iPhone 16 alınır mı?

Bilezik almak daha mantikli degil mi? Neden telefon aliyoruz? Bence kullanmak icin. Ayrica dediginiz dusuk seri Android cihazlar icin gecerli, S23 ultrayi s25 ultra ciktiginda gayet makul fiyata yine satabilirsiniz bence, ama Apple'in piyasasi tabii ki daha iyi.
Hocam anlatmak istediğim şu, telefona bu kadar para verecek durumunuz yoksa gidip kredi çekin kendinizi zora sokun iphone alın demiyorum zaten, fakat telefon halihazırda herkesin kullandığı birşey olduğundan ve artık ihtiyaç haline geldiğinden kullanmışken elinizde değeri yitirmeyen birşey olması daha mantıklı bunu söylemek istiyorum. Yoksa elma logosuyla hava atacağım kafasıyla telefon alınmaz. Ben 5-6 sene önce iphone piyasasına girdim ki inanılmaz ön yargılıydım, övebileceğim yanlarıda var eksi diyeceğim yanlarıda ama maddi olarak beni hiç üzmedi ve hep güncel kalmamı sağladı piyasa değerleri yüzünden. Hatta çokca alım satımdan kar ettim. Bu işin ticaret boyutu tabiki. Fakat kişisel kullanımda da üzmez. Hani bazı arkadaşlar yorum yapıyor işte 60 hz olayı ne bileyim falanca markanın işlemcisi daha iyi falan iyide arkadaşım telefonu satın alan kişi telefonu instagram ve konuşma mesajlaşma dışında birşey için almıyor ki, isterse 500 hz olsun değişen birşey yok. Burda ihtiyacınız ön plana çıkıyor eğer sizin öncelikleriniz farklı ise tabiki farklı telefonlara yönelebilirsiniz. İnstagramda gezinirken veya biriyle telefon konuşurken 60hz olsa ne farkeder dediğim gibi 500 hz olsa ne farkeder kullanan için.

Ben 15 aldım hak ettiğini düşünüyorum ancak 15 ile 16 arasında acayip bir fark bulamadım, eğer para varsa ve sıfırdan iphone almak istiyorsanız ve ilk iphoneniz 16 olacaksa bence alınabilir.

Hocam anlatmak istediğim şu, telefona bu kadar para verecek durumunuz yoksa gidip kredi çekin kendinizi zora sokun iphone alın demiyorum zaten, fakat telefon halihazırda herkesin kullandığı birşey olduğundan ve artık ihtiyaç haline geldiğinden kullanmışken elinizde değeri yitirmeyen birşey olması daha mantıklı bunu söylemek istiyorum. Yoksa elma logosuyla hava atacağım kafasıyla telefon alınmaz. Ben 5-6 sene önce iphone piyasasına girdim ki inanılmaz ön yargılıydım, övebileceğim yanlarıda var eksi diyeceğim yanlarıda ama maddi olarak beni hiç üzmedi ve hep güncel kalmamı sağladı piyasa değerleri yüzünden. Hatta çokca alım satımdan kar ettim. Bu işin ticaret boyutu tabiki. Fakat kişisel kullanımda da üzmez. Hani bazı arkadaşlar yorum yapıyor işte 60 hz olayı ne bileyim falanca markanın işlemcisi daha iyi falan iyide arkadaşım telefonu satın alan kişi telefonu instagram ve konuşma mesajlaşma dışında birşey için almıyor ki, isterse 500 hz olsun değişen birşey yok. Burda ihtiyacınız ön plana çıkıyor eğer sizin öncelikleriniz farklı ise tabiki farklı telefonlara yönelebilirsiniz. İnstagramda gezinirken veya biriyle telefon konuşurken 60hz olsa ne farkeder dediğim gibi 500 hz olsa ne farkeder kullanan için.
Ben yanlis anlamisim hocam, kusura bakmayin. 60 hz mevzusu ama gercekten komik hocam, o cihaza cok zor olmamali 120 hz koymak bence. Benim sahsi fikrimce goz zevki olarak baya etkili, 14 pro max kullaniyorum yakinimda duz 15 var, acikcasi benim telefondan sonra elime sanki 4000 tllik telefon almisim gibi geliyor.

Alacağımdan değil. Sadece bu fiyatları hak ettiği konusunda fikirlerinizi almak istiyorum.

Düz model bir iPhone, hiçbir zaman fiyatını hak etmedi son 3 yıldır. Gerek döviz gerek TL bazında. Çünkü aldığın özellik verdiğin para bakımından bakarsan Pro serileri daha uyguna geliyor. Bu senenin en F/P cihazı 16 Pro'dur.
Apple TR de az değil. Evet dolar yüksek, evet %103 vergi ile tecavüze uğruyoruz. Sadece dolar kuruna göre ve vergiyi koyduğunda yine bu fiyatlara ulaşamıyoruz. Yani şu anda Apple TR'nin sadece bir telefondan kârı çok yüksek. Hele o 16 Pro Max'in fiyatları... Sokaktaki Abdullah dayı belirlemiş fiyatları. 16 Pro'nun başlangıç fiyatı ile 16 Pro Max'in başlangıç fiyatı arasında 20K fark var. Aynı telefon bunlar birebir donanımsal olarak. Adında Max var diye daha mı iyi oldu Apple TR'ye sormak lazım. 200 dolar fark var globalde. 7K olması gereken fiyat farkı neden 20K? Burada ne döviz ne vergi, geçirenler başka biri umarım anlatabildim. İleriye dönük kura göre belirlendiyse dolar yılbaşında 40 olduğunda anca zam gelmesi lazım. Ama kasımda dolar 37TL olsun zam yapmayacaklar mı? Elbette yapacaklar.

Düz model bir iPhone, hiçbir zaman fiyatını hak etmedi son 3 yıldır. Gerek döviz gerek TL bazında. Çünkü aldığın özellik verdiğin para bakımından bakarsan Pro serileri daha uyguna geliyor. Bu senenin en F/P cihazı 16 Pro'dur.
Apple TR de az değil. Evet dolar yüksek, evet %103 vergi ile tecavüze uğruyoruz. Sadece dolar kuruna göre ve vergiyi koyduğunda yine bu fiyatlara ulaşamıyoruz. Yani şu anda Apple TR'nin sadece bir telefondan kârı çok yüksek. Hele o 16 Pro Max'in fiyatları... Sokaktaki abdullah dayı belirlemiş fiyatları. 16 Pro'nun başlangıç fiyatı ile 16 Pro Max'in başlangıç fiyatı arasında 20k fark var. aynı telefon bunlar birebir donanımsal olarak. Adında Max var diye daha mı iyi oldu Apple TR'ye sormak lazım. 200 dolar fark var globalde. 7K olması gereken fiyat farkı neden 20k? Burada ne döviz ne vergi, geçirenler başka biri umarım anlatabildim. İleriye dönük kura göre belirlendiyse dolar yılbaşında 40 olduğunda anca zam gelmesi lazım. Ama kasım'da dolar 37TL olsun zam yapmayacaklar mı? Elbette yapacaklar.

Hocam sizce S23 mü IP 12 mi?

Hocam sizce S23 mü IP 12 mi?
S23 almalısın. Kıyası dahi olmaz. iPhone 12 çağ dışı bir cihaz. Ekosistemin varsa iPhone alabilirsin ama o da yine 12 olmaz. 2. el 12 Pro veya yurt dışı 14 Pro, 15 Pro o bütçelere var. Kendi konunu açsan daha iyi olur.

Düz modeller Avrupa ülkelerinde dolar ve euro bazında bakıldığında kendi kullanıcı kitlesi için gayet yeterli ve parasının hakkını veren telefonlar ama bizim ülkemizdeki fiyatları sebebiyle kesinlikle hak etmiyor illa iPhone alınması gerekmiyorsa ülkemizde düz seri almak saçma ama yurt dışında alan birisi için saçma demek yanlış olur.

Pro serisi alınamıyorsa diğer seçeneklere bakmak daha iyi olur.

Hocam anlatmak istediğim şu, telefona bu kadar para verecek durumunuz yoksa gidip kredi çekin kendinizi zora sokun iPhone alın demiyorum zaten, fakat telefon halihazırda herkesin kullandığı bir şey olduğundan ve artık ihtiyaç haline geldiğinden kullanmışken elinizde değeri yitirmeyen bir şey olması daha mantıklı bunu söylemek istiyorum. Yoksa elma logosuyla hava atacağım kafasıyla telefon alınmaz. Ben 5-6 sene önce iPhone piyasasına girdim ki inanılmaz ön yargılıydım, övebileceğim yanları da var eksi diyeceğim yanları da ama maddi olarak beni hiç üzmedi ve hep güncel kalmamı sağladı piyasa değerleri yüzünden. Hatta çokca alım satımdan kar ettim. Bu işin ticaret boyutu tabii ki. Fakat kişisel kullanımda da üzmez. Hani bazı arkadaşlar yorum yapıyor işte 60 Hz olayı ne bileyim falanca markanın işlemcisi daha iyi falan iyi de arkadaşım telefonu satın alan kişi telefonu Instagram ve konuşma mesajlaşma dışında bir şey için almıyor ki, isterse 500 Hz olsun değişen bir şey yok. Burada ihtiyacınız ön plana çıkıyor eğer sizin öncelikleriniz farklı ise tabii ki farklı telefonlara yönelebilirsiniz. Instagram'da gezinirken veya biriyle telefon konuşurken 60Hz olsa ne fark eder dediğim gibi 500 Hz olsa ne fark eder kullanan için.

Ben S25 - ile iPhone 15 16 arasında kaldım.

Önceliğim güç kesinlikle 5 10 yıl donmayacak kasmayacak uzun yıllar beni götürecek

Pil - telefonu çok ağır kullanırım hiç oyun oynamam telefonun ekranı sürekli açıktır 7/24 sürekli sosyal medyada gezerim

Ve satarsam iyi fiyatlara gitmesini istiyorum 10 yıl kullanıp 5K ya 10k ya gitmesi yerine 20 30a belki daha fazla eder bilmiyorum ama satılır yani

iPhone normalde sevmem o kadar parayı hak etmiyor bence görüntü umurumda değil kamerası da umurumda değil benim istediğim her şeyi yazdım ben bu yüzden iPhone istiyorum 60Hz olmaması çok büyük bir sorun ama Android'in 60 Hz ekranı ile IPhone'nın aynı değil hissetmeyeceğimi düşünüyorum

S25 bu özellikleri fazlasıyla karşılıyor ama 4 5 yıl sonra gözle görülür kasmalar başlayacaktır uzun süredir 120Hz Android'ler kullandım biliyorum yaşadım yüksek işlemcili olmasalar da hepsinin sonu belli

iPhone 7 bile şu an çıkmış olan telefonlarla neredeyse aynı hızda performansta seneler önce pil soru olmasa onu satmaz hâlâ kullanmaya devam ederdim yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı