iPhone 16 Pro mu 17 mi?

Bütçe
80.000 TL
Buradaki cevabı siz belirleyeceksiniz hocam. Eğer telefoto kamerayı çok kullanırım derseniz, 4K 120 FPS videolar çeker, RAW ve ProRes formatında düzenlemeler yaparım derseniz 16 Pro. Eğer daha çok gündelik kullanıcıysanız ben 17'yi öneririm. Sebepleri:
1- Daha yeni ön kamera. Küflenmiş 12 MP kamera yerine artık yeni sensörlü bir kamera var. Bu da özellikle gündelik hayatta çok kullanılacak bir avantaj yani dikeyden yataya geçirebilme özelliği. Kaldı ki gece çekimlerinde de lensin değişmesi 17'yi avantajlı kılacaktır.
2- 3000 nit ekran parlaklığı iPhone 17'de var. Gerçekten büyük avantaj, özellikle bahar aylarında ve yaz aylarında telefon ısınıp parlaklık kıstığında 16 Pro'nun ekranı çok daha zor görünür hâlde olurken 17'de bu sıkıntı bile olmayacak size.
3- 16 Pro'ya göre daha uzun pil ömrü ve 16 Pro'ya göre iPhone 17'nin daha hızlı şarj olabilmesi de ciddi avantaj.
Yani bu 3 maddede saydığım şeyler her kullanıcı tipi için gündelik hayatında çok işine yarayacak özellikler. Telefonu yüksek ihtimalle kılıfla da kullanacağından ötürü titanyum olmuş, alüminyum olmuş bence çok fark eder bir durum değil. İlk defa bir düz model harbiden olmuş diyebilirim.

Hocam öncelikle detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Tercihimi 16 Pro'dan yana kullandım zaten 75.000 TL'ye geldi telefon. Ekran parlaklığı ve hızlı şarj tercih sebebi değil benim için, sadece güncellenmiş ön kameraya biraz düştüm ama telefoto ve Zoom için yine de değişmem. Alüminyum kasa olsaydı ilk günden nadir bir çiziğim olacaktı.
Son olarak da 16 Pro'yu satmam daha kolay olacak gibi, 17 Pro fiyatı biraz daha düştüğünde de almak daha mantıklı geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Tercihimi 16 Pro'dan yana kullandım zaten 75.000 TL'ye geldi telefon. Ekran parlaklığı ve hızlı şarj tercih sebebi değil benim için, sadece güncellenmiş ön kameraya biraz düştüm ama telefoto ve Zoom için yine de değişmem. Alüminyum kasa olsaydı ilk günden nadir bir çiziğim olacaktı.
Son olarak da 16 Pro'yu satmam daha kolay olacak gibi, 17 Pro fiyatı biraz daha düştüğünde de almak daha mantıklı geldi.
Hocam hayırlı olsun bu arada ama iPhone 17 almak daha mantıklı bir tercih olacaktı açıkçası her şekilde

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı