iPhone 16 mı 15 mi?

İlla iPhone diyorsan 16 bekleme piyasa ne olur bilemeyiz ama IPhone'ların base modelleri alınmaz artık. Hemde S24+ varken o civarda daha ucuza. 60Hz telefon mu alacaksınız cidden 2024'teyiz.

Apple ekosistemi içerisindeyim ve beğeniyorumda 14 Pro sıfır bulamıyorum veya 13 Pro sıfırlarını kaldırmışlar veya aşırı uçuk fiyatlardalar o yüzden bu modellere yöneldim eğer ekosistem içerisinde olmasam Samsung cidden güzel işler başarıyor bu zamanlar.

4 ay gibi bir süre var eğer acil telefon ihtiyacı yoksa yerinizde olsam iyi bir yere yatırım yapıp beklerdim ytd.
aciliyeti yok telefonum sağlam 4. senesini dolduruyor emekliye ayrılma vakti geldiğini düşünüyorum.

Bir sene daha bekleyip iPhone 17 almak en temizi. Kesin daha iyi olacak.
hocam abartmayalım o kadarda.

İlla iphone diyorsan 16 bekleme piyasa ne olur bilemeyiz ama iPhone'ların base modelleri alınmaz artık. Hemde S24+ varken o civarda daha ucuza. 60Hz telefon mu alacaksınız cidden 2024'teyiz.
60 hz cidden moral bozucu pro serisine geçebilsem geçmek istiyorum zaten.
 
Aciliyeti yok telefonum sağlam 4. senesini dolduruyor emekliye ayrılma vakti geldiğini düşünüyorum.
Yeni teknolojiyi almak her zaman iyidir hocam. Bu soruyu telefon çıkışına yakın zamanlarda sorsaydınız kesinlikle 15 derdim fakat artık az bir zaman kaldı, bekleyip beklememek sizin bileceğiniz iş, karışamam.
 
iPhone 16 beklenmeli mi yoksa 15 alınır mı?

Hocam daha çıkmadan biz özelliklerini biliyoruz tahmin ediyoruz 16'nın çünkü 2022'den beri Apple'ın yeni politikasıyla düz seriler hiçbir yenilikle gelmiyor. Yani bugün 15 Pro neyse onun Lite modeli olacak. Eğer sızıntılar gerçekse en büyük artısı işlemcisi A18 olacak düz 15'te A16 var. Bu da şu demek düz 15'e göre ilerleyen dönemde 2 sene daha uzun dayanabilir güncelleme ömrü olarak. Bir de işte eğer 16Pro'ya özel olmazsa birkaç yapay zeka özelliği eklenecek. Sözün kısası 15 Pro alın. Bakın bu sorunun cevabı net olarak 15 Pro hem de. Zaten bugün 15 Pro'ya vereceğiniz fark 15-20K arası en fazla bugün için. Eğer bekleyip eylül'de 16 almak gibi hata yaparsanız o dönemde de vereceğiniz fark bu kadar olacak 16 almak için. Yani parasal anlamda da bir şey değişmiyor. 15 Pro alın 120Hz ekran olsun, telefoto olsun, titanyum kasa olsun vs. Bunların hiçbiri de 16'da olmayacak.
 

Geri
Yukarı