iPhone 15 vs 16e

Selamlar,

10 yıldır Andoid kullandım ve son 2 yıldır telefonum S21FE. Bir süredir iOS'a geçmek istiyorum. Biraz araştırma sonucunda iPhone 16e ile 15 arasında kaldım. Ara sıra hobi olarak fotoğraf çekimleri yapıyorum fakat benim için kamera özellikleri hiçbir zaman ön planda olmadı. Daha çok beni gündelik rutini stabil olarak taşıyabilecek işlemci gücü, dizi ve film icin ekran özellikleri ve AI özelliklerini benim icin yeterli olacaktır. Fakat öğrendiğim kadarıyla 16E'de bulunan Apple'ın AI'ı şu an ülkemizde cok kullanışlı değilmiş. Gelecekte ne durumda olur bilmiyorum.

Farklı önerilerinizi de sunabilirsiniz. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
16e kesinlikle fiyatını hak etmiyor. IPhone'da düz seri kullanmak çok büyük hata diye düşünüyorum. 14Pro daha mantıklı geliyor her ikisindense fakat onunda 2. elden temizini bulabilirseniz güzel olur. işlemci v AI konusunda 16e nin gerisinde kalıyor fakat türkiyeye AI ne zaman gelir gelirse ne kadar stabil olur pek bilmiyorum.

Selamlar,

10 yıldır andoid kullandım ve son 2 yıldır telefonum S21FE. Bir süredir IOS'a geçmek istiyorum. Biraz araştırma sonucunda iPhone 16e ile 15 arasında kaldım. Ara sıra hobi olarak fotoğraf çekimleri yapıyorum fakat benim için kamera özellikleri hiçbir zaman ön planda olmadı. Daha çok beni gündelik rutini stabil olarak taşıyabilecek işlemci gücü, dizi ve film icin ekran özellikleri ve AI özelliklerini benim icin yeterli olacaktır. Fakat öğrendiğim kadarıyla 16E'de bulunan Apple'ın AI'ı şu an ülkemizde cok kullanışlı değilmiş. Gelecekte ne durumda olur bilmiyorum.

E serisi biraz daha kalitesiz tabiri caizse dandik
15 al.

Selamlar,

10 yıldır andoid kullandım ve son 2 yıldır telefonum S21FE. Bir süredir IOS'a geçmek istiyorum. Biraz araştırma sonucunda iPhone 16e ile 15 arasında kaldım. Ara sıra hobi olarak fotoğraf çekimleri yapıyorum fakat benim için kamera özellikleri hiçbir zaman ön planda olmadı. Daha çok beni gündelik rutini stabil olarak taşıyabilecek işlemci gücü, dizi ve film icin ekran özellikleri ve AI özelliklerini benim icin yeterli olacaktır. Fakat öğrendiğim kadarıyla 16E'de bulunan Apple'ın AI'ı şu an ülkemizde cok kullanışlı değilmiş. Gelecekte ne durumda olur bilmiyorum.

Kamera ile işin yoksa 16'e öneririm. Pils süresi bayağı iyi gidiyor seni idare eder. Ama dinamik ada önemliyse senin 15 al.

10 yıldır Andoid kullandım ve son 2 yıldır telefonum S21FE. Bir süredir IOS'a geçmek istiyorum. Biraz araştırma sonucunda iPhone 16e ile 15 arasında kaldım. Ara sıra hobi olarak fotoğraf çekimleri yapıyorum fakat benim için kamera özellikleri hiçbir zaman ön planda olmadı. Daha çok beni gündelik rutini stabil olarak taşıyabilecek işlemci gücü, dizi ve film icin ekran özellikleri ve AI özelliklerini benim icin yeterli olacaktır. Fakat öğrendiğim kadarıyla 16E'de bulunan Apple'ın AI'ı şu an ülkemizde cok kullanışlı değilmiş. Gelecekte ne durumda olur bilmiyorum.

15'in 16E'ye artıları:
-Gün ışığı altında daha parlak ekran
-Geniş açı kamera
-Dinamik ada
16E'nin 15'e artıları:
-2 yıl daha yeni işlemci. Bu da 2 yıl daha güncelleme alacak demek.
-2 GB Fazladan RAM
-Daha iyi pil ömrü
Açıkçası 16e o parayı zerre hak etmiyor düz 15 de hak etmiyor. O paraya 2. el 14 Pro bakmalısınız. 14 Pro her yönden düz 15'ten iyi. 16E'den de işlemci harici iyi bir telefon.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı