İnceleme iPhone 15 Pro'dan Samsung S24 Ultra'ya geçtim

Yaklaşık 10 yıllık bir Apple kullanıcısıyım. iPhone 6, iPhone SE, iPhone 11, iPhone 13, iPhone 15 Pro modellerini kullandım yıllarca.
Apple yıllardır iPhone serisinde kendini yineleye devam ediyor. 15 Pro'nun yetersiz pil gücü nedeniyle, Samsung S24 Ultra 512 GB modeline geçiş sağladım. Cihaz kampanyası ile sadece 600 TL fark ödeyerek geçtim.

Sakıncalarım vardı geçmeden önce.
İlk iPhone'umdan beri iCloud kullanan biriyim. iCloud fotoğraflarını nasıl aktaracağımı düşünürken, Apple, Google Cloud'a verileri aktarmak için bir hizmet veriyormuş ve yaklaşık 340GB boyutunda ki verilerimi Apple, 8 günlük bir süreçte Google Cloud hesabıma aktardı.

Ayrıca iCloud 2TB için her ay 249,99 TL ücret öderken, Google Cloud için 2TB yıllık 499,99 TL ödedim. Bu gerçekten çok büyük bir kar benim için.

Aynı zamanda bir AirPods Pro ve iPad Pro kullanıcısıyım. AirPods'ta ki ses kalitesinin arttığını söyleyebilirim. Sadece kulaklığın şarjını göremiyorum o kadar. IPad'te senkronize muhabbeti benim için olmazsa olmaz dediğim bir şey olmadığı için yine dışarıda mobil veri paylaşarak amacıma uygun kullanabiliyorum.

Samsung'un Pen'i gerçekten bir harika çizim için bile olmasa kamera da resim çekeceğiniz zaman bir uzaktan kumanda gibi çalışabilmesi, çok resim çeken biri olarak hoşuma gitti.

Sosyal medya performansı:
İlk öncelikle bu konuda biraz Apple'ı aradım. Fakat zamanla alışıyorsunuz. Akıcılıkta bir problem yok. Fakat, resim konusunda normal kameradan çekip Instagram'da kullanmak sanki daha iyi gibi geliyor. Kendi kameramdan çektiklerimi kullandığımda, kalitede bir düşüş yaşamıyorum.

Kamera konusunda başta biraz tedirgin olsam da daha iyi olduğunu gözlemledim. Çoğu insan Samsung'un kamera konusunda hala eskilerde olduğunu sanarken Samsung gerçekten bu konuda kendini çok iyileştirmiş. Hele de Galaxy AI özelliğini açarsanız kamera için, gerçekten IPhone'u aratmayacaktır.

Arayüz olarak One UI çok başarılı aynı zamanda Galaxy Al gerçekten muazzam. Türkçe dil desteği de eklendiğinde gerçekten çok iyi olacağına şüphem yok. Zaten herkesin malumu Apple ıntelligence denilen olay Siri'nin %25 daha akıllı konuşmasından ibaret. Gerçekten, bir tuş ekledi diye yenilik diyenlere üzülüyorum.

Son olarak şahsi fikrim, S24 Ultra pil açısından ve diğer açılardan bence iPhone 15 Pro serilerinin kat kat iyi. Yazılımsal açıdan Samsung, Samsung find, ve birçok diğer özellik açısından Apple'ı aratmıyor. Apple bir gün gerçekten bir yenilik yani gerçek bir yenilik yaparsa tekrar düşüneceğim. Ama Samsung'un şu anki kalitesi gerçekten başka bir seviye. Geçmeyi düşünüp tereddüte takılanlar arayüz ve kamera olarak içlerini rahat tutabilir. Gerisi size kalmış.

Benim için tek eksi yanı;
iPhone 11'den beri Face ID kullanıyorum. Apple, Face ID'yi ön kameranın yanında bulunan sensörler ile çalıştırıyor ve gerçekten çok hızlı. Samsung ise ön kamerasını kullanıyor Face ID için bu yüzden bazen Samsung beni algılayamayabiliyor. Ama Touch ID gerçekten çok hızlı. Bir eksik diğer eksiği bir nebze de olsa benim için kapattı diyebilirim. Touch ID için ekrana dokunmanız yeterli olacaktır.

Popüler kültür köleliği bende de vardı illa da Apple falan. Çevremden de bu konuda mal mısın tarzında geri dönüşler aldım. Yine de aldırmayın iyi ki geçmişim diyorum. Geçmeyi düşünenler hangisi daha iyi açısından ziyade hangisi benim ihtiyacıma daha uygun diyerek ona göre karar versin. Yalan yok, eğer param olsaydı iPhone 16 Pro Max alırdım. Yıllardır Apple kullandım ayrılmak kolay değil 😁. Ama böyle bir param yoktu ki yine eş değer ve daha iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum. S25 serisinde bu seviyelerini daha da yukarı çıkaracaklar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bende kimseden duymadım böyle bir şeyin olduğunu.

İlk olarak Data & Privacy adresinden Apple kimliğiniz ile giriş yapın. Daha sonra zaten veri aktarmaya veya verilerinizi istettirebiliyorsunuz. Sadece Google Cloud'tan geçişe izin var. Farklı bir servis kullanmaya izin vermiyorlar.

iPhone 15 Pro'm da beta sürümlerle Apple ıntelligenceyi denemiş oldum. Fakat, Siri benim için aynı siriydi. Yine aynı özellikleri yapabiliyordu. Samsung'ta en çok beğendiğim kısım, yabancı insanlarla çalıştığım için çeviri kısmı gerçekten çok hoş. S25 serisi ile de yani Android 15 ile de beraberinde Türkçe dil desteğini getireceklerini eklemişlerdi. Yine de koskoca Apple'ın bu konuda Samsung'a göre geç ve geri kaldığını söylemek zor değil.

Evet ekran gerçekten IPhone'dan geçince farklı bir seviyeye getirdi beni. Telefonu ilk hafta elimden bırakamadım. Ve ona rağmen yine de 1 günümü bana çok iyi idare ettirdi :D

S25'i bekleyin derim. Şahsen, S25'in sızdırılan model tasarımlarını S24'e göre hoş bulmadım. Bu yüzden S24 Ultra'yı düşünmeden seçtim bu konuda.

Apple'ın tercih edilebilir en güçlü yanı yazılımı. iOS bence gerçekten çok kullanışlı ve pratik bir işletim sistemi. Şu ana kadar Android kullanmadıysam, Android'in IOS'tan daha geri olduğunu düşündüğüm içindir. Ama gel görelim Samsung bu konuda fikirlerimi değiştirdi sağ olsun. Konu da da belirttiğim gibi, 2-3 bir şey dışında Apple'ı arattırmadı Samsung.

Apple'in basarili oldugunu yetistigini savunmuyorum bence ana surum olarak cikardiklari yapay zeka da les ama Samsung'da da yapay zeka denebilecek ozellikler cok cok sinirli ve basarili bulmuyorum.
 
Merhaba, bende kimseden duymadım böyle birşeyin olduğunu.

İlk olarak Data & Privacy adresinden apple kimliğiniz ile giriş yapın. Daha sonra zaten veri aktarmaya veya verilerinizi istettirebiliyorsunuz. Sadece Google Cloud'tan geçişe izin var. Farklı bir servis kullanmaya izin vermiyorlar.



iPhone 15 Pro'm da beta sürümlerle Apple Intelligenceyi denemiş oldum. Fakat, siri benim için aynı siriydi. Yine aynı özellikleri yapabiliyordu. Samsung'ta en çok beğendiğim kısım, yabancı insanlarla çalıştığım için çeviri kısmı gerçekten çok hoş. S25 Serisi ile de yani Android 15 ile de beraberinde türkçe dil desteğini getireceklerini eklemişlerdi. Yine de koskoca Apple'ın bu konuda Samsung'a göre geç ve geri kaldığını söylemek zor değil.




Evet ekran gerçekten iPhone'dan geçince farklı bir seviyeye getirdi beni. Telefonu ilk hafta elimden bırakamadım. Ve ona rağmen yine de 1 günümü bana çok iyi idare ettirdi :D


S25'i bekleyin derim. Şahsen, S25'in sızdırılan model tasarımlarını S24'e göre hoş bulmadım. Bu yüzden S24 Ultra'yı düşünmeden seçtim bu konuda.


Apple'ın tercih edilebilir en güçlü yanı yazılımı. IOS bence gerçekten çok kullanışlı ve pratik bir işletim sistemi. Şu ana kadar android kullanmadıysam, android'in ios'tan daha geri olduğunu düşündüğüm içindir. Ama gel görelim samsung bu konuda fikirlerimi değiştirdi sağolsun. Konu da da belirttiğim gibi, 2-3 birşey dışında apple'ı arattırmadı samsung.
Bu arada canşı çeviriye 1,5 gün önce geldi türkçe. Bakın bir kontrol edin.
 
Hayırlı olsun güzel haberler almanız dileğiyle hocam. Tercihinizden umarım memnun kalırsınız ilerleyen günlerde bir güncelleme yaparsanız genel bir değerlendirme için bizlerde merakımızı gider miş oluruz. Uzun süre iOS kullanıp Android'e geçmek gerçekten zor. Ek olarak AirPods Pro ile ses deneyimi daha iyi dediğinizi biraz açar mısınız? iOS ekosisteminde olan bir ürünün diğer tarafta daha iyi olmasını anlamadım doğrusu? Yeni bir cihaza geçiş yapmanızın psikolojik bir yansıması olabilir mi?
 
Gözüm bir S25 Ultra'yı ısıracak, ama bakalım popüler kültürlük devam edecek gibi.
S25 Ultra pek beklenir bir cihaz değil. S26 Ultra kamera ve batarya tarafında iyileşme olacak. S23 Ultra modelinden beri ana kamera sensörü benzer özellikte geliyor. Aynı şey 14 PM ve sonrasında çıkan 15 PM ve 16 PM içinde geçerli. Israrla iki firmada fiziğe savaş açmış durumdalar.
 
Güzel bir geçiş olmuş. Şahsen ben son Apple fiyatlarından sonra pek çok kişinin daha Samsung'a geçişi düşünmesi gerektiği fikrindeyim. Yarı yarıya fiyat farkı var ve dediğiniz gibi şuan ben de pek çok konuda Samsung'u ve arayüzünü başarılı buluyorum. Uzun süredir iPhone kullanıyorum, bi dünya IOS güncellemesi yayınlandı ama arayüzle ilgili "bu da güzel olmuş" diyebileceğim hiç bir özellik eklenmedi. Yıllardır hep aynı arayüz hiç bir kullanım kolaylığı yok. Bir de sağolsunlar 60 hz ekran koyuyorlar arayüzün hiç bir albenisi kalmıyor. Notlar uygulaması hantal, google maps gibi önemli uygulamarda hantal, ekrandaki uygulamaya basılı tutup yerini değiştirmek istiyorum böyle basit işlerde bile hantal.(iPhone 11, batarya %84) Kardeşimdeki S23 FE ile kıyasladığımda 23 FE özellikle arayüz anlamında fersah fersah ilerde. Fındık bataryalı, kısa sürede yavaşlaması için özenle uğraşılmış düz iPhone modelleri ile kıyaslanamaz bile.
 
Bence de iyi yapmışsın. Şahsen 15 Pro kullanan biri olarak her gün düzenli şarja takıyorum. İşim gereği telefonu çok kullanıyorum. Kamera ve navigasyon benim için öncelik bir de banka hesapları güvenliği nedeni ile Apple tercih ettim. Pişman mıyım? Ne evet diyebilirim bu sorunun cevabına ne hayır. En büyük eksisi batarya. Kamera zaten istenileni veren bir cihaz. Alırken Samsung saatimi ve kulaklığımı vermek zorunda kaldım. Çünkü senkron problemi vardı. Apple'ın en büyük eksisi benim için buydu. Bana masraf çıkardı. Hem saat hem kulaklık almak zorunda kaldım. Şimdiki aklım olsa yüksek ihtimal bu telefona o dönem 70k verene kadar. Samsung tarafında S24+ filan alırdım diye düşünüyorum. Xiaomi almazdım çünkü dilim 2 defa yandı.
 
Yaklaşık 17 Gün Sonra İzlenimlerim:

Telefona iyice alıştım ve OneUI artık gözüme daha hoş ve kullanışlı gelmeye başladı. Kamera konusunda ki sorunum yok oldu. Aslında sorun da değil, sadece 10 yıldan fazladır Apple kullanıcısydım ve Apple'ın kameralarına daha alışıktım. Fakat, ekran korucuyu kullanacaksanız lütfen kameranın açık olacağı bir ekran korucuyu tercih edin. Öbür türlü kalite gerçekten yerlerde oluyor.
Telefon'un boyutu ile ilgili araba kullanırken bazı problemler yaşıyordum tek elle kullanmak zor oluyor araba da manuel olunca :D

En memnun olduğum konu pil. Sabah 9'dan akşam 18'e kadar okuldayım mecburi bir şekilde. Bu geçen sürede %100'den gün sonuna kadar %30'lara düşüyor. iPhone 15 Pro kullandığım zamanlarda aynı gün içerisinde 1 defa daha şarja takmam gerekiyor. Ve her an şarjım bitebilir endişesiyle şarj aleti taşıyordum. Şuan, iPad Pro'm ve S24 Ultra ile gidiyorum okula sadece :D Bu da beni çanta taşımaktan kurtarıyor.

Telefonun S Pen'ini yeni yeni kullanmaya başladım. Normalde notlarımı iPad üzerinde tutuyorum fakat, bazen iPad'ımın kapalı olduğu durumlarda hoca aniden birşey söyleyince direkt telefonuma koşuyorum bu da beni bu konuda kurtarıyor bir nevi :D

Telefon gerçekten benim için bir performans harikası. iPhone'u aradığım dönemlerde oluyor elbet boyut olarak. Tek konu zaten boyut. Ben alışırım diye düşündüm alırken boyutu için. Zaten öyle de oldu fakat yeri geldiğinde küçük ekranı aradığım oluyor. Bu yüzden Samsung'a geçmeyi düşünenler, bence seçimini S24+ veya S24'ten yana kullanabilir. Çünkü S24 Ultra ile aralarında gündelik kullanımı etkileyecek düzeyde büyük farklar yok.

Ama tekrar iteliyorum; bütçeniz yetersiz ise bir telefona ₺100.000 vermek çok mantıksız. Evet iPhone güzel bir telefon, fakat ülkemizde normale göre 2 katı fiyatına satılıyor. Böyle bir durumda Samsung'un yeni seri telefonları sizi üzmeyecektir.

Yapay zeka konusunda Türkçe çeviri eklendi ve benim için cuk oturdu. Kardeşimde ki 14 Pro Max ile S24 Ultra üzerinden yapay zeka karşılaştırması yaptık kendimizce. Fotoğraflarda obje kaldırma veya yeni birşeyler ekleme ve çeviri benim gibi normal bir kullanıcının arada sırada başvuracağı şeyler. Ve Samsung'un tartışmasız bu konuda daha iyi olduğunu söylemek o kadar da zor değil.

Airpods Pro ile kullanmaya devam ediyorum. Gürültü engelleme vb. gibi özellikleri benim için önemli olanlar. Onları da S24 Ultra ile kullanmaya devam edebiliyorum. Ama gözüm bir yandan da Galaxy Buds 3 Pro'yu ısırıyor hayırlısı diyelim.

Bir üniversite öğrencisi olarak, iPad ve telefonumun senkronize olmaması bazı durumlarda sorun yaratsa da, göndereceğim dosyayı kendime mail atarak bir şekilde çözüme ulaştırıyorum.

Sonuç olarak;
Parası olan yine iPhone almaya devam edebilir bence. Ama bütçesi dar olup cebinizde doğru düzgün paranız yoksa borç, harç gidip iPhone almaya gidiyorsanız bence bunu yapmayın. Kendinize de bir yerde hakaret. 10 Yıldır Apple kullanıcısıydım çocukluğumdan beri. Hiçbir zaman popülaritesi olduğu için değil. Ailem tarafından bana ilk iPhone verildiği için kullandım. iPhone yurtdışında 1200 dolar. Burada 2600 dolar civarında. S24 Ultra dediğimiz telefon, 1300 dolar yurtdışında, burada ise 1700 dolar. Bunun da nedeni vergilendirmeler vesaire. Paranızı sokağa atmayın.
 
Sonunda zincirlerini kıran ve özgüleşen bir arkadaşımızın yazısını okuduk.

Elinize sağlık.

İyi günlerde kullanın.

Ben S23 Ultra ile ilgili olan bir anımı anlatayım.

=
Cihazı düşürdüm ve ekranını kırdım. Samsung servisi aradım. 9.100 liraya hem ekranımı hem de pilimi değiştirdiler. "Abi bir hafta sürebilir" dediler, 2 günde halledildi. Çok şaşırdım ve işçilik muazzamdı. (İzmir / Konak Servisi)
 
Sonunda zincirlerini kıran ve özgüleşen bir arkadaşımızın yazısını okuduk.

Elinize sağlık.

İyi günlerde kullanın.

Ben S23 Ultra ile ilgili olan bir anımı anlatayım.

=
Cihazı düşürdüm ve ekranını kırdım. Samsung servisi aradım. 9.100 liraya hem ekranımı hem de pilimi değiştirdiler. "Abi bir hafta sürebilir" dediler, 2 günde halledildi. Çok şaşırdım ve işçilik muazzamdı. (İzmir / Konak Servisi)
S23 seri ve öncesinde ekran ve geri kalan parçalar tek parça halindedir anakart hariç. Bu sebeple pilinizde değişmiş olabilir. Hayırlısı olsun tekrardan dikkatli kullanmaya dikkat edin. Apple kullanıcısı olsaydınız 9100 değil 20.000 leri konuşuyorduk 😁
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı