iPhone 15 vs iPhone 13

ibosco

Centipat
Daha fazla  
İyi sosyaller. 60Hz olması benim için çok önemli değil ve elimde SE (2020) cihazı var. Cihaz çöp durumda. Aradaki fiyat farkına değer mi? Android kullanmayı düşünmüyorum iOS bana daha çok uyuyor. 2. el cihaz kullanmayı da çok düşünmüyorum önerilerinize açığım. Düz 16 alabilecek bir bütçem de var.

Düz 16 alabilecek bütçe varsa ve sıfır takıntınız yoksa ben önerilerimi değiştireceğim: Düz 16 parasına 2. el 15 Pro, düz 15 parasına 2. el 14 Pro almanız her ama her yönden çok daha iyi olacaktır. Düz 13 yerine de 2. el 13 Pro alman yine çok mantıklı olur. Önerilere açıksın diye yazdım hocam bence 2. ele şans vermelisin. 2. el istemezsen elbette düz 16'ya çıkmalısın. 13'ten 15'e değer 15'ten 16'ya da değer farka.

Ben son 1 yıldır Pro serisi kullanan bir Apple fan boyu olarak, Pro serisi dısında IPhone'a para kaptırılmaz diye düşünüyorum. Kullanınca farkını anlarsınız. Ben bütçe çıkılabilirse 14Pro (eğer yapay zeka güncellemesine takilmiyorsanız) veya 15Pro tercih ederdim.

Ne beklediğine bağlı olarak değişir hocam. Sık telefon değiştiren biriysen üst modelleri alman satışta sana kolaylık sağlar. Benim gibi basit işler için kullanan biriysen ve bir telefonu ortalama 5 sene kullanıyorsan 13 de fazlasıyla işini görür. 12 kullanıyorum bizimkilerde 13 ve 16 var aralarında çok bir olay olduğunu düşünmüyorum.

Düz 16 alabilecek bütçe varsa ve sıfır takıntınız yoksa ben önerilerimi değiştireceğim: Düz 16 parasına 2. el 15 Pro, düz 15 parasına 2. el 14 Pro almanız her ama her yönden çok daha iyi olacaktır. Düz 13 yerine de 2. el 13 Pro alman yine çok mantıklı olur. Önerilere açıksın diye yazdım hocam bence 2. ele şans vermelisin. 2. el istemezsen elbette düz 16'ya çıkmalısın. 13'ten 15'e değer 15'ten 16'ya da değer farka.
2.el telefona ailem de cok sıcak bakmıyor hocam. Pro ve düz model arasında hz değeri dışı ciddi bir fark var diyebilir miyiz?

2.el telefona ailem de cok sıcak bakmıyor hocam. Pro ve düz model arasında Hz değeri dışı ciddi bir fark var diyebilir miyiz?

Evet ciddi fark var diyebiliriz. Ekrandan kasaya, kasadan işlemciye, işlemciden kameraya ciddi farklar var. Kamerada hele devasa atılımlar var Pro modellerde. 16 serisinde Pro ile düz modeller arasındaki makas biraz daha azaltıldı. Hatta iPhone 16 tüm bu donanımına ek sadece bir de 120Hz olsaydı 16 Pro ve 16 Pro Max'in bu sene selası okunurdu satış rakamları olarak. Yani illa sıfır ve düz modelde kararlıysan düz 16 seçmelisin ama Pro serisi cihaza aileni de ikna edip 2. el olarak kral gibi verdiğin yüksek tutarların hakkını veren cihaz kullanmak daha iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı