iPhone 16 Pro vs iPhone 17

Bowser Koopa

Hectopat
Yer
Bowser's Castle
Selamlar, şimdi direkt konuya gireyim. iPhone 17 kağıt üstünde ProRES, ProLOG filan yok ve telefoto kamerası yok onun dışında neredeyse her konuda üstün (A19 ile A18 Pro arasında devasa fark yoktur büyük ihtimal ancak azda olsa A19 daha iyidir.) E o zaman git 17 al diyeceksiniz ancak 16 Pro'nun çöl titanyum rengi beni aşırı çekiyor. Bana XS Gold rengini hatırlatıyor nedense ancak sırf görüntüsü için 1 nesil eski ve genel toplamda özellikleri bir tık daha kötü bir telefon almak mantıklı mı sizce?

Selamlar, şimdi direkt konuya gireyim. iPhone 17 kağıt üstünde ProRes, prolog filan yok ve telefoto kamerası yok onun dışında neredeyse her konuda üstün (A19 ile A18 Pro arasında devasa fark yoktur büyük ihtimal ancak az da olsa A19 daha iyidir.) E o zaman git 17 al diyeceksiniz ancak 16 Pro'nun çöl titanyum rengi beni aşırı çekiyor. Bana XS Gold rengini hatırlatıyor nedense ancak sırf görüntüsü için 1 nesil eski ve genel toplamda özellikleri bir tık daha kötü bir telefon almak mantıklı mı sizce?

16 Pro.

16 Pro düz 17'den daha iyi bir cihaz.
Ama 17 de fena makine değil ha.

Aralarında abartılı bir fark yok ama açık ara 16 Pro diyorum

Pro modeller her zaman daha iyi.
Ama Apple'ın sitesinde ya da başka yerlerde genel toplamda 17 daha iyi diyorlar özellikle batarya konusunda bende arada kaldım ayrıca 17'de "Neural Accelerators" denen bir şey var ileride AI gelince daha iyi çalışacak galiba, yoksa bende zaten 16 Pro istiyorum renginden dolayı ama sırf renginden dolayı da teknik anlamda kötü cihaz almak istemiyorum bu kadar para verdiğim cihazı 5-6 yıl kullanacağım sonuçta. Çok telefon değişen birisi değilim zaten önceki telefonum 6S'di ama artık onu bırakmamı istiyor :), ön kamerası bariz daha iyi 17'nin ama "game changer" değil yani. Ya bide size komik gelecek ama güncelleme ömrüde benim için çok önemli mâlum iPhone 6S kullanıyorum ve PTSD oluştu resmen bende bu konuda, 16 Pro ile 17 arasında kesileceği iOS sürümü olarak çok fark olur mu?

Ama Apple'ın sitesinde ya da başka yerlerde genel toplamda 17 daha iyi diyorlar özellikle batarya konusunda bende arada kaldım ayrıca 17'de "neural accelerators" denen bir şey var ileride AI gelince daha iyi çalışacak galiba, yoksa bende zaten 16 Pro istiyorum renginden dolayı ama sırf renginden dolayı da teknik anlamda kötü cihaz almak istemiyorum bu kadar para verdiğim cihazı 5-6 yıl kullanacağım sonuçta. Çok telefon değişen birisi değilim zaten önceki telefonum 6S'di ama artık onu bırakmamı istiyor :), ön kamerası bariz daha iyi 17'nin ama "game changer" değil yani. Ya bir de size komik gelecek ama güncelleme ömrü de benim için çok önemli mâlum iPhone 6s kullanıyorum ve ptsd oluştu resmen bende bu konuda, 16 Pro ile 17 arasında kesileceği iOS sürümü olarak çok fark olur mu?

Şu an güncelleme sorunu olmasa iPhone 13 bile taş gibi telefon neden çok çok az daha kötü diye istemediğiniz telefonu alıyorsunuz ki? Hem ne olursa olsun Pro cihaz daha üst segment daha keyiflidir bana göre.

Aga chip miş gelişmiş ön kameraymış bir yıl fazla güncellemeymiş birşey diyemiyorum,fakat 16 proyu eline alınca verdiği hissiyat falan bambaşka birşey kılıfa koymaya kıyamıyorum :)

Selamlar, şimdi direkt konuya gireyim. iPhone 17 kağıt üstünde ProRes, prolog filan yok ve telefoto kamerası yok onun dışında neredeyse her konuda üstün (A19 ile A18 Pro arasında devasa fark yoktur büyük ihtimal ancak az da olsa A19 daha iyidir.) E o zaman git 17 al diyeceksiniz ancak 16 Pro'nun çöl titanyum rengi beni aşırı çekiyor. Bana XS Gold rengini hatırlatıyor nedense ancak sırf görüntüsü için 1 nesil eski ve genel toplamda özellikleri bir tık daha kötü bir telefon almak mantıklı mı sizce?

Fiyat farkı birkaç gün önce vardı ama artık yok. O yüzden 17.aralarında donanım farkı çok yok o yüzden 17.

Şu an güncelleme sorunu olmasa iPhone 13 bile taş gibi telefon neden çok çok az daha kötü diye istemediğiniz telefonu alıyorsunuz ki? Hem ne olursa olsun Pro cihaz daha üst segment daha keyiflidir bana göre.
Ya hocam bana görede öyle 13 taş gibi telefon hala arkadaşımda var hatta abartı değil başka arkadaşımda 11 var o bile hala güzel bence...
Aga chip miş gelişmiş ön kameraymış bir yıl fazla güncellemeymiş birşey diyemiyorum,fakat 16 proyu eline alınca verdiği hissiyat falan bambaşka birşey kılıfa koymaya kıyamıyorum :)
Bende o yöne kaymaya başladım hocam ben üst düzey bir kullanıcı değilim sonuçta aradaki o farklar çok etkilmez galiba beni 16 Pro Çöl Titanyum çok çezbediyor beni ama işin sonunda kılıfa koyucam bir yandan da anlamsız oluyor gibi...
Fiyat farkı birkaç gün önce vardı ama artık yok. O yüzden 17.aralarında donanım farkı çok yok o yüzden 17.
16 Pro'ya kayıyorum aslında ama cidden fiyat farkı açıldı biraz AirPods Pro alınıyor o farka ya da Watch SE dış görünüşü daha hoşuma gidiyor diye bunlardan vazgeçmek mantıklı mı emin değilim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı