 ay kapalı kalır. Yılbaşında tekrar açılır. Tabi şuan böyle. Yarın bir yasa çıkarıp senelik yenilemeyi de kapatabilirler.

15 Pro alınır ama en basiti 4 ay kapalı kalacağını bilerek al.

Ben aldım aynı şekilde geçen sene Temmuz'da bu yıl Eylül'e kadar kullanacağım kalan 4 ayda da yurt dışı X ya da 11 kullanmayı düşünüyorum o kadar para vermeye gerek yok 13e ben de 13'ten geçmiştim 16 Pro bile bakabilirsin hatta.

38K'den fazla para çıkmaz benden. O sebepten dolayı 15Pro üstüne bakamıyorum
Fakat şimdi 8 ay kullanma muhabbetine de hakim değilim. Süreç nedir nasıl işliyor?

38K'den fazla para çıkmaz benden. O sebepten dolayı 15Pro üstüne bakamıyorum
Fakat şimdi 8 ay kullanma muhabbetine de hakim değilim. Süreç nedir nasıl işliyor?
Devlet yurtdışından getirip sim kart yuvasına hat taktığın BTK kaydı olmayan cihazın sinyalini tespit ettiği zaman, cihaza 120 gün süre verir. Hat sahibine cihazı kayıt etmesini söyleyen bir mesaj gelir.

Bu sürede cihazın imesini kayıt ettirmen lazım. Alacağın cihaz çift yuva ise 120+120 demektir bu. Tabi süre uzaya da bilir.

8. Ayda iki yuva da kapanınca resetlenme için yılbaşını beklersin. 4 ay başka cihaz kullanacaksın demek.

Devlet yurt dışından getirip SIM kart yuvasına hat taktığın BTK kaydı olmayan cihazı tespit ettiği zaman, cihaza 120 gün süre verir. Bu sürede cihazın imesini kayıt ettirmen lazım. Alacağın cihaz çift yuva ise 120+120 demektir bu. Tabii süre uzaya dabilir.

8. Ayda iki yuva da kapanınca resetlenme için yılbaşını beklersin. 4 ay başka cihaz kullanacaksın demek.

Anladım. Teşekkür ederim sanırım buradan 13 alacağım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00