iPhone 15 vs Samsung S24 FE

Bütçe
40k
Hocam marka oldukça büyük ve güvenilir bir marka isterseniz araştırabilirsiniz, ülkemizde son zamanlarda faaliyette bulunup üst modellerini satışa sunmaya başladı ama Globalde bayağı ünlüdür.
Kendimde Vivo X60 Pro Plus kullanıyorum,.2021 yılında Vivo'nun amiral gemisiydi bu cihaz ve o yıllardaki rakipleri olan iPhone 12 ve 13 serilerini kamera konusunda baştan sona ezde ve ondan sonraki Pro ve Pro Max modellerinden 14 Pro'dan da daha iyi oldu fakat 14 Pro Max daha iyi kamerada.
Ama son çıkan 17 dahil hiçbir düz iPhone modeli bu 2021 çıkışlı cihazın kamera performansına erişemedi.
Zeiss'ide araştırırsan8z dünyanın en iyi mercek ve kamera lensi vs.. üreticisi olduğunu görürsünüz ve Vivo'nun üst segment cihazlarında bu Zeiss mercekler kullanılıyor.
Zeiss ile anlaşmalı üretim yapmanın benim bildiğim yalnızca 2 marka var; Vivo ve Sony.
Teşekkürler hocam bakacağım fakat şu arka kamera tasarımları hiç hoşuma gitmiyor be. Yani düz koyun işte bazısı çukur gibi gözüküyor bazısı yamuk yumuk oluyor yani ne gerek var ki böyle şeylere. Sırf o görüntü bile o tür telefonları almama sebebim olabilir çünkü bana çok çirkin geliyor görüntüsü.

İphone alacaksak 16 ve üstü al. Sakın 14 veya 15 alayım deme git 13 al daha iyi aralarında 1 nesil işlemci farkı var değmez. İphone 16 3 nesil güncel işlemciyle geliyor. Ayrıca 15 lerde kronik ısınma sorunu var dikktine
Hocam 13 de alınmaz bence neredeyse 5 yıllık telefon. Miladı doluyor bence artık.

Teşekkürler hocam bakacağım fakat şu arka kamera tasarımları hiç hoşuma gitmiyor be. Yani düz koyun işte bazısı çukur gibi gözüküyor bazısı yamuk yumuk oluyor yani ne gerek var ki böyle şeylere. Sırf o görüntü bile o tür telefonları almama sebebim olabilir çünkü bana çok çirkin geliyor görüntüsü.

Hocam 13 de alınmaz bence neredeyse 5 yıllık telefon. Miladı doluyor bence artık.
Evet genel olarak bende Vivo'nun amiral gemisi tasarımlarını biraz abartı buluyorum ama X200 FE için sade bir tasarım kullanılmış ve açıkçası benim bayağı hoşuma gitti.

Kamera olarak ciddi bir fark var ama 2 katı para verilir mi? Hayır.

Kameralar yakın falan değil.

2. El S25U var 55 civarına, veya magic 7 pro var sıfır, bu cihazlar varkende 15 alınmaz.

S24FE alınır, kamerasıda iyi, ama iphone 15'e yakın falan değil, kendinizi kandırmadan alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kamera olarak ciddi bir fark var ama 2 katı para verilir mi? Hayır.

Kameralar yakın falan değil.

2. El S25U var 55 civarına, veya magic 7 pro var sıfır, bu cihazlar varkende 15 alınmaz.

S24FE alınır, kamerasıda iyi, ama iphone 15'e yakın falan değil, kendinizi kandırmadan alabilirsiniz.
Hocam bence kameraları birbirine yakın. YouTube'dan karşılaştırma videolarını da izledim tabi ki iPhone kamerası daha iyi ama bariz de bir fark olmadığını düşünüyorum. Kamera testlerinde de sonuçları yakın gösteriyor.

Arkadaşlar merhabalar. Yeni bir telefon almayı planlıyorum fakat bu iki cihaz arasında acayip kararsız kaldım. Oyun çok oynamam belki arada NSS falan. Kamera benim için önemli. Telefonu genelde mesajlaşma ve sosyal medya için kullanıyorum. Android'den de biraz sıkıldığım için aslında iPhone'u düşündüm biraz da. Sizce arada 20 bin'e değen bir fark var mı ve siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Şimdiden teşekkürler. (Bütçem 35-40 bin civarı fakat iPhone için 50 bin'e zorlayabilirim)
Siteye şu postun benzerini atmak için girdim şakasız:) Apple denemek istiyorsan bütçe sınırlıysa 15 ve 16e kalıyor geriye. Bende S24 var şuan fakat artık sıktı ve kamerasının kötüleştiğini düşünüyorum Instagram gibi bazı uygulamalarda sürekli sorun yaşıyorum şarjı da tutmamaya başladı o yüzden farklılık olsun diye Apple tarafına geçmek istiyorum S24 üstüne 20bin vermem gerekiyor Iphone 15 için ama kararsızım tabi. S24 kamerası kötü değil ama Iphone ile alakası yok onu söyleyebilirim. Yani kamerası çok daha iyi olsa bile Instagram'da paylaştığın zaman çamur gibi oluyor zaten Android'in en büyük sorunu bence. Kaliteli tüm fotoğraflar paylaşıldığı zaman rezalet duruma düşüyor sırf şu durumdan bıktığım için bile Iphone düşünüyorum

Halamda S24FE var bende S23, S23 bir tık daha iyi çekiyor. S24FE kötü değil fiyatına göre de alınır ama yani, iPhone 11'e denk kamerası var, tabii ki iPhone 11'den sonra da devasa değişimler olmadı kamera olarak fakat yine de yani, S24FE kamerası için iPhone 15 ile benzer demek bence hatalı.

iPhone 11 ile benzer.

Hocam mesajınızı okurken kendimi gördüm sanki 😃😃 Gerçekten düşününce kendini iyi lanse etmek için kutusuna bile psikolojik hile katan bir markanın sunduğu ürüne güvenmediği de bir gerçek. Bütçemi de 50 bine zorlamaya hiç gerek yok en iyisi ben S24'den yana kullanayım tercihimi. Önerileriniz için teşekkür ederim.
Rica ederim hocam. S24 müthiş bir telefon. iPhone 15 ile 16 arası bir telefon ama çoğu özellikleri yine benim görüşümce daha iyi. Hayırlı olsun şimdiden.

Siteye şu postun benzerini atmak için girdim şakasız:) Apple denemek istiyorsan bütçe sınırlıysa 15 ve 16e kalıyor geriye. Bende S24 var şuan fakat artık sıktı ve kamerasının kötüleştiğini düşünüyorum Instagram gibi bazı uygulamalarda sürekli sorun yaşıyorum şarjı da tutmamaya başladı o yüzden farklılık olsun diye Apple tarafına geçmek istiyorum S24 üstüne 20bin vermem gerekiyor Iphone 15 için ama kararsızım tabi. S24 kamerası kötü değil ama Iphone ile alakası yok onu söyleyebilirim. Yani kamerası çok daha iyi olsa bile Instagram'da paylaştığın zaman çamur gibi oluyor zaten Android'in en büyük sorunu bence. Kaliteli tüm fotoğraflar paylaşıldığı zaman rezalet duruma düşüyor sırf şu durumdan bıktığım için bile Iphone düşünüyorum
Ona Instagram'ın ve telefon üreticilerinin vesayre el atması lazım hocam . İki ayrı yazılımda farklı uygulama gibi işliyor fotoğrafları. Apple da bir sıkıntı yok niyeyse. Ben açıkçası pek kalite kaybı gözlemlemiyorum S24'te. Çok çok az oluyor ama genelde 4K 60FPS video falan atınca birazcık daha hissediliyor fotoğrafa göre. 1080P 60 fps çekince neredeyse hiç kalite kaybı olmaz. Ben memnunum kameradan. Özellikle gece çekimi aşırı başarılı geldi bana. Bu fiyatta böylesi var mı bilmiyorum. Kısaca, S24 kullanıcısı olarak kalite kaybı gözlemlemiyorum pek. Çok çok çok ince bir kalite kaybı olabiliyor. O kadarına da yapacak bir şey yok yani. Uygulama sıkıntılı. Ayrıca bir iPhone 13 alsanız ve paylaşım yapsanız S24'ten paylaşılanın yanına yine yaklaşamaz. Çünkü her türlü çok daha iyi iş ortaya koyuyor.

iPhone 11'den daha iyi değil S24FE'nin kamerası.
iPhone 11'den iyi değil mi🤔

Son düzenleme:
Rica ederim hocam. S24 müthiş bir telefon. iPhone 15 ile 16 arası bir telefon ama çoğu özellikleri yine benim görüşümce daha iyi. Hayırlı olsun şimdiden.

Ona Instagram'ın ve telefon üreticilerinin vesayre el atması lazım hocam . İki ayrı yazılımda farklı uygulama gibi işliyor fotoğrafları. Apple da bir sıkıntı yok niyeyse. Ben açıkçası pek kalite kaybı gözlemlemiyorum S24'te. Çok çok az oluyor ama genelde 4K 60FPS video falan atınca birazcık daha hissediliyor fotoğrafa göre. 1080P 60 fps çekince neredeyse hiç kalite kaybı olmaz. Ben memnunum kameradan. Özellikle gece çekimi aşırı başarılı geldi bana. Bu fiyatta böylesi var mı bilmiyorum. Kısaca, S24 kullanıcısı olarak kalite kaybı gözlemlemiyorum pek. Çok çok çok ince bir kalite kaybı olabiliyor. O kadarına da yapacak bir şey yok yani. Uygulama sıkıntılı. Ayrıca bir iPhone 13 alsanız ve paylaşım yapsanız S24'ten paylaşılanın yanına yine yaklaşamaz. Çünkü her türlü çok daha iyi iş ortaya koyuyor.

iPhone 11'den iyi değil mi🤔
S21 , S21FE ve iphone 11 ile benzer, evet.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı