iPhone 15 vs iPhone 16e

Hangisi?

• Oy verenlerin toplamı
    42
Makaleler
1
Daha fazla  
Soru basit: İki telefondan birini bir hafta içinde alacağım, başka bir alternatifim yok. O yüzden Android veya üst iPhone modelleri önermeseniz iyi olur.

Telefonda ağırlıklı olarak müzik dinlerim, video izlerim ve gördüğüm şeylerin fotoğraflarını çekerim. Oyun oynamam, ağır bir şekilde kullanmıyorum.

iPhone 16e, gerek işlemcisi gerekse yeni çıkan model olması sebebiyle ilgimi çekiyor. Apple Intelligence özelliği de bana kalırsa oldukça ilgi çekici.

Kamera konusu ise kafamı karıştırıyor, o konuda tam emin olamıyorum. Donanım olarak 15’ten üstün gibi duruyor, sadece karşılaştırmalara baktığımda öyle görünüyor.

15 ise tasarımı, pek kullanacağımı düşünmesem de MagSafe özelliği, Dinamik Ada ve çift kamera gibi özelliklerle dikkatimi çekiyor.

İkisinden birini alacak olsanız tercihiniz hangisi olurdu? Fiyatı arttırmak istemiyorum, o yüzden fiyat konusunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone 16e adlı telefonun yakınından geçmeyiniz.

iOS tarafında Apple Intelligence umudu hariç hiçbir umut yok malum telefona entegre olabilen yapay zekalar iOS tarafında böyle bir şey yapamıyor Apple’ın saçma sapan politikası…
Çok fena batırdılar yapay zeka işini.

Her neyse, arada kalsam ben 16e tercih ederdim bir 14 Pro Max kullanıcısı olarak. İşlemci 2 nesil üst sayıldığı için daha mantıklı, Apple Intelligence ve Apple’ın kendi Wi-Fi çipi gibi nimetleri var, hızlar çok iyi.
15 alacağınıza direkt 14 Pro alsanız çok çok daha iyi olur.

@Denizius124 izledikten sonra noktayı koymak icin konuyu açtım zaten, teşekkür ederim tekrardan.
@328914 ikinci ele yanasmayi istemiyorum, incelediğim kadarıyla sağlam 14 pro da bulamadım zaten istediğim fiyat bandında, genelinin pil sağlığı çok düşük kalıyor yani.
@Denizius124 geniş açı meh yani sürekli kullandığım bir şey değil, odak mesafesi hele hiç değil. Gidip de gördüğüm bir binanın yakın çekimini almayı istemem.
@Wanhedaa fakat daha uzun süre güncelleme desteği alicak 15'e göre ve daha ucuz.

Bu cihazların bu fiyatları hak ettiğini asla düşünmüyorum Android tarafına yanaşmayı istemez misiniz?

2. el veya yurt dışı düşünür müsün? Düşünürsen çok güzel alternatifler sunarız iPhone cephesinde aynı paraya. Düşünmezsen bu ikisi arasından elbette iPhone 15.
iPhone 15'te olan 16e'de olmayan önemli özellikler:
1-Güneş ışığı altında çok daha parlak ekran
2-Dinamik ada
3-Geniş açı kamera
Bu 3'ü sebebiyle ve ülkemizde daha ufukta bile görülmeyen muhtemelen bize iPhone 18 çıktıktan sonra gelecek bir yapay zeka için de bugünden paranı çağ dışı 16e'ye yatırmanı önermem. Zaten bugün bile Apple yapay zekası berbat durumda. Aradan 2-3 yıl geçer yapay zeka oturur, güzelleşir ve ülkemize gelir ardından o dönemki güncel modellere satıp geçersin çok ilgin varsa ama bugün için Apple AI bir kıstas değil, olmamalı.
Kaldı ki satarken düz 15'i daha pahalıya satarsın daha az değer kaybeder. Bugün TR'de insanlar harıl harıl 13 alırken bundan 1-2 sene sonra da herkes 15 almak isteyecek haliyle talep gören model olacak. 16e'ye zaten yapay zeka gelene kadar sene 2027-2028 olacak o telefon hepten o günlerin teknolojilerinde çağ dışı kalacağı gibi pili vs. de eskimiş durumda olacak. Ama dediğim gibi o paralara bu 2 telefon da alınmaz normalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…