iPhone 16 Pro vs Samsung S24/25 Ultra

sdtkrdyn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar,

5 yıl aradan sonra yeni bir telefon almaya karar verdim ve yapay zeka olayından dolayı Android telefondan IOS'a geçmek istiyorum artık. Fakat kararsız kaldım, S24 veya S25 ultrayı bekleyip onlardan birini almak mı yoksa iPhone 16 Pro çekip kullanmak mı? Gelecek yapay zekaya doğru ilerlediği bir dönemde Apple ıntelligence çok ilgimi çekti ve buradan girip bu dünyaya ayak uydurmalıyım diye düşünüyorum. Değerli fikirlerinizi duymak isterim.

NOT: Macbook M2 Pro ya sahibim, tasarımcı olduğum için Mac kullanmak zorundayım. Bu sebepten de iPhone daha mı iyi olur?

Son düzenleme:
Yapay zeka özellikleri 2025'te paralı olacak S24/25 serilerinde.

iPhone hala belli değil fakat Samsung AI uygulamaları o kadar aman aman değil yani, yuvarlak içinde aratma direk Google Lens mesela, ama onun dışında kullanışlı gerçek zamanlı çeviri özelliği var aramalarda, aramayı geçmişini alt yazılar ile kaydetme veya Photoshop gibi istenmeyen objeleri silme falan, veya Ay'a 100X Zoom yapıp yapay zeka ile düzeltme gibi, fakat iPhone AI görmeden bir şey diyemeyiz, belki iPhone ücretsiz yapar bu özellikleri.

Yapay zeka özellikleri olmadan S24 serilerinin S23'ten pek farkı kalmıyor, telefonu almayı planlıyorsanız bunu göz önünde bulundurarak alınız.

Son düzenleme:
Merhaba dostlar,

5 yıl aradan sonra yeni bir telefon almaya karar verdim ve yapay zeka olayından dolayı Android telefondan IOS'a geçmek istiyorum artık. Fakat kararsız kaldım, S24 veya S25 ultrayı bekleyip onlardan birini almak mı yoksa iPhone 16 Pro çekip kullanmak mı? Gelecek yapay zekaya doğru ilerlediği bir dönemde Apple ıntelligence çok ilgimi çekti ve buradan girip bu dünyaya ayak uydurmalıyım diye düşünüyorum. Değerli fikirlerinizi duymak isterim.

Apple ıntelligence iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerine de gelecek. Tavsiyem o modellere yönelmek. Gördüğümüz kadarıyla 15 ile 16 serisi arasında standart modellerin tasarımı ve işlemci haricinde fark yok. Bu yüzden tavsiyem 15 serisinin Pro ve Pro Max modellerine yönelmek. Eğer bu teknolojiye tabletten girmek isterseniz iPad Air M1 ve üstü modellerde de bu destek olacak.

16 Pro internette ki satış fiyatlarına baktığımız da 99.999 gibi bir fiyata satışa sunulacak. Bir telefona bu kadar para vermek akıl karı değil. S25 Ultra ise 69.999 TL’den satışa çıkarılması planlanıyor. Senin yerinde olsam S25Ultra alırım ki GalaxyAl gayet yeterli olur, artan parayla da kendime bir güzel tatil yaparım.

Gördüğümüz kadarıyla 15 ile 16 serisi arasında standart modellerin tasarımı ve işlemci haricinde fark yok.

Sızıdırıldığı kadarıyla dünya kadar fark var aralarında. Tabii şu an hiç kimse bunu onaylayamıyor.

Geniş kamera 12MP'den 48 MP'ye yükseliyor. 5X optik Zoom düz Pro'ya geliyor. 3K 120 FPS video çekimi geliyor. Yakalama butonu diye bir tuş ekleniyor. Çerçeve inceliyor, mla OLED ekran geliyor ve Wi-Fi 7 ekleniyor.

Benim önerim iPhone almanızdan yana olurdu açıkçası.

Aynı yapay zeka olayı fazlasıyla mevcut zaten GalaxyAI adıyla :D. Bekleyeceksen S25U, beklemeyeceksen S24U öneririm. Elmaya para gömmeye gerek yok.
S24 deki yapay zeka Apple Intelligence ile denk bile değil dostum. Samsungun yapay zekası zaten var olan özellikleri süsleyip samsung ai diye tanıtmışlar. O taraf kıyaslanacak taraf değil. Tasarım konusunda s24 ultrayı çok beğeniyorum ama bu yapay zeka kısmında denk tutamıyorum.

S24'teki yapay zeka Apple ıntelligence ile denk bile değil dostum. Samsung'un yapay zekası zaten var olan özellikleri süsleyip Samsung AI diye tanıtmışlar. O taraf kıyaslanacak taraf değil. Tasarım konusunda S24 çok beğeniyorum ama bu yapay zeka kısmında denk tutamıyorum.

S24 yapay zekası hem süs, hem de ücretsizde olmayacak para vermeniz gerekecek, üstteki mesajda anlattım, AI olmadan telefon S23'ten farksız.

16 Pro internette ki satış fiyatlarına baktığımız da 99.999 gibi bir fiyata satışa sunulacak. Bir telefona bu kadar para vermek akıl karı değil. S25 Ultra ise 69.999 TL'den satışa çıkarılması planlanıyor. Senin yerinde olsam S25Ultra alırım ki galaxyal gayet yeterli olur, artan parayla da kendime bir güzel tatil yaparım.

Dostlar beni yanlış anlamayın ama bu yapay zeka konusunda samsungai gayet yeterli falan değil. Yarışacak seviyede bile değil. Fiyat konusunda katılıyorum. Zaten benim aklımı karıştıran da fiyat ve tasarım. Bu yönlerde Samsung daha ağır basıyor ama Samsung AI yaptıklarını 2-3 senedir yapıyoruz zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı