Çözüm iPhone 16 pembe ekran sorunu nasıl giderilir?

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KiloZuluSierra

Hectopat
Makaleler
1
Öncelikle bu rehberi bu konu hakkında hiçbir yerde hiçbir bilgi bulunmadığı için yazıyorum. Yabancı birkaç kaynak hariç çoğu teknik servisten tutun Apple yetkili servisinin bile haberi yok.

Sorun ne?

Ekranın duvar kâğıdı yerine pembe bir ekran gelmesi ve yanıp sönmeye başlaması. Ardından ara sıra bazı pembe yerleri siyah renge de dönüşmesi fakat uygulamaların renginin değişmeden kalması yönünde bir sorun.

Screenshot_20250412_201442_Google.jpg

Sebep ne?
Bu sorunun çok basit ve komik bir sebebi var. iPhone 16 Lansman Wallpaper'ı kullanmak. Evet bana da çok garip geldi fakat tamamen yazılımsal bir sorun.

Download iPhone 16 and iPhone 16 Pro wallpapers

images.jpg

Ya Çözüm?

Gayet basit, bu Wallpaper'ların hiçbirini kullanmayacaksınız. Kullansanız da bir şey olmaz. Fakat gün içinde sık sık bu yazılımsal sorunla karşı karşıya kalacaksınız. Şaşırtıcı şekilde hala fixlenmedi.

Servisin tepkisi?

Apple yetkili servise ilk gittiğimde görmeden bir şey yapamayız dediler. Gün de 4-5 kez olan bir şey nasıl denk getirebilirdim ki? Ama istersem fabrika ayarlarına döndürebileceklerini ve sorunun muhtemelen çözüleceğini söylediler. Eski telefondan bütün dosyalarımı ve fotoğraflarımı almak çok acı verici olduğundan bu teklifi kabul etmedim. İyi ki de kabul etmemişim. Çünkü bununla yakından uzaktan alakası yok.
İkinci gittiğim de ise şansım yaver gitti ve teknikerin yanında sorun oldu. Telefonun ayıplı olduğuna dair rapor aldım ve istersem tüketici hakları mahkemesine başvurup değiştirebilirdim. Fakat uzun süreceğinden uğraşmak istemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı