iPhone 16 Pro vs iPhone 15 Pro

Epeyden karşılaştırma yapmıyorum, epey bana teknik özelliklerini veriyor, bende ona göre yorum yapıyorum, pardon fakat sizin için hangi telefon güçlü, neye göre belirleniyor? Mademki özelliklere bakılmayacak, şimdi ben buna Apple fan boy dersem ben mi haksız oluyorum, asıl siz biraz mantıklı olun lütfen.

Bana fan boy deyip epeydeki özelliklere göre sadece yorum yapıyor ve S24 Ultra hepsinden iyi diyorsanız ne diyeyim size

Sizce kamera için önemli faktörler neler?

Bana fan boy deyip epeydeki özelliklere göre sadece yorum yapıyor ve S24 Ultra hepsinden iyi diyorsanız ne diyeyim size

Sizce kamera için önemli faktörler neler?
Dostum özelliklere bakmayacağım da neye bakacağım ben? Tamam brat, uzatmayalım, gereksiz tartışma yapıyoruz şuan, hem sosyal kurallarına aykırı hemde sonu asılsız olucak bunun, iyi sosyaller.

Yeni modelle bir yıl daha güncel kalırsınız. O kadar para verilecekse ben 16 tercih ederdim.
Bütçeyi zorluyorsa 15 Pro Max al geç en az 4-5 sene arkana bakmadan kullanırsın. Devasa farklar yok. Max almanız ekran boyutu ve batarya açısından avantajlı olur.
Edit programlarında 15 Pro ve 16 Pro arasında yüzde 50 fark var. YouTube'da karşılaştırmalar mevcut. Kamerada da iyileştirmeler mevcut. Major seviyesinde iyileştirmeler var. Bu geliştirmeleri gündelik kullanıcı anlayamaz. Profesyonel anlamda telefonda edit yapan ve fotoğraf çekip üzerinde oynama yapan insanlar zaten bunu söylüyor. En önemli şeyde IPhone'da güncellik diyelim. Bu işte günlük kullanıcının telefonu ne kadar sürede kullanacağını ifade ettiriyor. Mesela iPhone 11 ilk çıktığında 7000 TL alan kesim. Hala satmadıysa o telefonu günümüz şartlarında hala kullanabiliyor. Bu yıl ile beraber yazılım desteği ile artık güncelleme almayacak. Güvenlik güncellemesi gelmeye devam edecektir. Düşün ki 2019 aldığın bir telefondu 5 sene dolu dolu insanlar kullandı. 2025 de artık yazılım desteğini kesecek ama bu kullanamayacağın anlamına gelmiyor. Şöyle düşün geçen açıklamalarda iPhone 7 ve O döneme ait sürümler artık Instagram WhatsApp kullanamayacak eee? 2016 da çıkmış bir telefon. Kısacası biraz fazla uzattım ama her zaman en günceli en iyisidir. Farkı ver arkana yaslan. 5 sene devam. Baktın kıpırtı var elden o dönemin neyse parası çıkarır orta segmentini alırsın. Eğer iPhone güncel hastalığına yakalanırsan o fena bir durum. Her sene güncel almak zorunda kalırsın. Biraz konudan saptık ama umarım anlatabilmişimdir.
Şu anda iPhone XR kullanıyorum, 2019 Ağustos'ta almıştım. Pil sağlığı %81 ve çok da sorun yaratmıyor. Yalnız iOS 18 güncellemesinden sonra biraz takılmaya başladı, nedendir bilmiyorum. Bu arada, telefonu aldığımdan beri hiç sıfırlamadım. O zamandan beri böyle kullanıyorum. 10 bin TL daha fazla vermek biraz rahatsız edici, tek seferde alabileceğim bir şey değil, o yüzden kredi çekip almayı düşünüyorum.

Şu anda iPhone XR kullanıyorum, 2019 Ağustos'ta almıştım. Pil sağlığı %81 ve çok da sorun yaratmıyor. Yalnız iOS 18 güncellemesinden sonra biraz takılmaya başladı, nedendir bilmiyorum. Bu arada, telefonu aldığımdan beri hiç sıfırlamadım. O zamandan beri böyle kullanıyorum. 10 bin TL daha fazla vermek biraz rahatsız edici, tek seferde alabileceğim bir şey değil, o yüzden kredi çekip almayı düşünüyorum.

Bütçeyi zorlayacaksa girmeyebilirsiniz 15 Pro da sizi üzmez sadece ısınıyor dendiği için önermeye çekiniyorum.
S24'ten kötü diyenlere ya da 15 ile arasında fark yok diyenlere aldırmayın farkların hepsini tek tek açıklayabilirim.
15 ve S24'ü kötülemiyorum ikisi de çok güzel telefonlar fakat karşılaştırmayı doğru ve adil yapmak gerek epeyden karşılaştırarak telefon alınmaz, belki fikir sahibi olunur o kadar oda bazı konularda.

15 Pro’da olmayan 16 Pro’da olan özellikler:
-48MP Makro( 15Pro’da 12MP) Ciddi fark
-48MP geniş açı kamera(15 Pro’da 12MP) Ciddi fark
-5 kata kadar telefoto ( 15 Pro’da 3 kata kadar) Ciddi fark
-4K 120fps video çekebilme - ciddi fark.
-Yeni işlemci
-Daha hızlı şarj, daha uzun pil ömrü
Kısaca 10k farka değer. 15 Pro Max alırsanız da 16 Pro’dan biraz daha uzun pil ömrü kazanırsın sadece bir de 15 Pro Max’te de 5 kat telefoto var.

Merhaba arkadaşlar,

Bu iki model arasında ciddi farklar var mı? Fiyatları çok yüksek olduğundan 10 bin TL fazla verip 16 Pro almak ne kadar mantıklı? Ayrıca 10 bin TL daha fazla verdim diyelim, bu durumda 16 Pro mu yoksa 15 Pro Max mi tercih edilmesi daha mantıklı?
16 pro boyut ve pil acisindan cok daha iyi. Eskiden pil onemli ise pro serisi onermezdim ama 16 pro'nun da pili uzmeyecek gibi duruyor. Kisaca 16 pro alin bence farka deger.

16 Pro boyut ve pil acisindan cok daha iyi. Eskiden pil onemli ise Pro serisi onermezdim ama 16 Pro'nun da pili uzmeyecek gibi duruyor. Kisaca 16 Pro alin bence farka deger.

Hocam pil konusunda 16 Pro geri kalmış 15 Pro'dan ben de anlamadım 15 Pro 9 saat 20 dakika dayanırken 16 Pro 8 saat 19 dakika dayanıyor alay konusu... Kaynak nereden diye soracak olur iseniz mrwhosetheboss kanalına bakabilirsiniz, ben yine atıyorum sonucu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-29 215018.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-29 215018.png
    81,2 KB · Görüntüleme: 131
  • Ekran görüntüsü 2024-09-29 215112.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-29 215112.png
    91,1 KB · Görüntüleme: 128
Hocam pil konusunda 16 Pro geri kalmış 15 Pro'dan ben de anlamadım 15 Pro 9 saat 20 dakika dayanırken 16 Pro 8 saat 19 dakika dayanıyor alay konusu... Kaynak nereden diye soracak olur iseniz mrwhosetheboss kanalına bakabilirsiniz, ben yine atıyorum sonucu.
Oyleyse durum vahim, ama cihazlar henuz yeni oldugu icin de bu sonuc ortaya cikiyor olabilir mi acaba?

Oyleyse durum vahim, ama cihazlar henuz yeni oldugu icin de bu sonuç ortaya cikiyor olabilir mi acaba?

Bir ihtimal hocam 1.parti cihazlar böyle olabiliyor, arkadaş 16 Pro almak istiyorsa kasım gibi alsın daha sağlıklı olur o zamana kadar kesin testleri yapılmış olur iOS ile de alakası var 18.0 fazla şarj yiyor ama yine 15 Pro daha fazla dayanıyor 18.1 yüklü sıfır 16 Pro alınması daha sağlıklı olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı